Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Νελάπολης: "Έχουν κάνει τη ζωή μας κόλαση"


       
Συμπολίτες, συμπολίτισσες

Η τρόικα και η μνημονιακή κυβέρνηση μαριονέτα των Σαμαρά- Βενιζέλου – Κουβέλη διαλύουν τα πάντα. Λεηλατούν και ξεπουλάνε, ανθρώπους, δικαιώματα, δημόσια περιουσία  και περιβάλλον. Διαλύουν την υγεία, την παιδεία και την ασφάλιση.

Η κοινωνία δέχεται βάρβαρη και ληστρική επίθεση. Η φορολογική ληστεία σε βάρος των πολλών, των πιο αδύναμων που αποτελούν πλέον τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού είναι βασικός άξονας του εγκληματικού τους σχεδίου.

Την ίδια στιγμή που συγκαλύπτουν χωρίς ντροπή φορολογικά σκάνδαλα δισεκατομμυρίων  ευρώ (λίστα Λαγκάρντ, δεκάδες χιλιάδες αφορολόγητες μεγάλες καταθέσεις στο  εξωτερικό) την ίδια στιγμή…

• χαρατσώνουν άγρια καλύβια  και φτωχόσπιτα 50 τετραγωνικών (χαρατσώνουν τώρα και τους αγρούς!)

• επιβάλλουν παράλογους και  άδικους «φόρους αλληλεγγύης», «τέλη  επιτηδεύματος», χαριστική βολή στους  υπό κατάρρευση μικροεπαγγελματίες.

• καταργούν το αφορολόγητο. Την ίδια στιγμή που οι πλούσιοι, προστατευμένοι απόλυτα γελούν και πίνουν εις υγείαν των κορόϊδων, δηλαδή του λαού που πληρώνει με αίμα, κυβέρνηση και τρόικα απειλούν να οδηγήσουν πολίτες με μικροχρέη στη φυλακή! Ακόμη και η πρώτη κατοικία, ακόμη και το μοναδικό παλιό αυτοκίνητο κατάσχονται για οφειλές 3.000 ευρώ! Μισθοί και συντάξεις παρακρατούνται και βάζουν χέρι σε μικρούς τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη 300 και 400 ευρώ.

Τράπεζες ληστές

Στο κατόπι αυτής  της φοροεπιδρομής οι τοκογλυφικές τράπεζες πλήρως χρεοκοπημένες κάνουν βρώμικο παιχνίδι, ανενόχλητες, ασύδοτες και επιθετικές. Ενώ με την ανακεφαλαίωση (δηλαδή με χρήματα που εμείς χρεωνόμαστε και πληρώνουμε) εξασφαλίζουν ότι έχασαν από το κούρεμα, αλλά και όλες τις απώλειες από μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ζητούν τώρα να κατασχέσουν ακόμη και την πρώτη κατοικία όσων, καθώς έμειναν χωρίς εισόδημα αδυνατούν να πληρώσουν.

Από ποιους τα ζητάνε;

Από αυτούς που άφησαν χωρίς  δουλειά, χωρίς μισθό, σύνταξη και  ελπίδα.

• Από τα 2.500.000 εκατ. ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

• Από τα 1.600.000 εκατ. άνεργους.

• Από τις 300.000 και πλέον νοικοκυριά που ζουν με κομμένο ρεύμα.

• Από τα εκατομμύρια που ξεχειμωνιάζουν χωρίς θέρμανση.

• Από τις 3.500 οικογένειες των ανθρώπων που αυτοκτόνησαν.

Από άστεγους, πεινασμένους, αποκλεισμένους από φροντίδα υγείας!

Τώρα  να βγούμε από την κόλαση

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μέτρα άμεσης ανακούφισης:

Δίκαιο, απλό, σταθερό φορολογικό σύστημα. Να πληρώσουν οι πλούσιοι, να ανασάνουν  οι φτωχοί.

• Με επαναφορά  του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.

• Με περισσότερες φορολογικές κλίμακες.

• Με δραστική μείωση του ΦΠΑ.

• Με αύξηση του αφορολόγητου ορίου για κάθε παιδί.

• Με άμεση κατάργηση του χαρατσιού ακινήτων, του «φόρου αλληλεγγύης», του τέλους επιτηδεύματος.

• Με καθορισμό ανώτατου ορίου μηνιαίας καταβολής χρεών βάσει του μηνιαίου καθαρού εισοδήματος.

Κάτι  τέτοιο είναι εφικτό;

Η εφαρμογή αυτών  των μέτρων θα είναι σωτήρια. Είναι  όμως εφικτή; «Πού θα βρεθούν τα λεφτά;», ρωτούν και ξαναρωτούν οι προπαγανδιστές των μνημονίων. Το ίδιο όμως αναρωτιούνται  και αρκετοί πολίτες καλόπιστα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως γίνεται και σας καλεί να το συζητήσουμε.

Μάθετε  και διαδώστε τη δίκαιη και ρεαλιστική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Γιατί  είναι σωστό και εφικτό την  κρίση να πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν. Η κοινωνία μπορεί να σπάσει τα δεσμά του επαχθούς και άδικου χρέους.

Η τρόικα και τα πιόνια της, ηθικά έχουν  ήδη καταρρεύσει. Οικονομικά έχουν  χρεοκοπήσει. Πολιτικά κρέμονται σε μια τεντωμένη κλωστή. Τα ψέματα και οι συκοφαντίες τους για τον ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσαν. Να μην τους φοβηθούμε – η ελπίδα μπορεί να νικήσει.

Σας καλούμε  όλες και όλους στην πολιτική εκδήλωση του

 ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  – E.K.M.  Νεάπολης

που οργανώνει  

την Κυριακή, 21 Απρίλη, ώρα 11:00 π.μ. 

στη Νεάπολη Λασιθίου, στον κινηματογράφο ΔΡΗΡΟΣ, με ομιλητή

 τον οικονομολόγο ΣΠΥΡΟ ΛΑΠΑΤΣΙΩΡΑ

 και ΘΕΜΑ

«Η φορολογική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ».

Θα συμμετέχει ο  νομικός ΝΙΚΟΣ ΔΑΦΝΟΜΗΛΗΣ
 με ΘΕΜΑ

Υπερχρεωμένα νοικοκυριά: λύσεις σε αδιέξοδες συνθήκες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.