Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΩΤΑ ΣΧΟΛΙΑ σχετικά με την πρόσφατη απόφαση-βιασμό του ΥΠΕΚΑ (Σεπτ. 2014) για την καταστροφή του Αζιλακόδασους κοινότητας Βραχασίου και άλλων περιοχών της Κρήτης

του Σπύρου Βροντινού

Τι να περιμένουμε πλέον από τους 'όλα μαζί τα φάγαμε' ή 'αποφασίζουμε και διατάσσουμε και γδύνουμε, και φυλακίζουμε και αφήνουμε χωρίς δουλειά, χωρίς νοσοκομεία, χωρίς σχολεία, κλπ';  Πάει,....τελείωσε.  Τα αποτρόπαια ειδικά ιδιωτικά συμφέροντα που στυγνά-προκλητικά και ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΑ αντιπροσωπεύουν οι φιλάργυροι, μιζο-καρεκλό δουλοι, ξεπουλημένοι πολυ-εκατομμυριούχοι, ανίκανοι για κάθε άλλη εργασία εργασία ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ μας, συνεχίζουν και θα συνεχίζουν να καταστρέφουν καθημερινά χώρα και πολίτες, μέχρι την τελευταία τους μέρα στην εξουσία.

ΟΛΑ τα ερωτήματα που τέθηκαν στο παρελθόν σε προυγούμενο άρθρο μου και άλλων,     http://vounakaieleftheria.blogspot.gr/2012/05/t.html  ,  ούτε απαντήθηκαν ποτέ, ούτε καν συζητήθηκαν ποτέ.  ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ.   Όμως αυτή είναι η μόνη και καθαρή αλήθεια για το που μας οδηγούν.

Ο πολίτης λοιπόν έχει μακροπρόθεσμα μόνο να χάσει από τέτοιες αποφάσεις καθώς, ούτε αναμένεται να κερδίσει το παραμικρό, ούτε φτηνότερη ενέργεια, ούτε καν κρατικά έσοδα.  Επιπλέον ούτε λόγος για κάποιες μόνιμες θέσεις εργασίας, αφού είναι γνωστό ότι απαιτούνται μόλις μετρημένες στο ένα χέρι θέσεις για την λειτουργία τους.  Πέρα λοιπόν από κάποια (τιποτένια πλέον) μηνιάτικα για όσους εργαστούν στην κατασκευή θα υπάρχει μηδενικό όφελος, ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, αφού όπως είχε προσυμφωνηθεί, θα είναι εντελώς ασήμαντα-εντελώς συμβολικά για τον τόπο.

Πλέον καμιά φορολογική υποχρέωση, ούτε φόροι, ούτε καν η καταβολή ΦΠΑ δεν ισχύει για τις πολυεθνικές σε αυτή την χώρα.  Αυτό απέδειξαν με τα 600 εκατομμύρια κυβερνητικό χάρισμα ΦΠΑ (άρα προφανώς δεν υπήρξαν ούτε φορολογητέα έσοδα από φόρους εισοδήματος) μόνο προς την Hochtief η οποία από έναρξης λειτουργίας και μέχρι πολύ πρόσφατα εκμεταλλεύονταν το αεροδρόμιο Ελ.Βενιζελος.

Όσο για τις τιμές ενέργειας του καταναλωτή, διαβάστε ήδη πόσο άδικα αυξήθηκαν μεταξύ 2013-2014 http://www.topontiki.gr/article/83343/Mas-fortosan-san-moularia  .  Εάν προσθέσουμε τώρα ότι οι πολίτες θα αναγκαστούν με το ζόρι να επιδοτούν και τα νέα έργα που εγκρίθηκαν, εκεί να δείτε πόσο θα ανέβουν σταδιακά οι τιμές ενέργειας......

Bye Bye λοιπόν και δημοκρατία και αζιλακόδασος και περιβάλλον, αλλά και τουρισμός αφού μετατρεπουν σε βαρέος τύπου Βιομηχανικά Τοπία τις πλέον τουριστικές περιοχές της Κρήτης.  Οι ¨Ελληνες δεν το ξέρουν, αλλά κινδυνεύουν πλέον κρίσιμα, ακόμα και να 'πεθάνουν στον ύπνο τους'.  Τόσο σοβαρή και μη αναστρεπτή είναι η κατάσταση σήμερα......

Λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά πλέον πιστεύω ότι όσοι Έλληνες μπορέσουν και επιζήσουν τις κακουχιες που έφεραν άμεσα με την βολεμένη ψήφο τους, ή έμμεσα, με τον διαρκή ύπνο ή και μουγγαμάρα τους, ίσως θυμηθούν τελικά και να............... 'ξυπνήσουν'.

