Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Εγκρίθηκαν από το υπουργείο οι περιβαλλοντικοί όροι για το υβριδικό στο Αζιλακόδασος! - η εταιρεία μπορεί να προχωρήσει στην έκδοση της άδειας εγκατάστασης και την κατασκευή του έργου.


Το ΥΠΕΚΑ ενέκρινε σήμερα τους περιβαλλοντικούς όρους για μεγάλη υβριδική μονάδα στην Κρήτη, η οποία περιλαμβάνει αιολικά πάρκα ισχύος 90,1 MW και υδροηλεκτρική-αντλητική μονάδα ισχύος 100 MW από την εταιρεία Υδροαιολική Αιγαίου Α.Ε. της EDF.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του υπουργείου, το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία υβριδικού σταθµού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που χωροθετείται στο σύνολο των νοµών της Κρήτης, και αποτελείται από τέσσερα αιολικά πάρκα συνολικής εγκατεστηµένης ισχύος 90,1 MW, και ένα αντλησιοταµιευτικό – υδροηλεκτρικό σύστηµα αποτελούµενο από δύο ταµιευτήρες µε υψοµετρική διαφορά περί τα 650m µεταξύ τους εγκατεστηµένης ισχύος 100 MW, το οποίο θα αποθηκεύει ως υδραυλική ενέργεια την ισχύ που θα παράγεται από τα αιολικά πάρκα σε ώρες όπου υπάρχει περίσσεια ηλεκτρικής ισχύος στο δίκτυο της νήσου Κρήτης, και θα την αποδίδει στις ώρες όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Το έργο αποσκοπεί αποκλειστικά στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας προς διοχέτευση στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της νήσου Κρήτης, όπως σημειώνεται.

Την απόφαση μπορείτε να δείτε πατώντας ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.