Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ο χρόνος τέλειωσε, η Ελλάδα σβήνει, εσύ διώκεσαι, τι θα κάνεις;

Του Σπύρου Βροντινού

Πλεόνασμα ειρωνείας, στρεβλότητας, αναλγησίας και νέας στάχτης στα μάτια των υπό διωγμό πολιτών, αποτελεί το ‘success story’ του κ. Σαμαρά. Με κτηνώδες ύφος-διάθεση ΔΝΤ, Τρόικα και συγκυβέρνηση, είτε υποδύονται τους κουτούς, ότι δήθεν δεν βλέπουν την μη αναστρεπτή καταστροφή, είτε ωμά φτύνουν κατάμουτρα τα 2 εκατομμύρια άνεργων και τα άλλα 2 εκατομμύρια υπό-απασχολούμενων ή υπό-αμειβόμενων εργαζομένων (ήτοι το 75% εργαζομένων και άρα και πληθυσμού), έχοντας  υπογράψει στην εξαθλίωση τους για δεκαετίες.

Αν και η κατάσταση στην χώρα χειροτερεύει καθημερινά, αν και οι περισσότεροι αναλυτές παγκοσμίως, ακόμα και οι αλλοδαποί θύτες μας ΔΝΤ-Τρόικα, εκφράζουν ολοένα συχνότερα σοβαρότατες αμφιβολίες για το εάν μας καταστρέφουν ολοσχερώς με όσα ‘νταβατζίδικα’ -χωρίς καμιά δική τους εγγύηση, διέταξαν για το ‘καλό’ μας, η εδώ συγκυβέρνηση, μόνιμα βασιλικότερη του βασιλέως, παραμένει πάντα απόλυτα πρόθυμη και πεπεισμένη για την καταλληλότητα τους….! Ότι και αν είναι!

Με τυφλή υπακοή στους τραπεζικούς υπαλλήλους Τρόικα-ΔΝΤ, κατασκεύασαν, απουσία του λαού, νομοθεσία που καθιστά ‘νομιμοφανή’ τα ιδιαζόντως διωκτικά για τον λαό μέτρα. Με μεταμεσονύκτιες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ‘αποφασίζουν και διατάσουν’ περισσότερο νέο πόνο, ταχεία δέσμευση και λεηλασία της ιδιωτικής περιουσίας νέο-φεσωμένων μικροφουκαράδων, προσωποκράτηση, φυλάκιση και προπηλακισμό και για πολύ μικρά χρέη, αλλά και τις αναρίθμητες ‘αλα καρτ’ χαριστικές τροπολογίες που χαρίζουν πλούσια ‘δώρα’ στα μόνιμα αδηφάγα λαμόγια της ίδιας συμμορίας. Δεν γνωρίζει κρίση η προδοσία!

Τα άκρως ρατσιστικά αυτά μέτρα στοχεύουν αποκλειστικά στον διωγμό και εξαθλίωση καθημερινών πολιτών και μικρών επιχειρήσεων αλλά όχι σε μεγαλοκαρχαρίες ή πολυεθνικές για τις οποίες ισχύει ένα άτυπο ‘Ειδικό Καθεστώς’. Ανέκαθεν εδώ μας ξεπουλούσαν για χοντρές μίζες. Πως αλλιώς μπορεί να εκτιμηθεί π.χ. η διαγραφή προστίμων 2 Δις ευρώ από την ‘ΜΙΖΕΝΣ’ λόγω ενός πολύ-πολύ σκοτεινού, αλλά κατά τον κ. Σαμαρά ‘ύψιστου εθνικού συμφέροντος’; ή η διαγραφή ΦΠΑ 600 εκατ. ευρώ για την Hogtief, τέως μάνατζερ του Νέου Αερολιμένα Αθηνών; ή η μείωση ΦΠΑ στο 13% για την Costco στο λιμάνι του Πειραιά; τι πλήρωσαν όλοι αυτοί στην τελευταία 10ετία; Κάνουμε απαιτητούς, όσο και στους πολίτες, φόρους και ΦΠΑ στους μεγάλους; πως θα ανταγωνιστούν οι ντόπιοι τα κρατικά προνόμια των μεγάλων; αλήθεια, με τέτοια προνόμια, δεν θα είχαμε όλοι πετυχημένες επιχειρήσεις ή θέλουμε να κλείσουν οι ντόπιοι για να ευδοκιμήσουν μόνο καρχαρίες;
                                                                                         
