Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Πλησιάζει η ώρα της δικής μας ευθύνης

του Γιώργου Μανουσάκη

Για τόσους μήνες - χρόνια η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών διαμαρτύρεται για τη φορομπιχτική πολιτική της λιτότητας που ασκείται από τη συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ, παρότι προεκλογικά είχαν υποσχεθεί άλλα (επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου).

Όλοι γνωρίζουμε ότι τώρα η  κυβέρνηση έχει συμφωνήσει ξανά με την τρόικα για  νέο μνημόνιο με νέα μέτρα (νέα μείωση συντάξεων μισθών, αλλαγή ασφαλιστικού, νέοι φόροι), αλλά δεν τολμά να το παρουσιάσει πριν τις εκλογές γιατί ξέρει ότι η αντίδραση του λαού θα είναι έντονη.

Η επίσπευση της διαδικασίας εκλογής προέδρου της δημοκρατίας φέρνει πλέον πιο κοντά το ενδεχόμενο των εκλογών, οι οποίες είναι πιθανόν να γίνουν μέσα στον Ιανουάριο.

Δίδεται έτσι σε όλους μας η ευκαιρία να εκφράσουμε στην πράξη τη διαμαρτυρία μας για όσα γίνονται και να απαιτήσουμε μια άλλη πολιτική, χωρίς συμπίεση των εισοδημάτων των εργαζομένων των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων, με φορολόγηση του πραγματικού πλούτου, με αποκατάσταση του συτήματος υγείας και παιδείας που είναι υπό διάλυση από τις μνημονιακές πολιτικές.

Πλησιάζει η ώρα της δικής μας ευθύνης ως πολίτες.

Μπορούμε να δείξουμε σοβαρότητα και συνέπεια, μπορούμε να ανατρέψουμε τις μονομερείς μνημονιακές πολιτικές, μπορούμε να στείλουμε στα σπίτια τους  αυτούς που εξαπάτησαν  την κοινωνία πριν τις εκλογές του 2012 ("όχι άλλες μειώσειες σε μισθούς και συντάξεις" έλεγε προεκλογικά ο Α. Σαμαράς), όπως στείλαμε σπίτια τους και αυτούς που είχαν κάνει το ίδιο πριν τις εκλογές του 2009 με το "λεφτά υπάρχουν" του Γ. Παπανδρέου.

Μπορεί και πρέπει να δώσουμε μια ευκαιρία στην αριστερά και στο ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει ότι δεν είναι σαν τους άλλους, ότι είναι συνεπής σε όσα λέει και υπόσχεται, ότι νοιάζεται για υγεία και παιδεία, ότι μπορεί να κυβερνήσει με αξιοκρατία και διαφάνεια. Και αν δεν γίνει αυτό, η απάντηση θα δοθεί πάλι από εμάς τους πολίτες, μέσω των κινητοποιήσεων και των εκλογών.

Η χώρα δεν κινδυνεύει από καταστροφή αν ο λαός ψηφίσει το ΣΥΡΙΖΑ, κινδυνεύει από πλήρη καταστροφή αν συνεχίσουν να την κυβερνούν τα κόμματα που ευθύνονται για όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 30 χρόνια. Ας απαλλαγούμε επιτέλους από αυτούς.

Πλησιάζει η ώρα της δικής μας ευθύνης, πλησιάζει η ώρα της ανατροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.