Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Γιώργος Φθενάκης: "κάποιοι υπογράφουν καταγγελίες με ανύπαρκτο ονοματεπώνυμο γιατί απλά δεν τολμούν να βγάλουν τη κουκούλα τους"


Εύχομαι στους συμπολίτες μου Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.
Το Άγιο Φως ας αναστήσει τις ελπίδες μας για ένα μέλλον με προοπτικές, ανάπτυξη και όραμα για τις νέες γενιές.

Εύχομαι η Ανάσταση του Θεανθρώπου να φέρει ανάταση στις ψυχές όλων όσων εξακολουθούν να κινούνται "υπόγεια" σε βάρος της τοπικής μας κοινωνίας.

Δυστυχώς, διαπιστώνω ότι οι Πρωτοχρονιάτικες ευχές μου με τίτλο: " Ο Άι Βασίλης ας ζεστάνει τις παγωμένες τους καρδιές" έμειναν στο πάγο, καθώς τα ...γνωστά άτομα, στα οποία η κοινωνία έχει γυρίσει τη πλάτη εδώ και αρκετά χρόνια, βαδίζουν στο ...σκοτάδι, προχωρώντας ακόμη και σε παραπλανητικές καταγγελίες με στόχο την ταλαιπωρία των πολιτών σε διάφορες δημοτικές υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα Πολεοδομία.
Μάλιστα, υπογράφουν καταγγελίες με ανύπαρκτο ονοματεπώνυμο γιατί απλά δεν τολμούν να βγάλουν τη κουκούλα τους.

Σ' αυτές τις "σκιές" ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου ρίχνω φως για να λάμψει η αλήθεια η οποία δεν είναι άλλη από την ανικανότητα και ανευθυνότητα ορισμένων που κάποτε διετέλεσαν τοπικοί άρχοντες.
Πρόκειται για πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές και που δεν μας τιμούν ως κοινωνία.
Όμως, δεν θα τα καταφέρουν όσο είμαι Πρόεδρος, όσο κι αν τους ενοχλεί αυτή η πραγματικότητα.

Και επειδή ο καθρέφτης δεν δείχνει μόνο τις ηλικίες και τις ψυχές τους, καλό είναι να ξέρουν ότι οι πράξεις τους αποκαλύπτονται.
Στη περίπτωση που συνεχίσουν να "καλλιεργούν" κλίμα διχόνοιας στην ευρύτερη περιοχή θα αναγκαστώ να συγκάλεσω λαϊκή συνέλευση ώστε οι "υπόγειες" διαδρομές τους να καταδικαστούν ομόφωνα από τους δημότες μας.
Τότε, δεν θα ...πηγαίνουν όπου ... "φυσάει ο άνεμος", ανάλογα με τις συγκυρίες, όπως πράττουν μέχρι σήμερα.
Η απάντηση είναι απλή.  Ο άνεμος της δικαιοσύνης θα τους οδηγήσει στο περιθώριο.
Αν διαθέτουν λίγη αξιοπρέπεια, ας αλλάξουν στάση ζωής.  Ποτε δεν είναι αργά!!!

Το Βραχάσι έχει δειξει ότι υπάρχει περίσσευμα ψυχής ακόμη και σ' αυτές τις συμπεριφορές αφου ζητούμενο είναι μια τοπική κοινωνία ενωμένη.  Μόνο έτσι θα ξεπεράσουμε και την ανθρωπιστική κρίση, η οποία είναι κρίση αξιών και προπάντων βαθειά κοινωνική.


Γιώργος Φθενάκης
Πρ. Τοπικής Κοινοτητας Βραχασίου

1 σχόλιο:

  1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΝΙΤΗΞΤΑΣ ΣΟΥΛΑΔΑΚΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΔΟΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΥΔΙΑΝΟΣ ΧΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΣΜΙΤΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΩ ΣΤΟΛΙΣΕΙ,ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΦΟΥΣΤΑΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥΣ .ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΑ ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΣΟΥΛΑΔΑΚΗ.
    ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗΣ [ΠΕΠΩ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.