Ενώ χιλιάδες συμπολιτών μας έχουν ήδη αυτοκτονήσει, εκατοντάδες άλλες χιλιάδες συμπολιτών μας ζουν, πλέον χωρίς επιλογή, με δανεικά λεφτά από συγγενείς και φίλους, αντιμετωπίζοντας αδυναμία επισιτισμού, ασφάλισης- υγειονομικό αποκλεισμό αφού παντού απαιτούνται μετρητά, αδυναμία παιδείας, θέρμανσης, ένδυσης, πληρωμής ενοικίου, λογαριασμών νερού, ΔΕΗ, κλπ, αλλά και πτώχευση, απώλεια κινητής-ακίνητης περιουσίας λόγω πλειστηριασμών για χρέη τραπεζών, δημοσίου, ασφαλιστικών ταμείων, ή ιατρικών εξόδων καθώς σοβαρές ασθένειες-ακριβά φάρμακα δημιουργούν αυτοστιγμεί χρέη χιλιάδων ευρώ. 

Με την ίδια αδιάλλακτη σκληρότητα όπως Τρόικα-ΔΝΤ, η απάντηση των ταμείων-κράτους είναι: πλήρωνε, ή …κάνε διακανονισμό με υποθήκη μετρητά ή ακίνητα. Εάν όχι, θα σε πλειστηριάσουμε για χρέη, πάλι για το ‘καλό’ σου ξέρεις. Αποκλείονται δια ροπάλου η απολύτως αναγκαία μείωση φόρων και συνδρομών ταμείων και η προαιρετική πληρωμή κλάδων σύνταξης-υγείας, ώστε να πληρώνεις τουλάχιστον την υγεία.

ΟΜΩΣ, είτε λόγω ραγδαίας συρρίκνωσης ασφαλιστικών καλύψεων, είτε απλά λόγω αδυναμίας πληρωμής συνδρομών, σύντομα όλοι θα βρεθούν ή υπό-ασφαλισμένοι, ή ακάλυπτοι.  Επίσης, ΟΛΟΙ θα χρωστούν σε δημόσιο-ταμεία-τράπεζες σημαντικά ποσά, με άμεσο αποτέλεσμα να βρεθούν ‘στο δρόμο’, ή στην φυλακή, ή με εγκεφαλικό. Άμεσο επακόλουθο όλων των παραπάνω κακουχιών και διωγμού των πολιτών, είναι μείωση στο προσδόκιμο ζωής, που ίσως φτάσει και κάτω του 80% του σημερινού. Εδώ success story = please καλύτερα πέθανε τώρα, ή το αργότερο πριν δεις σύνταξη.

Μετά την μεγάλη ‘νομιμοφανή’ αρπαχτή στο ΧΑΑ του 80%+ των αποθεματικών των ταμείων από την κυβέρνηση Σημίτη στην οποία συμμετείχαν Τσοχατζόπουλος και Βενιζέλος, τα ‘νομιμοφανή’ τοξικά ομόλογα της κυβέρνησης Καραμανλή και πρόσφατα το ‘νομιμοφανές’ PSI της μνημονιακής συγκυβέρνησης, τα ταμεία ‘διατάσσονται’ τώρα σε στάση παροχών, καθώς δεν παρέχουν υπηρεσίες στα καθυστερημένα οικονομικά μέλη τους, ενώ παρέχουν ολοένα πιο μειωμένα ποσά υπέρ υγείας-σύνταξης. Επειδή όμως έχουν να λαμβάνουν αδιάκοπα και ‘νταβατζιλίδικα’ μεγάλα ποσά από όλα τα μέλη, ίσως να δείξουν και λογιστικό πλεόνασμα….στην ώρα για το επόμενο PSI…..

