Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Ο νέος αντιδήμαρχος σε Νεάπολη, Βραχάσι, Μίλατο θέλει να χτίσει σχέση εμπιστοσύνης


Η ανάληψη των καθηκόντων του αντιδημάρχου Αγίου Νικολάου με τομέα ευθύνης του τη Νεάπολη, Βραχάσι, Μίλατο και Σίσι από τον Κωστή Κοκκίνη, δημιούργησε έκπληξη στην κοινωνία λόγο την μη γνωριμίας του ίδιου με τον τόπο κα τους ανθρώπους του.
 Και για τον ίδιο όμως τον Κωστή Κοκκίνη δεν ήταν εύκολη η αποδοχή της πρότασης που του έκανε ο νέος Δήμαρχος  Αντώνης Ζερβός να αναλάβει τα καθήκοντα του αντιδημάρχου υπεύθυνου για την περιοχή του Επάνω Μεραμβέλλου γιατί δεν κατάγεται από εκεί και δεν ζει στην περιοχή όμως ταυτόχρονα αυτό γίνεται και προτέρημα γιατί θα κτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης με όλους τους φορείς, συλλόγους και πολίτες. 

 «Έχω πολύ καλούς φίλους από την περιοχή και εκτιμώ ότι η Νεάπολη δεν είναι καθόλου μακριά από τον ¨Άγιο Νικόλαο, ίσα ίσα τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια κοινή κοινωνική ζωή και αυτό βοηθάει πολύ στην ανάπτυξη υγιών σχέσεων ανάμεσα μας. Το βλέπω σαν το πιο ισχυρό πλεονέκτημα λοιπόν και θα κτίσω την σχέση μου με την τοπική κοινωνία από την αρχή σε βάσεις καλής συνεργασίας, ειλικρίνειας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης ώστε όλη η περιοχή να έχει τον ρόλο που της αρμόζει και πρέπει και να γίνουν πράγματα που θα βελτιώσουν κυρίως την καθημερινότητα του πολίτη σε πρώτη φάση ενώ σταδιακά να δοθεί μια νέα προοπτική ανάπτυξης σε ολόκληρη την περιοχή

 Στο πλευρό του Δήμαρχου δε και του ίδιου θα βρίσκονται πέρα από τους εκλεγμένους τοπικούς συμβούλους του συνδυασμού «Δικαίωμα στην πόλη» και άνθρωποι που δεν έχουν εκλεγεί όπως ο Γιάννης Τσιχλής, πρώην πρόεδρος της τοπικής δημοτικής κοινότητας, και η Ιρης Περουλιού και οι δύο τεχνοκράτες πολιτικοί μηχανικοί που θα συνδράμουν τα μέγιστα για το καλύτερο της περιοχής. 


Ακόμα και η πρώτη σε ψήφους στην περιοχή Εφη Βελιμβσάκη  θα συμμετέχει ενεργά ενώ στα πλάνα είναι να αναλάβει το δεύτερο μισό την θητεία της αντιδημαρχίας για την περιοχή. «Στόχος είναι η συμμετοχή και η ενεργοποίηση  των ανθρώπων της περιοχής παντού και σε όλες τις επιτροπές του Δήμου ώστε το τοπικό στοιχείο να είναι παντού παρόν. 

Στο σημείο αυτό πραγματικά θέλω να τονίσω ότι στην περιοχή της Νεάπολης το στοιχείο του εθελοντισμού κυριεύει και αυτό μας ικανοποιεί πολύ ενώ γίνεται και παράδειγμα προς μίμηση για παντού. Τόσες κοινωνικές ομάδες και σύλλογοι ανθρώπων με δραστηριότητες όλο το χρόνο είναι πραγματικά από την μία ζηλευτές και από την άλλη αποκτούν τον ρόλο των πολύτιμων βοηθών – συμβούλων σε μια δημοτική αρχή.» είπε ο νέος αντιδήμαρχος για την περιοχή του Επάνω Μεραμβέλλου. 

