Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Δεινοπαθεί η Μίλατος από ανεπιτήρητα πρόβατα που καταστρέφουν τα πάντα

φωτογραφία αρχείου
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει στο Νομό Λασιθίου και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Μιλάτου η δραστηριότητα ανεπιτήρητων κτηνοτροφικών ζώων, και όχι μόνο, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί αστυνομία και δήμος Αγίου Νικολάου αναζητώντας λύση.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της Μιλάτου ,δεκάδες πρόβατα βόσκουν ανεξέλεγκτα στους κήπους και τις καλλιέργειες τους  χωρίς να υπάρχει κτηνοτρόφος να τα επιτηρεί καθώς ,με βάση τις πληροφορίες που έχουν, ο ιδιοκτήτης τους βρίσκεται στη φυλακή κι έχει αναθέσει σε έναν αλλοδαπό να τα προσέχει ο οποίος όμως τα παρατάει το πρωί στα χωράφια, εξαφανίζεται και επιστρέφει το βράδυ για να τα μαζέψει.
Οι καταστροφές που προκαλούν  τα αφύλακτα πρόβατα είναι τεράστιες κι έχουν γίνει ο φόβος και τρόμος των κατοίκων που απελπισμένοι ζητούν τη βοήθεια της αστυνομίας για να σταματήσει ο εφιάλτης τους.

Το θέμα απασχόλησε σύσκεψη των αστυνομικών αρχών και του τοπικού δήμου όπου και αποφασίστηκε να αναληφθεί δράση.
Όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη από το δήμο Αγίου Νικολάου το αρμόδιο στέλεχος κ Αφορδακός, έχει ήδη εξασφαλιστεί χώρος και άδεια κτηνοτροφικής εγκατάστασης για την συγκέντρωση των ανεπιτήρητων κτηνοτροφικών ζώων. Όμως υπάρχει θέμα με το προσωπικό του δήμου που θα αναλάβει να «συλλάβει» τα ζώα. Στο δήμο Αγίου Νικολάου δεν υπάρχει καν προσωπικό πόσο μάλλον κατάλληλο για να ασχοληθεί με το ζήτημα αυτό κι ενώ έχει γίνει 4 φορές πρόσκληση σε ιδιώτη, ώστε να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια ,κανείς δεν ανταποκρίθηκε.

Σε κάθε περίπτωση πάντως τις επόμενες ημέρες σκοπεύουν οι αρχές της περιοχής να δράσουν και να επιχειρήσουν να μαζέψουν τα πρόβατα που καταστρέφουν κήπους και καλλιέργειες στη Μίλατο φθάνοντας να προκαλούν ζημιές μέχρι και σε ξωκλήσια.
Η συνδρομή της τοπικής κοινωνία σε αυτή την προσπάθεια, επεσήμανε ο κ Αφορδακός, θα είναι σημαντική και την αποζητούν για να καταστεί αποτελεσματική η επιχείρηση που θα στήσουν.

Να πούμε πως στην περιοχή από Τάρμαρο μέχρι και Σίσι καταστροφική δράση αναπτύσσουν και δύο ελάφια που, κατά πληροφορίες, το έσκασαν από περιφραγμένο χώρο όπου κτηνοτρόφος κρατούσε 4 ελάφια.
Εδώ και περίπου 2 χρόνια τα δύο ζώα ζουν ελεύθερα στην περιοχή κι επίσης καταστρέφουν κήπους και καλλιέργειες για να τραφούν

Αναδημοσίευση από τη σελίδα ektiti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.