Αν το 2009 υπήρχαν αμφιβολίες για την καταστροφή που μας προόριζαν, ο κάθετος τριπλασιασμός σε 4 χρόνια του εθνικού χρέους (700+ Δις λόγω στήριξης και των τραπεζών), μαρτυρά ότι: ακολουθείται πολιτική διάλυσης-ρευστοποίησης χώρας-πολιτών, όχι σωτηρίας και ανοικοδόμησης. Οι άνεργοι δεν έχουν ούτε μια ελπίδα επιστροφής στην εργασία. Οι τεράστιες ανάγκες του πληθυσμού δεν μπορούν να καλυφτούν, καθώς η έλλειψη ευρώ προκαλεί οξεία στάση και στην στοιχειώδη ανταλλαγή αμιγώς ντόπιων προϊόντων και υπηρεσιών. Ζητούμενο των τραπεζιτών ΔΝΤ-Τρόικας, όσο αυτοί έχουν το πάνω χέρι, είναι η γοργή απαξίωση και απομύζηση της ιδιωτικής περιουσίας στα πρότυπα της κρατικής. Δρομολόγησαν ήδη την επόμενη ‘νομιμοφανή’ τεράστια εθνική αρπαχτή, αυτή της ιδιωτικής περιουσίας μέσω ‘φεσώματος’. Κρατική και ιδιωτική μικροαστική περιουσία θα χαριστεί σε μεγαλοκαρχαρίες που δεν θα πληρώνουν ούτε χαράτσια ούτε φόρους, τίποτα you know, ‘Ειδικό Καθεστώς’!

Ο χρόνος τελείωσε, δεν σηκώνει αναβολές, να περιμένουμε τι; κάθε μέρα χάνονται πραγματικές ζωές, σβήνει η χώρα, ούτε επί χούντας δεν είχαμε τόσο γιγάντια μαύρα χάλια. Εφόσον λοιπόν δεν κηρύξαμε πτώχευση το 2009 ή νωρίτερα, όπως έπρεπε και μπορούσαμε, αλλά σώσαμε ξένες τράπεζες θυσιάζοντας χώρα και πολίτες, πρέπει προτού τα μιάσματα αλλοιώσουν περεταίρω το Σύνταγμα όπως έκαναν με το άρθρο 86 περί αν-ευθύνης Υπουργών, να περάσει ο λαός σε Εφαρμογή του άρθρου 120 του Συντάγματος (περί σφετερισμού εξουσίας) ζητώντας ανάκληση εξουσιών της συγκυβέρνησης και εκλογές.

Η νέα κυβέρνηση οφείλει να:

1. Θεσπίσει Εθνική Πρόνοια Μαζικού Επισιτισμού-Περίθαλψης Πληθυσμού μέχρι επιστροφής ομαλότητας.

2. Προσωρινή στάση πληρωμών, αναψηλάφηση και επαναδιαπραγμάτευση χρέους με όρους ΕΓΓΥΗΜΕΝΗΣ ανθρωπιστικής διαβίωσης, ανάπτυξης και ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ και όχι άνευ όρων, στα τυφλά, σαν τους χαμένους

3. Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, μονομερής στάση πληρωμών και έξοδος από το ευρώ, παραμένοντας στην ΕΕ όπως π.χ. η Αγγλία. Η δραχμή είναι το τάχιστο μέσο αποκατάστασης της εσωτερικής μας οικονομίας, τουρισμού και ανταγωνιστικότητας εξαγωγών. Είναι απαράδεκτο να τονίζουμε εμφατικά προσήλωση στο ευρώ χωρίς να μπορούμε να ανταλλάξουμε, ούτε ο ένας με τον άλλο, ντόπια προϊόντα-υπηρεσίες, γιατί δεν έχουμε ένα ευρώ για την συναλλαγή.

4. Στήριξη της Δικαιοσύνης για ανάκληση κάθε παραγραφής αδικημάτων υπουργών και επιβολή αναδρομικά παραδειγματικής τιμωρίας (τότε να δούμε πόσοι νυν και τέως συγκυβερνητικοί ‘κλεφτο-ψευτο-ήρωες’ ΔΕΝ θα πάνε μέσα).

Ο Σπύρος Βροντινός, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.