Τότε θα αντικρύσσουν στα μάτια την νέα μόνιμη πραγματικότητα: ένας ολόκληρος λαός χωρίς εργασία ή ελπίδα για εργασία, χωρίς χρήματα στους λογαριασμούς τους, χωρίς ιδιωτική και κρατική περιουσία, άρρωστοι έξω από τα νοσοκομεία και συνάμα χρεωμένοι με φτιαχτά χρέη και 'φέσια μέχρι τον λαιμό', πλειστηριασμένοι και κατατρεγμένοι από κράτος, εφορίες και τράπεζες, υποσιτισμένοι και πεινασμένοι αυτοί και τα παιδιά τους, ξένοι πια σε μια βαριά κακοποιημένη χώρα, που κάποτε τα βιβλία έγραφαν ότι τους ανήκε....

Σπύρος Βροντινός, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός

2 σχόλια:

  1. Κυριε Βροντινε
    δυστυχώς ενα κούκος δεν φέρνει την άνοιξη
    γιαυτο και η βαρυχειμωνια που ερχεται να καλυψει το υπεροχο τοπιο της Κρητης δεν θαναι
    απο χιόνια που λιωνουν, αλλα θαναι απο ΜΟΝΙΜΑ σιδερα, μπετον τζαμια ελικες, καλωδια,πυλωνες κι οτι αλλο αποκρουστικο απορρημα μπορει να φανταστει ο ανθρωπινος νους.
    Ενα εφιαλτικο τοπιο Αποκαλυψης περιμενει τους Κρητες.
    Αν τους αρεσει ας το υποδεχτουν με ολες τις βραχυπροθεσμες κ μακροχρονιες συνέπειες
    Η Κρητη ειναι πολυ μικρη για τετοιου ειδους επεμβάσεις
    ΕΝΑΣ ΓΟΝΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ για το σχόλιο σας.

      Συμφωνώ απόλυτα και ξανά-επαναλαμβάνω ότι, πρόκειται για ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑ που όχι μόνο δεν εξυπηρετούν ενεργειακά τον τόπο, αφού θα 'ταΐζονται' κυρίως με φτηνό και πιθανότατα 'περιβαλλοντικά βρώμικο', σε πολύ μεγάλο ποσοστό ρεύμα από την ΔΕΗ, πουλώντας το στη συνέχεια για χρυσάφι με χαριστικές συμβάσεις προτεραιότητας έναντι άλλων πηγών (σημείο κλειδί για τα οικονομικά τους), αλλά επιμένουν να τα δημιουργήσουν άμεσα, χωρίς καμιά λαϊκή συναίνεση και εις βάρος οτιδήποτε άλλης αξίας και δραστηριότητας του τόπου.

      Πέραν φυσικά των αποθεμάτων νερού, έχουν λοιπόν κύριο σκοπό να αποσβεστούν τάχιστα, 'ρουφώντας' όσες επιδοτήσεις θα μπορούσαν να δοθούν για Φ/Β σε στέγες σε κοινούς πολίτες, κάνοντας τους πολίτες, ακόμα περισσότερο. ομήρους των πολυεθνικών.

      Προ 2ετίας, όταν έδωσαν τις εκατοντάδες άδειες για ΦΑΡΑΩΝΙΚΑ ΕΡΓΑ σε ένα βράδυ ( δεν προκύπτει από πουθενά με ποια διαδικασία ή διαφάνεια), απαγόρευσαν μόνιμα τις πολύ ήπιες-αποδεκτές κοινωνικά και περιβαλλοντικά άδειες προς δεκάδες χιλιάδες πολίτες που θα μπορούσαν να τοποθετήσουν ανταποδοτικά Φ/Β στη στέγη τους και να λύσουν με βέλτιστο και συλλογικό τρόπο το πρόβλημα της ενεργειακής εξάρτησης.

      Τέλος, οι ΠΑΝΤΕΣ γνωρίζουν καλά ότι ΟΛΑ τα υβριδικά στην Κρήτη θα καταστούν άχρηστα όταν γίνει η καλωδιακή σύζευξη με την υπόλοιπη Ελλάδα, αφού θα μπορεί να έρχεται από εκεί και το πολύ φτηνότερο, σε κόστος παραγωγής-διάθεσης αλλά τεχνηέντως όχι πλέον και σε τιμή, 'λιγνιτικό΄ ρεύμα, ενώ και η όποια ντόπια αλλά περίσσεια παραγωγή θα διοχετεύεται αυτομάτως προς την Ελλάδα, καταργώντας κάθε ανάγκη αποθήκευσης εδώ (δεδομένου ότι θα συνυπάρχουν πάντα και οι ντόπιες θερμικές μονάδες στα Λινοπεράματα αλλά και νέες στην Κορακιά για να δώσουν ενέργεια σε ώρες αιχμής).

      Έτσι είναι σίγουρο θα προσπαθήσουν να αποσβέσουν τα ΑΧΡΗΣΤΑ ΤΕΡΑΤΑ το γρηγορότερο, διπλασιάζοντας ή τριπλασιάζοντας περεταίρω, πολύ σύντομα, τους ήδη υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος καθώς και άλλες κρατικές επιδοτήσεις επιδιώκοντας σύντομη κατασκευή όσο και λειτουργία τους.

      Σ. Βροντινός

      Διαγραφή

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.