Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ: Γραφικό αλλά... "αποκλεισμένο" το λιμανάκι στο Σίσι


Αποκλεισμένο από θαλάσσης και τουριστικά είναι το γραφικό λιμάνι στο Σίσι, καθώς η προσέγγιση τουριστικών σκαφών, τα οποία μεταφέρουν καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες από Χερσόνησο, είναι αδύνατη, αφού υπάρχει ο κίνδυνος πρόσκρουσης στα βράχια.

Τα δρομολόγια έχουν σταματήσει εδώ και μια βδομάδα, με τους επαγγελματίες να διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, η οποία επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε χρόνο, βάζοντας ταυτόχρονα "μπλόκο" στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Αιτία οι υποθαλάσσιοι βράχοι

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου, τουριστικά σκάφη που μετέφεραν εκατοντάδες τουρίστες από Χερσόνησο προσέγγιζαν το γραφικό λιμάνι στο Σίσι, δίνοντας ζωή στην τουριστική περιοχή.

Όμως, εδώ και μια βδομάδα, το Σίσι είναι αποκλεισμένο από θαλάσσης καθώς η προσέγγιση είναι αδύνατη εξαιτίας των υποθαλάσσιων βράχων με συνέπεια να ματαιώνονται δρομολόγια και με τους τουριστικούς επιχειρηματίες να βυθίζονται στην απόγνωση.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κατά την αυτοψία
Αυτοψία αναζητώντας λύσεις

Κλιμάκιο του Λιμενικού πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή, ενώ στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου ο οποίος συναντήθηκε με τοπικούς παράγοντες και επαγγελματίες, με στόχο τη δρομολόγηση λύσης πριν τη λήξη της τουριστικής σεζόν.

Σύμφωνα με τον κ. Ζερβό, άμεσα θα προχωρήσουν εργασίες εκβάθυνσης του επίμαχου σημείου, ενώ σε επόμενο στάδιο θα αναζητηθεί λύση για την οριστική και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Της Γεωργίας Μακάκη

Αναδημοσίευση από τη σελίδα της εφημερίδας ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.