Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ο δήμαρχος που χθες δήλωνε ανενημέρωτος για το υβριδικό, σήμερα ενημέρωσε για το έργο το συμβούλιο Δημ. Κοινότητας Βραχασίου και το έκρινε θετικά - το συμβούλιο αποφάσισε αρνητικά για το έργο και ζητά τη συμμετοχή του Δήμου στην προσφυγή - την επόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει το Δημ. Συμβούλιο Αγ. Νικολάου για το θέμα


Συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 30/10/14 το συμβούλιο Δημοτικής κοινότητας Βραχασίου και μεταξύ άλλων συζήτησε το θέμα του υβριδικού στο Αζιλακόδασος και έλαβε απόφαση να ζητήσει από το Δήμο Αγ. Νικολάου να συμμετάσχει στην προσφυγή στο ΣτΕ.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Αγ. Νικολάου Αντ. Ζερβός, ο οποίος ενώ εχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο δήλωνε ανενημέρωτος για το θέμα, σήμερα έκανε μια αναλυτική ενημέρωση (σύμφωνα με το δικό του σκεπτικό) προς το συμβούλιο δημοτικής κοινότητας Βραχασίου για το έργο, έχοντας μαζί του και χάρτες και κρίνοντας ότι το πρόβλημα με το έργο δεν είναι περιβαλλοντικό, αλλά πολιτικό (;).

Παρά την "ενημέρωση" από το δήμαρχο, το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Βραχασίου κατά πλειοψηφία (3-1) έκρινε ότι πρέπει να υπάρξει προσφυγή από το Δήμο Αγ. Νικολάου προς το ΣτΕ για την υπουργική απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του έργου. Το συμβούλιο ουσιαστικά ακολούθησε τις υπάρχουσες αποφάσεις από τις λαϊκές συνελεύσεις, από το προηγούμενο συμβούλιο τοπ. Κοινότητας Βραχασίου και από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Νικολάου που είχαν εκφράσεις έντονες αντιρρήσεις για το έργο και  είχαν εκφράσει την αγωνία τους για τις επιπτώσεις του στο Αζιλακόδασος και στην περιοχή. Ανάλογες ήταν και οι τοποθετήσεις των περισσότερων κατοίκων της περιοχής που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση και έλαβαν το λόγο.

Ο δήμαρχος Αγ. Νικολάου Αντ. Ζερβός ανέφερε ότι ελπίζει ότι θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Νικολάου την επόμενη Τετάρτη όπου θα συζητηθεί το θέμα, ενώ αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που υπήρξαν πριν από 25 χρόνια στο Μεραμπέλλο για τη δημιουργία εργοστασίου της ΔΕΗ στην πρώην Κοινότητα Αγίου Αντωνίου, της οποίες τις χαρακτήρισε ως "μέγα λάθος" (στο σημείο αυτό η αίθουσα που είχε πολύ κόσμο κυριολεκτικά πάγωσε και 3 κλακαδόροι χειροκρότησαν). Ακόμη χρησιμοποίησε επιχειρηματολογία για το έργο πανομοιότυπη με του εκπροσώποςυ της Γαλλικής Εταιρίας που σχεδιάζει το υβριδικό,  προσπαθώντας να παρουσιάσει ότι το έργο δεν αφορά το Δήμο Αγίου Νικολάου αφού δεν γίνεται στα όρια του, κάτι που βεβαίως δεν ισχύει, αφού και εντός των ορίων του δήμου είναι το έργο, αλλά και ούτως ή άλλως σύμφωνα με τη νομολογία του  ΣτΕ άμεσο έννομο συμφέρον και λόγο για το έργο έχουν οι κάτοικοι και οι δήμοι που βρίσκονται σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων από το σημείο υλοποίησης του.

Αναμένεται πλέον με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνεδρίαση της επόμενης Τετάρτης, όπυ θα κριθεί αν ο Δήμος Αγ. Νικολάου θα συμμετάσχει στην προσφυγή για το υβριδικό στο Αζιλακόδασος.

Στη συνέχεια θα δημοσιεύσουμε video με την αρχική τοπθέτηση του δημάρχου Αγ. Νικολάου Α. Ζερβού.

1 σχόλιο:

  1. Ταμπουρατζής Μανώλης31 Οκτωβρίου 2014 στις 2:39 μ.μ.

    Καλορίζικος να σε χαιρόμαστε. Και δεν βαριέσαι Δήμαρχε ούτε ο πρώτος θα είσαι ούτε και ο τελευταίος. Και οι Γάλοι δικοί μας είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.