Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση του Σύγχρονου Δήμου για τη σχολική στέγη στο Δήμο Αγ. Νικολάου

Για την κάλυψη των αναγκών της σχολικής στέγης είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες ώστε να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες.
Στο ΕΣΠΑ είχαν ενταχθεί από την Περιφέρεια και το Δήμο, τα Δημοτικά Σχολεία, Α και Β Αγίου Νικολάου και Α και Β Νεαπόλεως τα οποία και ολοκληρώθηκαν. Επίσης υπήρξε σημαντική παρέμβαση στο Λύκειο-Γυμνάσιο Νεάπολης με την αφαίρεση του αμιάντου.
Επειδή όμως γράφονται διάφορα για την δυνατότητα προώθησης άλλων μονάδων, ενημερώνουμε ότι:

Έχουν υποβληθεί φάκελοι στον ΟΣΚ με ολοκληρωμένες διαδικασίες και εξασφαλισμένο χώρο, ώστε να προχωρήσει η μελέτη- κατασκευή των:
  • Β Λύκειο Αγίου Νικολάου
  • Γ Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου
  • ΕΕΕΚ Αγίου Νικολάου
Για το Βραχάσι, η πρώην κοινότητα είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για ανέγερση Δημοτικού Σχολείου στο χώρο του παλαιού γηπέδου. Μάλιστα η πρώην Νομαρχία είχε εκπονήσει και σχετική μελέτη αλλά προτιμήθηκε τότε η προώθηση μέσω ΟΣΚ. Σημειώνουμε ότι το Δημοτικό Σχολείο Βραχασίου είναι από μεγαλύτερα στο Δήμο. Περίπου 140 μαθητές

Προωθήσαμε λοιπόν την παραπάνω διαδικασία, κάναμε πρόβλεψη στο ΣΧΟΟΑΠ και ετοιμάσαμε το σχετικό φάκελο για το τοπικό ρυμοτομικό.

Οι προτάσεις αυτές του Δήμου, μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις και συνεργασίες, είχαν ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΟΣΚ για μελέτη- κατασκευή. Δυστυχώς η οικονομική κατάσταση με τις μνημονιακές δεσμεύσεις ακύρωσε το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Υπάρχει πάντως ετοιμότητα με βάση του φακέλους που ετοιμάστηκαν, για μελέτη των σχολείων που θα επιλεγούν, δεδομένου ότι υπάρχουν και οι πρότυπες μελέτες του ΟΣΚ. Το περιφερειακό πρόγραμμα προβλέπει κονδύλια για σχολεία και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία.

Υπάρχουν βεβαίως και οι ανάγκες στα υπόλοιπα σχολεία, όπως η αποκατάσταση στο Λύκειο- Γυμνάσιο Νεάπολη, αντιστοίχως στο ΕΠΑΛ Νεάπολης, η επέκταση στο Δ.Σ. Ελούντας, η εξεύρεση χώρου για το Ε’ Δημοτικό, τα νηπιαγωγεία κ.ο.κ.

Άγιος Νικόλαος 17/3/2014
Σύγχρονος Δήμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.