Το επόμενο διάστημα θα έχει συναντήσεις ενημέρωσης με ανθρώπους και φορείς της περιοχής ώστε σύντομα να ξεκινήσει να λειτουργεί η διοίκηση στην περιοχή με τρόπο που θα ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών και με εστίαση στο γεγονός της αποφυγής κάθε μετακίνησης από την περιοχή προς αλλού για την εξυπηρέτηση τους. Είναι δε στις άμεσες προτεραιότητες η καταγραφή των κτιρίων που διαθέτει η Νεάπολη ώστε να αυτά να χρησιμοποιηθούν με τρόπο αποδοτικό προς όλους αν και εφόσον πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. «Απίό τις επαφές που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στην περιοχή θα προκύψουν και οι πρώτες κινήσεις που θα γίνουν ώστε αν καλυφθούν κενά στην καθημερινότητα του πολίτη και να γίνει η παρουσία των δημοτικών υπηρεσιών πιο ουσιαστική. 

Δίνω πολύ μεγάλη σημασία στην ενημέρωση που θα έχω ώστε από εκεί να αναδυθούν τα ζητήματα που θα δώσουμε βάρος, σίγουρα η καθαριότητα στην περιοχή και η φροντίδα όλων σε αυτό το κομμάτι θα είναι από τα πρώτα. Ακόμα η δομή των δημοτικών υπηρεσιών είναι στα πλάνα μου ώστε να γίνουν αλλαγές που δεν θα αναγκάζουν κανένα να μετακινηθεί στον Άγιο Νικόλαο για να εξυπηρετηθεί., να γίνει μια αυτόνομη δομή στην περιοχή ώστε να εξυπηρετούνται όλοι άμεσα και χωρίς ταλαιπωρία.» είπε ενώ παραδέχτηκε ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει έλλειμμα ανάπτυξης και θα γίνουν όλες οι δυνατές προσπάθειες ώστε να υπερβούν όλοι μαζί όλα τα κενά. 

Επισημαίνει ο ίδιος ότι δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές και μαγικά ραβδάκια που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα άμεσα όμως αν υπάρχει η θέληση και η διάθεση τότε βρίσκονται οι τρόποι και πολλά μπορούν να γίνουν ακόμα και χωρίς χρήματα. 

Ο ίδιος καθηγητής στο επάγγελμα και άνθρωπος που έχει ασχοληθεί ενεργά με τον πολιτισμό θεωρεί την περιοχή της Νεάπολης σαν την απαρχή της γνώσης και του πνεύματος. «Η Νεάπολη δεν είναι απλά ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου Αγίου Νικολάου αλλά χωρίς υπερβολή  κάλιστα μπορεί να θεωρηθεί και ολόκληρης της Κρήτης. Από εδώ ξεκίνησαν πολλά πάρα πολλά όμως δεν θα πρέπει σε αυτά μόνο να σταθούμε και να βλέπουμε τούτο τον τόπο με βάση το χθες του και μόνο.» είπε και τόνισε πως ολόκληρη η περιοχή έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα για πολλά πράγματα που δεν αφήνουν κανένα αδιάφορο και που η ίδια η δυναμική του τόπου και των ανθρώπων προσφέρουν έδαφος πρόσφορο για ανάπτυξη. 

Ακόμα πρόσθεσε ότι υπάρχουν όλες οι ικανές προϋποθέσεις για να ενισχυθεί και η ντόπια επισκεψημότητα στις περιοχές του Δήμου. «Ζούμε σε ένα τόπου που ίσως πολλοί να τον γνωρίζουν, ας δώσουμε εμείς οι ίδιοι τις δυνατότητες ώστε αυτό να γίνει. Ξεκινάω με κάθε δυνατή θέληση συνεργασίας με όλους ώστε να χαράξουμε μια νέα περίοδο για τον τόπο, με όραμα, λογική και πάνω από όλα αγάπη για το αύριο της περιοχής μας και του Δήμου μας, στην προσπάθεια αυτή, και το λέω από καρδίας, δεν περισσεύει κανείς.» είπε τέλος ο Κωστής Κοκκίνης.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο ΦΩΝΗ ΕΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.