Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Γιώργος Φθενάκης: Θετικές εξελίξεις στο θέμα του λιμενοβραχίονα Σισίου


 Μετα τις  ενέργειες του Δημάρχου και    λίγες μέρες μετά τη συνάντηση που είχαμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με τον Περιφερειάρχη Κρήτης για το ζήτημα του μόλου στο Σίσι, υπάρχουν θετικές εξελίξεις και γενικότερα μια κινητικότητα στο όλο θέμα.  Οι δεσμεύσεις που είχαμε αποσπάσει από τον Σταύρο Αρναουτάκη γίνονται πλέον πράξη.

Με έγγραφο της η Περιφέρεια Κρήτης γνωστοποιεί στη Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου τη πρόθεση της να διαθέσει το ποσό των 500.000 ευρώ για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο μόλο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων ώστε την ερχόμενη σεζόν να μην υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα με τη προσέγγιση τουριστικών σκαφών από τη Χερσόνησο.
Το σχετικό έγγραφο κοινοποιείται και στη Τοπική Κοινότητα Βραχασίου, η οποία ευχαριστεί τον κ. Αρναουτάκη για την άμεση ανταπόκριση του στο πρόβλημα.

Για το ζήτημα συμμετείχα σε σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη περασμένη Τρίτη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Νίκου Καστρινάκη, όπου παρέστησαν τόσο ο αντιδήμαρχος κ. Μαρής όσο και υπηρεσιακά στελέχη της Τεχνικής υπηρεσίας.
Ήδη, οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε επαφή με τη μελετήτρια κ. Μαριλένα Φράγκου η οποία καλείται να εξεύρει μια εφικτή και ασφαλή λύση, μικρότερου όμως κόστους.

Επιπλέον, να σας ενημερώσω ότι τη περασμένη Τρίτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Αγίου Νικολάου για ζητήματα που αφορούν το Βραχάσι.
Προσωπικά, έθεσα επί τάπητος μια σειρά ζητημάτων και έργων που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, καταθέτοντας μάλιστα και σχετικό έγγραφο.
Στη σύσκεψη μετείχαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και ο υπεύθυνος μηχανικός του Δήμου.

Σε ότι αφορά στο ζήτημα του γηπέδου του Αθλητικού Ομίλου Βραχασίου, ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου.
Να σας υπενθυμίσω ότι υπάρχει και η δέσμευση του Σταύρου Αρναουτάκη για την οικονομική ενίσχυση της προσπάθειας μας.
Ευχαριστώ και το Δ.Σ. της ομάδας για τη καθοριστική συμβολή του στο ζήτημα του γηπέδου και όχι μόνο.

Ευχαριστώ όλους όσους “αγκάλιασαν” και αυτή τη προσπάθεια μας.

5 σχόλια:

  1. "Για το ζήτημα συμμετείχα","Επιπλέον, να σας ενημερώσω","Προσωπικά, έθεσα επί τάπητος"," Να σας υπενθυμίσω ότι","Ευχαριστώ και το Δ.Σ.".

    "Ave Caesar οι μελοθάνατοι. . . . ."

    Μα βρε Γιώργο έχεις πάρει χαμπάρι ότι σε αυτή την έρμη Τοπική Κοινότητα Βραχασίου δεν είσαι μόνος σου!!!!
    Συμμετείχα,ενημερώσω,προσωπικά,υπενθυμίσω,ευχαριστώ,. . . . εμένα πάντως Γεώργιε πρός Τοπική Κοινότητα Φθενάκης μου φέρνει.
    Εκτός και αν όντως έχεις μαζέψει όλα αυτά τα "εξουσιαστικά" για να το ζητήσεις και αυτό κάποτε στο μέλλον. . . . .
    Τι να σου πώ. . . . . δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι εκλεγμένοι είναι "για τα μπάζα".
    Εσύ δεν είσαι αυτός που λές "α!! εμένα με ψήφισε ο κόσμος" δηλαδή του υπόλοιπους τι τούς ψήφησε???

    Κάνεις πολύ καλά και ενημερώνεις για τα πεπραγμένα της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου,και εμείς όλοι που δεν ζούμε εκεί με χαρά περιμένουμε να δούμε να γίνεται κάτι καλό.
    Αλλά διαμαρτυρώμασταν για την υπαγωγή μας στην Νεάπολη και εμείς τώρα βυθίζουμαι την κοινότητα στο πλέον βαθύτερο.

    Μα μοναχός σου ασχολείσαι?

    Διότι εσύ Γιώργο δέν ασχολείσαι εκεί προσωπικά αλλά σαν "Πρόεδρος" κάποιων. Που είναι αυτοί?
    Και όταν η Τοπική Κοινότητα Βραχασίου βγάζει μία ανακοίνωση δεν την βγάζεις ΕΣΥ!!!
    Αλλά όλοι ΕΣΕΙΣ!!! αν μπορείς να το καταλάβεις.

    Διότι όλα αυτά που λές ότι έκανες δεν τα έκανες εσύ για τον εαυτό σου (εκτός και αν εσύ κάτι τέοιο πιστεύεις) αλλά ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου του τυγχάνει να είσαι εσύ ο Γεώργιος.
    Και να είσαι σίγουρος ότι όλοι αυτοί με τούς οποίους λές οτι συμμετείχες,ενημέρωσες, προσωπικά υπενθύμισες,ευχαρίστησες, μπορεί να μήν θυμούνται ούτε το όνομά σου την επαύριο, αλλά να είσαι απόλυτα σίγουρος ότι θυμούνται όλα αυτά από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου.

    Δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σου, μου είσαι συμπαθής,τυγχάνει να έχω και γερές κοινωνικές σχέσεις με την ευρύτερη οικογένειά σου, αλλά . .

    Χρειάζεται περισσότερη σύνεση και απόλυτη συναίνεση για να πάει αυτός ο τόπος μπροστά.
    Μπορείτε να το καταλάβεται όλοι σας???

    Ευχαριστώ
    Μανώλης Ροβίθης


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν γνωρίζω εάν η μελετήτρια προσδιόρισε τους λόγους τηε αρχικής και προδευτικής αστοχίας του λιμανιού. Πάντως θα ήταν σωστό να είχαν οι λόγοι της αστοχίας ανακοινωθεί στους δημότες προς ενημέρωση και γνώση.

    Οφείλονταν η αστοχία σε εκτεταμένη εδαφική-θεμελιακή αστοχία ή αλλους λόγους; Αυτό οφείλει να το ξεκαθαρίζει η όποια μελέτη.

    Εκτιμώ όμως ότι η αστοχία οφείλεται και στο γεγονός ότι στο έργο είχαν χρησιμοποιηθεί εκτεταμένως σαν κορμός, αρκετά ΜΙΚΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ογκόλιθων που περιβάλονταν από ολιγότερους μεγαλύτερους. Η χρήση μικρότερων ογκόλιθων ίσως ήταν ευκολότερο για κατασκευαστικούς λόγους αλλά ακατάλληλο δεοντολογικά. Έτσι, μόλις υποχώρησαν οι λίγοι μεγαλύτεροι τα κύματα παρέσυραν αμέσως τους υπόλοιπους.

    Θεωρώ ότι στην όποια προτεινόμενη στο εξής λύση δεν πρέπει να επαναληφθεί το ίδιο λάθος.

    ΟΛΟΙ οι ογκόλιθοι που θα χρησιμοποιηθούν θα πρέπει να είναι ή τεχνητοί ογκόλιθοι από σκυρόδεμα (τετράποδα) δοκιμασμένοι σε λιμανικά έργα, όπως αυτοί στο λιμάνι της Μιλάτου (βέλτιστη λύση), ή για αισθητικότερους (αλλά όχι το ίδιο αποτελεσματικούς) λόγους, όγκόλιθοι από φυσικούς βράχους τουλάχιστον ΙΣΟΥ ή και μεγαλύτερου αντίστοιχου βάρους και όγκου με αυτούς, ή συνδυασμός αυτών.

    Όχι πάντως ψιλολοίδια για προστασία.


    Με τιμή,
    Σπύρος Βροντινός
    Δρ. Πολιτικός Μηχανικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το τι έγινε στα προηγούμενα χρονια
    με το θέμα του λιμανιού και της μελέτης δεν Είναι σε θέση να γνωρίζω .
    Αυτο που πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας , Είναι ότι για να φτιαχτεί το Λιμανι έτσι ώστε να μη ξανά υπάρχει πρόβλημα η μελέτη που έγινε τώρα πρέπει να υλοποιηθεί .
    Δεν υπάρχουν τώρα τόσα χρήματα αλλα με τα χρήματα που διαθέτει η Περιφερεια τώρα στη φάση αυτη Είναι για να γίνει παρέμβαση και να μη χαλάσει ολοκληρωτικά μέχρι να μπορέσουν να βρουν το ποσο των 4500.000€ να το διαθέσουν, και φυσικά να ανοίξει ώστε να μπορέσουν τα καραβάκια με την έναρξη της τουριστικής σεζόν Να μπορούν να έρχονται στο Σισι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θετικό για το έργο θα ήταν,

    όταν η "φτηνότερη" μελέτη παρέμβασης του 1/2 εκατομμυρίου ευρώ (ένα αρκετά σεβαστό ποσό) πλησιάζει στην ολοκλήρωση της, να παρουσιάσει κάποιο Σαββατοκύριακο, ο μελετητής, με υπομονή, στους πολίτες τις παρεμβάσεις που προτείνει, απαντώντας παράληλα και στις ερωτήσεις από παν ενδιαφερόμενο;

    Στο εξωτερικό αυτό συνηθίζεται για κάθε σημαντική μελέτη, στην αρχή στην μέση και στο τέλος της πριν την εφαρμογή, και έχει αποδειχθεί επανελλημένως ότι πράγματι υπηρετούνται έτσι πολύ καλύτερα τα αισθητικά, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, επαγγελματικά και άλλα συμφέροντα των δημοτών, επιλύοντας νωρίς τυχόν παρεξηγήσεις ή ανεπιθύμητες, άστοχες ή ακατάλληλες ενέργειες.

    Ερωτώ απλά, έχει προταθεί να γίνει κάτι τέτοιο και εδώ;

    Ευχαριστώ,
    Σπύρος Βροντινός
    Δρ. Πολιτικός Μηχανικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σπυρο έχεις απόλυτο δίκιο και θα έπρεπε και η μελέτη που έχει γίνει να είχε γίνει κάποια παρουσίαση στο κόσμο να λέγαμε τις απόψεις μας και ενδεχόμενος να μη χαναμε τόσο χρόνο και να ψάχνουμε τώρα για πιο οικονομική λύση.
    Δυστυχώς όμως οι συνάδελφοι σου μηχανικοί και μελετητές έχουν άλλες απόψεις και γνώμες .
    ελπίζω όμως η συνάντηση που είχε η υπάλληλος της Περιφέρειας με τη κ Φραγκου να μας φέρει αισιόδοξα μηνύματα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.