Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Γιώργος Φθενάκης: Με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τη συνέλευση στο Βραχάσι

Με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τη λαϊκή, μαζική μας συνέλευση στο Βραχάσι, θέλω να ξεκαθαρίσω ορισμένα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη δημοτική μας ενότητα.

Ως Πρόεδρος, δεν αρνήθηκα να συνεργαστώ με τα θεσμικά όργανα του δήμου Αγίου Νικολάου, καθώς στόχος μου είναι η διεκδίκηση έργων αλλά και ζητημάτων καθημερινότητας, πάντα προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας.
Άλλωστε, αυτή είναι και η θέση της παράταξής μας, η οποία δεν επιθυμεί αντιπαραθέσεις για τα …μάτια του κόσμου, όπως έχουμε δει στο πρόσφατο παρελθόν από στελέχη άλλων δημοτικών παρατάξεων που ασκούσαν αντιπολίτευση μέσω της πλάγιας οδού της …λάσπης, με μοναδικό σκοπό να …ανέβουν στα μάτια των συμπολιτών μας.

Προσωπικά, γνωστοποίησα τις θέσεις μου, στον αρμόδιο αντιδήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο Βραχασίου, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη ενημέρωσης σε σχέση με την πορεία των έργων που δρομολογούνται στη περιοχή μας, ώστε να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι προχωράει και τι όχι, προκειμένου να παρέμβουμε άμεσα για να μην χαθεί ούτε ευρώ για Σίσι, Βραχάσι και Μίλατο.


Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλω, διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει το ίδιο πνεύμα συνεργασίας από πλευράς του  αρμόδιου αντιδημάρχου ο οποίος με τη στάση του αποδυναμώνει τον σημαντικό ρόλο των τοπικών συμβουλίων, αντί να τον ενισχύει και να τον στηρίζει, σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της παράταξής του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου σε έγγραφο που του απέστειλα και που αφορά καταγγελίες συμπολιτών μου για ζητήματα καθημερινότητας όπως η μη συχνή αποκομιδή των σκουπιδιών και η ανυπαρξία οδοκαθαριστών στη περιοχή μας.

Αντί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος να δώσει απαντήσεις στα παραπάνω ζητήματα και να δρομολογήσει λύσεις, με …παρέπεμψε στο γραφείο παραπόνων στο δήμο Αγίου Νικολάου, όπου εκεί θα πρέπει τόσο εγώ όσο και οι συμπολίτες μου, να διατυπώνουμε εγγράφως τα αιτήματα και τα όποια παράπονα.

Γραφειοκρατία …γραφειοκρατία…γραφειοκρατία.

Να περιμένουμε δηλαδή να … ανοίξουν τον φάκελο, να εξετάσουν τον φάκελο, να το στείλουν στο αρμόδιο γραφείο για διεκπεραίωση ή όχι, να αναμένουμε τις όποιες εξελίξεις, ίσως και τον …ταχυδρόμο για να λάβουμε την όποια απάντηση.

Με λίγα λόγια, οι κοινότητες και τα τοπικά συμβούλια αποτελούν …διακοσμητικό στοιχείο μπροστά στο κουτί των παραπόνων!!!

Προφανώς, έτσι αντιλαμβάνεται ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τη συνεργασία και την άσκηση πολιτικής.  Να παρακάμπτει, επιδεικτικά πολλές φορές, τον Πρόεδρο της δημοτικής ενότητας,  ο οποίος εκπροσωπεί την τοπική κοινωνία, για να δίνει νέους, ενισχυμένους ρόλους σε γραφειάκια!!!

Δυστυχώς, δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη και τώρα τις λανθασμένες πρακτικές του, οι οποίες έχουν αρνητικό αντίκτυπο και στο θεσμό του προέδρου.

Ενόψει του νέου ΕΣΠΑ, διεκδικούμε έργα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και με ζητούμενο, η περιοχή μας να μην …ριχθεί σε έργα, μελέτες, δημοπρατήσεις, εξασφάλιση κονδυλίων κ.α.

Σε λίγες μέρες ξεκινά η νέα τουριστική σεζόν και καλό είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος να σκύψει στα προβλήματα που υπάρχουν στις τουριστικές περιοχές, όπως η καθαριότητα, οι λακκούβες και όχι μόνο, διότι η υπομονή των πολιτών εξαντλείται, όπως και η περίοδος Χάριτος!

Στόχος μου είναι να αναδείξω τα κακώς κείμενα, ώστε να υπάρξει και ο ανάλογος σεβασμός προς τα τοπικά συμβούλια ώστε όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη για το αύριο του τόπου μας, με ίσους όρους!

Αυτό σημαίνει ότι θα ασκώ αυστηρή κριτική, όποτε χρειαστεί και σε όποιον χρειαστεί, διότι με τον τρόπο αυτό, τιμώ συνάμα τη ψήφο του κάθε συγχωριανού μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.