Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Ποια αυτοδιοίκηση;

Όπως ανακοινώθηκε, ο  καθηγητής Κ. Κοκκίνης από τον Άγιο Νικόλαο θα οριστεί από το δήμαρχο Αγ. Νικολάου ως αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τις δημοτικές Ενότητες Νεάπολης και Βραχασίου.

Ο νέος αντιδήμαρχος εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Αγίου Νικολάου και έλαβε λίγες ψήφους στις δημοτικές Ενότητες Νεάπολης και Βραχασίου.

Αυτό όμως δεν εμπόδισε το νέο δήμαρχο Αντ. Ζερβό να τον ορίσει ως αντιδήμαρχο υπεύθυνο για δύο δημοτικές ενότητες που ούτε προέρχεται από αυτές, ούτε τον  ψήφισαν!

Είναι άραγε αυτό αυτοδιοίκηση; 
Να ορίζεται βασικός διαχειριστής των δημοτικών δράσεων σε μία περιοχή 7.000 κατοίκων κάποιος που ούτε προέρχεται και ούτε ψηφίζεται στην περιοχή αυτή;

Για να μην μιλήσουμε για τα όσα συνέβησαν στη Δημοτική Ενότητα Βραχασίου με το συνδυασμό του Α. Ζερβού όπου ο μοναδικός υποψήφιος σύμβουλος της τοπικής κοινότητας του συνδυασμού, βρέθηκε ως εκ του θαύματος εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με λιγότερες από 50 ψήφους συνολικά από όλο το Δήμο!

Το σύστημα του Καλλικράτη δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με αυτοδιοίκηση και οι όποιοι αιρετοί δεν πρέπει να αποκαλούνται ως "αυτοδιοικητικοί άρχοντες" αλλά "διοικητικοί άρχοντες" ή καλύτερα "διοικητικοί διεκπεραιωτές...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.