Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Γιώργος Φθενάκης: Εύχομαι ο Αϊ Βασίλης να ζεστάνει τις ...παγωμένες ψυχές τους!!!

Όταν κάποιος κοιτάζει τον καθρέπτη, οποιαδήποτε στιγμή της μέρας και λέει στον εαυτό του ότι θα κάνει τα αδύνατα - δυνατά για το καλό του τόπου, δεν είναι .. αυτοεξευτελισμός αλλά ανδρική συμπεριφορά και συνάμα δυνατή επιθυμία που ελπίζει να υλοποιηθεί.
Σίγουρα δεν είναι ... δήθεν συμπεριφορά από μερικούς - μερικούς ( ευτυχώς μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού) που επικαλούνται ...συνταγματικά δικαιώματα ενώ από την άλλη διαστρεβλώνουν την ουσία και αξία της λέξης Πολιτισμού.
Φυσικά είναι λογικό αυτό αφού δεν έχουν κατανοήσει όχι μόνο τη λέξη Πολιτισμός και κουλτούρα άλλα τη σημασία της λέξης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Η δική τους ...δημοκρατία καθρεπτίζεται με τα ειρωνικά σχόλια τους στα blogs, όπου εκεί ξεπερνούν τα όρια της ανοχής και της γελιότητας, αφού η ...λάσπη επιτρέπεται.

Επιπλέον, αν κάποιος βλέπει τον εαυτό του στον καθρέπτη, σημαίνει ότι κάνει την αυτοκριτική του. Δεν ...φοβάται τις αλήθειες. Και αυτό έντιμο θεωρείται άλλα κάποιοι το ..."βαφτίζουν" ως αυτοεξευτελισμό.

Αλήθεια, αντικρίσατε τον εαυτό σας στον καθρέπτη για να κάνετε την αυτοκριτική σας;
Αν ναι, τότε σίγουρα ο καθρέπτης θα ράγισε.

Αν για παράδειγμα κάποιος έλαβε μόνο μια ψήφο στις εκλογές ( πέρα από τη δική του) και μάλιστα σε επίπεδο νομού αυτό θεωρείται αυτοεξευτελισμός.
Με δύο ψήφους, όσο και αν το επιθυμεί διακαώς κάποιος, δεν εκλέγεται τοπικός άρχοντας. Πέρα από προσπάθεια και σεβασμό στην τοπική κοινωνία, απαιτείται και μυαλό!
Τώρα αν κάποιος θεωρεί τον εαυτό του ...τυχερό τότε είναι άξιος της τύχης του...
Εύχομαι ο Αϊ Βασίλης να ζεστάνει τις ...παγωμένες ψυχές τους!!!

Γιώργος Φθενάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.