Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Συνάντηση Κωστή Δερμιτζάκη με τον Γενικό Γραμματέα Υπ. Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη για το θέμα του δρόμου σύνδεσης Μιλάτου - Σισίου

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση Κωστή Δερμιτζάκη με τον Γενικό Γραμματέα Υπ. Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη για το θέμα του δρόμου σύνδεσης Μιλάτου - Σισίου

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Υπ. Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Δερμιτζάκης, προκειμένου να τον ενημερώσει για το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με την απόφαση του πρώην Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Δεικτάκη να καταργήσει τον δρόμο που συνέδεε τα χωριά Μίλατος και Σίσι που ήταν ενταγμένος στο ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου Γιώργος Λασιθιωτάκης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Μιλάτου και Νέστορας Μαρτινοβιτς, ταμίας. 

Κατά τη συνάντηση τόσο ο βουλευτής όσο και οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου ανέλυσαν στον Γενικό Γραμματέα τα προβλήματα που έχουν προκύψει από το παράνομο κλείσιμο του συγκεκριμένου δρόμου και παρέδωσαν φάκελο με τα σχετικά έγγραφα καθώς και φωτογραφίες οι οποίες φανερώνουν τις αυθαιρεσίες του έχουν τελεσθεί , την καταστροφικές παρεμβάσεις στον αιγιαλό καθώς και τις καταπατήσεις της δημόσιας περιουσίας από την παρακείμενη ξενοδοχειακή μονάδα. Ζήτησαν την αποφασιστική παρέμβαση του Υπουργείου ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία του δρόμου με την ακύρωση της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που έχει αρνητικές συνέπειες τόσο στην καθημερινότητα των πολιτών όσο και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Εν συνεχεία υπήρξε ενημέρωση για το αίτημα του Δήμου Οροπεδίου για την οικονομική ενίσχυση του για την αποκομιδή των απορριμμάτων όπως και το αίτημα κατοίκων του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού για επανασύσταση του Δήμου. 

Ο Γενικός Γραμματέας, αφού άκουσε με προσοχή τις παρεμβάσεις του βουλευτή και των εκπροσώπων Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου, δεσμεύτηκε να μελετήσει άμεσα τα θέματα που ετέθησαν και να ενημερώσει σχετικά με τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει.

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ Ο ΒΡΙΘΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ

    Υπενθυμίζεται επίσης προς όλους ότι ο κ. Δεικτάκης που ενέκρινε την απαγόρευση, ήταν επίσης ένας από τους αχαρακτήριστα αδιάβαστους βουλευτές (που υπέγραψαν τα μνημόνια ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ) και που συναίνεσαν στην πλήρη απώλεια της εθνικής κυριαρχίας υπέρ των τραπεζιτών και άλλων εχθρών της πατρίδας, όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε μετά από σχετική ερώτηση που του έγινε σε ραδιοφωνική εκπομπή του Γ. Σαχίνη, Ράδιο 98.4 FM.

    Κατ’ επέκταση, η στάση του κ. Δεικτάκη και στο θέμα του παραλιακού δρόμου, τίθεται επίσης υπό μέγιστη αμφισβήτηση, καθώς τεκμηριωμένα ενέδωσε στα μεγάλα συμφέροντα στα ΕΘΝΙΚΑ μας ΘΕΜΑΤΑ και άρα πόσο μάλλον δεν θα το έκανε για ένα τοπικό ρουσφέτι....

    Επίσης, εάν και ο εν λόγω ξενοδόχος ήταν πραγματικός επαγγελματίας, και ενδιαφέρονταν όχι αποκλειστικά για την πάρτη του και την ιδεοληψία του, αλλά για την γενικότερη ισομερή ανάπτυξη του γύρω τόπου, όχι μόνο δεν θα απαγόρευε (εάν θέλετε νομιμοφανώς χρησιμοποιώντας τις τελευταίες ώρες εξουσίας ενός καμένου πολιτικά και άρα αδιάφορου στο μέλλον μέσου) την απολύτως αναγκαία για το καλό του τόπου, εύκολη παραθαλάσσια πρόσβαση Σισίου-Μιλάτου, αλλά θα την επιζητούσε κιόλας ως επιχειρηματική ευκαιρία και για τον ίδιο και τους γύρω κατοίκους.

    Θα έδειχνε έτσι εμπράκτως το ενδιαφέρον του προς την τοπική κοινωνία, αντί για την παγερή του αδιαφορία που φτάνει στα όρια της κακίας, αφού τόσο η απαγόρευση πρόσβασης όσο και η επιχειρηματική της πλευρά δεν δικαιολογούνται επαρκώς ούτε επιχειρηματικά, ούτε νομικά, δεδομένου μάλιστα και του πλήθους προκλητικών συστηματικών, συνεχιζόμενων παραβάσεων της εθνικής νομοθεσίας (με ωμές παρεμβάσεις και αλλοιώσεις εντός του αιγιαλού) από τον εν λόγω ¨επιχειρηματία¨, που μας δείχνει έτσι και τον ¨απέραντο¨ μονομερή σεβασμό του προς την γενικότερη νομιμότητα και τους νόμους του κράτους.

    Επιλεκτική δικαιοσύνη μάλλον εννοεί και όχι νομιμότητα και υπακοή στην κείμενη νομοθεσία. Αλλά από την άλλη ερωτώ επίσης, γιατί πληρώνουμε εισαγγελείς και δικαστικούς λειτουργούς, για να επεμβαίνουν κατ’ επιλογήν;

    Τέλος, επιχειρηματικά τουλάχιστον είναι και απαράδεκτο και πολύ κακό παράδειγμα αναλγησίας, να έχεις απέναντι σου μέγα σύνολο της τοπικής κοινότητας και κοινωνίας, στερώντας σε αυτούς την αναγκαία για τις επιχειρήσεις και λοιπές δραστηριότητες τους πρόσβαση, αλλά παράλληλα και μεγάλες-σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης, εν καιρώ μάλιστα οικονομικής κρίσης.

    Σπύρος Βροντινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.