Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Ας ελπίσουμε ότι το πάθημα θα του γίνει μάθημα!


Αρέσκεται ο "φίλος" μας  στο να κάνει το μαύρο - άσπρο για να παρουσιάζει τον εαυτό του πάντα δικαιωμένο, πάντα υπεράνω, πάντα πολιτισμένο και ηθικό.

Όμως ευτυχώς τα γεγονότα μένουν, όχι μόνο στους υπολογιστές, αλλά και στη μνήμη των ανθρώπων.

Και είναι εύκολο να θυμηθούμε ότι η συνεργασία  του με τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν είναι μόνο πρόσφατη, αλλά πηγάζει από τις εποχές που ήταν έμμισθος σύμβουλος στη δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση και προσπαθούσε να  εξυπηρετεί  κατοίκους της περιοχής.
 Κάπως έτσι οι συγκεκριμένοι χάθηκαν εντελώς από τον αγώνα από το δεύτερο χρόνο  και μετά. Μπορεί βραστό να μην έφαγε, αλλά για την εξυπηρέτηση των συγκεκριμένων βοήθησε και παραβοήθησε.

Και καθώς τα χρόνια πέρασαν, τους ένωσε ξανά το κοινό μίσος για την κοινότητα Βραχασίου και την πολιτική ηγεσία της. Κάπως έτσι ο φίλος μας τους έδωσε πρόσφορο βήμα έκφρασης, τους προέβαλλε διαδικτυακά, τους υπερασπίστηκε σας διωκόμενους από την ηγεσία της Κοινότητας Βραχασίου και μετέτρεψε το ιστολόγιο του σε ένα από τα σκαλοπάτια που χρησιμοποιούσαν για την προσδοκόμενη κοινωνική τους καταξίωση.

Κάποιοι τα λέγαμε και τα γράφαμε από τότε για το ρόλο του καθενός, αλλά γινόμαστε στόχος επιθέσεων, διαδικυακών και μη.

Αυτός και οι φίλοι του τους είχαν με το πλευρό τους.
Λειτουργούσαν στον ίδιο τοπικό πολιτικό κύκλο,  φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να χρησιμοποιεί το όνομα τους ως υπογραφή σε κείμενα αναρτήσεων χωρίς να τους ρωτά για το περιεχόμενο.

Το να παριστάνει τώρα την αθώα περιστερά, τον εκθέτει περισσότερο.

Δεν υπήρχε από την αρχή η διάθεση να ασχοληθούμε με το θέμα. Όμως η κουτοπονηριά και η υποκρισία ενοχλούν. Δεν είναι δυνατόν την ίδια στιγμή που προβάλει κάποιες παλαιές αναρτήσεις του ιστολογίου  του γράφοντας ότι αυτό είναι το Βραχάσι, την ίδια στιγμή να διαγράφει κάποιες άλλες για να καλύψει  ίχνη του παρελθόντος . Αυτή η υποκρισία είναι ενοχλητική.

Δεν πειράζει όμως. Ας ελπίσουμε ότι το πάθημα θα του γίνει μάθημα! Και σ΄ αυτόν και σε αρκετούς άλλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.