Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Για το κλείσιμο του παραλιακό δρόμου Μιλάτου Σισίου και τις προσεχείς εκλογές

Το κλείσιμο του παραλιακού δρόμου με μπάζα που έγινε μία ημέρα πριν τις εκλογές του Γενάρη, στις 24-1-2015

Πραγματικά δεν το περίμενα ότι οι υποστηρικτές του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές θα φτάσουν στο σημείο να επικαλεστούν τα όσα έχουν συμβεί στο θέμα του παραλιακού δρόμου Μιολάτου Σισίου για να ζητήσουν την ψήφο των πολιτών της περιοχής.
Και μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη όταν είδα σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο από τον πρώην δήμαρχο Αγίου Νικολάου Δ. Κουνενάκη στην οποία ενέπλεκε το συγκεκριμένο θέμα με την ψήφο των πολιτών στις επικείμενες εκλογές με το σκεπτικό ότι με απόφαση στελέχους της ΝΔ (Δεικτάκη) ο γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας έκλεισε τον παραλιακό δρόμο, και θα πρέπει να εμπιστευθούν το ΣΥΡΙΖΑ για να λύσει το πρόβλημα.

Ο   ισχυρισμός του πρώην δημάρχου είναι  προκλητικός γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ στους 7 μήνες που ήταν κυβέρνηση δεν ακύρωσε την απόφαση Δεικτάκη και δεν άνοιξε το δρόμο, παρά τις προσπάθειες του βουλευτή Κ. Δερμιτζάκη, του πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου και κατοίκων της περιοχής.

Υπήρξε από τον Απρίλιο του 2015 έγγραφο αίτημα του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου προς το Υπουργείο Εσωτερικών για να ακυρωθεί η απόφαση Δεικτάκη, αίτημα το οποίο ποτέ δεν απαντήθηκε. 

Υπήρξαν συνεχείς καταγγελίες προς τις αρχές για τις αυθαίρετες εργασίες στην παραλία από το Μάρτιο ως τον Μάϊο του 2015, εργασίες που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να σταματήσει, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις του βουλευτή Κ. Δερμιτζάκη .

Υπήρξε στις 8/6/15 συνάντηση  με τον Γενικό Γραμματέα Υπ. Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη  στην οποία παραβρέθηκαν ο βουλευτής Κ. Δερμιτζάκης και  εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου .Κατά τη συνάντηση τόσο ο βουλευτής όσο και οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου ανέλυσαν στον Γενικό Γραμματέα τα προβλήματα που έχουν προκύψει από το παράνομο κλείσιμο του συγκεκριμένου δρόμου και παρέδωσαν φάκελο με τα σχετικά έγγραφα καθώς και φωτογραφίες οι οποίες φανερώνουν τις αυθαιρεσίες του έχουν τελεσθεί , την καταστροφικές παρεμβάσεις στον αιγιαλό καθώς και τις καταπατήσεις της δημόσιας περιουσίας από την παρακείμενη ξενοδοχειακή μονάδα.  Ζήτησαν την αποφασιστική παρέμβαση του Υπουργείου ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία του δρόμου με την ακύρωση της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που έχει αρνητικές συνέπειες τόσο στην καθημερινότητα των πολιτών όσο και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

 Παρόλαυτα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ. ΕΛ δεν έκανε τίποτα για το σοβαρό αυτό θέμα. Δεν υπήρξε η παραμικρή κυβερνητική ενέργεια και ο δρόμος συνεχίζει να είναι κλειστός, ενώ η παραλία Βολάκοι έχει καταστραφεί στο μεγαλύτερο μέρος της από τις αυθαίρετες εργασίες.

Το ότι οι περισσότερες ευθύνες βαρύνουν την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι άμοιρη ευθυνών για το θέμα.

Είναι πραγματικά υποκριτικό από τη μια να εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ως πολέμιος των αυθαιρεσιών των οικονομικών συμφερόντων και από την άλλη να μην κάνει τίποτα ως κυβέρνηση για να σταματήσει τις αυθαιρεσίες και για να αποκαταστήσει τις συνέπειες.

Και είναι τέλος λυπηρό   να παραβλέπεται για λόγους προπαγάνδας το γεγονός ότι στις εκλογές κατεβαίνουν πολλά κόμματα και να  αναδεικνύεται το πλαστό δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, αναπαράγοντας την απαράδεκτη λογική της "χαμένης ψήφου" με την οποία πολεμήθηκε για χρόνια η αριστερά. 
Η ψήφος με ιδεολογική και αγωνιστική συνέπεια δεν είναι ποτέ χαμένη. 
Χαμένη είναι η ψήφος σε όσους εμφανίζονται σαν αντίπαλοι  των οικονομικών συμφερόντων και στην πράξη δεν κάνουν το παραμικρό για να τα περιορίσουν.

Γιώργος Μανουσάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.