Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Με θέαμα και πυροτεχνήματα η Ημέρα Τουρισμού στο Σίσι


Της Γεωργίας Μακάκη

Φαντασμαγορική ήταν η χθεσινή βραδιά στο Σίσι όπου εκατοντάδες επισκέπτες και πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Νικολάου έγιναν μια μεγάλη παρέα και γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, με Κρητικό παραδοσιακό γλέντι, λαϊκό πρόγραμμα, με κρητικά εδέσματα και με την όμορφη βραδιά να έχει μια ξεχωριστή λάμψη από τα δεκάδες πυροτεχήματα στον ουρανό!

Οι εκδηλώσεις άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες ενώ δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις. Τουριστικό σκάφος από τη Χερσόνησο- το περίφημο Πειρατικό -"έδεσε" στο γραφικό λιμάνι, με ανιματέρ που είχαν ντυθεί πειρατές να χορεύουν και να διασκεδάζουν τον κόσμο, συμβάλλοντας έτσι στη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Από αριστερά προς τα δεξιά ο αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Νίκος Αφορδακός, ο κ. Δημήτρης Κουνενάκης, δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ο κ. Γιώργος Φθενάκης, πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου και ο κ.Ευστάθιος Βιδάκης, πρ. ΔΑΕΑΝ
Με τη φράση "Καλωσορίσατε στο δικό μας παράδεισο, το γραφικό Σίσι" ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βραχασίου Γιώργος Φθενάκης ξεκίνησε την ομιλία του, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον πολιτισμό και στην αγάπη χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονται το Σίσι, τη Μίλατο και άλλα τουριστικά θέρετρα του δήμου Αγίου Νικολάου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Γιώργος Φθενάκης δήλωσε: «Νιώθουμε υπερήφανοι για το τόπο μας. Δεν είναι μόνο οι ανεξάντλητες ομορφιές του νησιού μας, ο ήλιος, η θάλασσα και οι γαλάζιες σημαίες στις παραλίες μας.

Είναι ο πολιτισμός μας, ο αρχαιολογικός μας πλούτος, η κρητική Φιλοξενία, η παράδοση, η κρητική διατροφή και γενικά ο τρόπος ζωής μας.

Όλα τα παραπάνω και σε συνδυασμό με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στα ξενοδοχεία της περιοχής, μας κάνουν ξεχωριστούς στα βλέμματα των χιλιάδων τουριστών, οι οποίοι και φέτος μας ανταπόδωσαν αυτή την αγάπη και τη μεγάλη αγκαλιά!


Ο Τουρισμός και ο Πολιτισμός μας αφορά όλους. Ελπίζω οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τη δημοτική Αρχή, τους ξενοδόχους και άλλους φορείς για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου να πάρουν "σάρκα και οστά" ώστε η περιοχή μας να κάνει το πρώτο και μεγάλο βήμα σ' αυτό το εγχείρημα».

Τέλος, ο κ. Φθενάκης ευχαρίστησε τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Βραχασίου, Σισίου και Μιλάτου, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής και σε όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση.


Από το γραφικό Σίσι, έπεσε η αυλαία των εκδηλώσεων της εβδομάδας Τουρισμού που διοργάνωσε ο δήμος Αγίου Νικολάου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού που έχει φέτος μήνυμα "Τουρισμός και Νερό: Προστατεύουμε το κοινό μας μέλλον".

Παρόμοιες εκδηλώσεις με χρώμα, πολιτισμό και έντονο άρωμα Κρήτης πραγματοποιήθηκαν σε Άγιο Νικόλαο, Ελούντα, Νεάπολη, Καλό χωριό, Κριτσά, Βραχάσι, Μίλατο και Νεάπολη, όπου τοπικοί παράγοντες απέδειξαν για ακόμη μια φορά τι σημαίνει κρητική φιλοξενία!

Aναδημοσίευση από τη σελίδα της εφημερίδας ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.