Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Γιώργος Φθενάκης: Οι δυναμικές κινητοποιήσεις αλλά και η οργή του λαού έπιασαν τόπο

Και στο Βραχάσι επικρατεί κλίμα ηρεμίας στους κατοίκους, καθώς όπως είναι ήδη γνωστό το υποκατάστημα του ΙΚΑ Αγίου Νικολάου δεν κλείνει, εξέλιξη για την οποία δόθηκε "μάχη" από θεσμικούς φορείς , πολίτες, εργαζόμενους του Ιδρύματος, Εργατικό Κέντρο, Επιμελητήριο, Ξενοδόχους και από τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας για την αρχική, απαράδεκτη και παράλογη απόφαση υποβάθμισης του ΙΚΑ Αγίου Νικολάου σε γραφείο, ο κ. Κουνενάκης τεκμηρίωσε με στοιχεία στον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση γιατί δεν πρέπει να μπει "λουκέτο" σε ένα υποκατάστημα που εξυπηρετεί 7.027 εργαζόμενους, 2.653 συνταξιούχους και 12.221 δικαιούχους περίθαλψης!!!

Ο υπουργός κατανόησε το πρόβλημα και δέχτηκε ότι δεν πρέπει να κλείσει το υποκατάστημα του ΙΚΑ Αγίου Νικολάου, όπως και κανένα άλλο υποκατάστημα στο νομό Λασιθίου.

Πάντως, στην αρχική είδηση του "λουκέτου", η τοπική κοινωνία στην ευρύτερη περιοχή του Βραχασίου υπέστη ένα ..."ΣΟΚ", καθώς αυτό θα σηματοδοτούσε μεγάλη ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση αφού οι δημότες θα έπρεπε να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις για τη μετακίνηση τους στο ΙΚΑ Ιεράπετρας και συγκεκριμένα περισσότερα από 200 χιλιόμετρα!!!

Οι "ανεγκέφαλοι" των αρμόδιων υπουργείων ήθελαν να κλείσουν το μεγαλύτερο υποκατάστημα που λειτουργεί στη πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου!!!

Δεν υπολόγισαν ούτε την ταλαιπωρία των δημοτών και κυρίως των ηλικιωμένων, ούτε τα έσοδα που εισπράττει το ΙΚΑ Αγίου Νικολάου, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχονται σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ, το μήνα!!!

Οι δυναμικές κινητοποιήσεις αλλά και η οργή του λαού, έπιασαν τόπο και "φρέναραν" τις ...απειλές τους.

Δεν θα αφήσουμε κανέναν να ..."παίζει" με την υγεία μας!  Ούτε κυβέρνηση, ούτε Τρόικα.

Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να προασπίσουμε το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας υγείας ενώ ταυτόχρονα βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση αγωνιστικών κινητοποιήσεων και για ότι άλλο ...επιχειρήσουν να μας ..."σερβίρουν" στον χώρο της υγείας από το 2014, οπότε θα υπάρξουν νέες θύελλες αντιδράσεων σε επίπεδο χώρας σε σχέση με το "χαρατσι" των 25 ευρώ για είσοδο σε δημόσιο νοσοκομείο καθώς και για το "χαράτσι" του ενός ευρώ για κάθε συνταγή που θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι!

Στα μέσα της βδομάδας, ο κ. Κουνενάκης θα επιδιώξει συνάντηση με τον Διοικητή του ΙΚΑ ώστε να "ανάψει" με τη σειρά του το "πράσινο φως" στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος προκειμένου να υπάρξει επίσημη απόφαση, ότι δηλαδή, το ΙΚΑ Αγίου Νικολάου δεν κλείνει.

Αναμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις, ώστε να κοιμόμαστε ...ήσυχοι ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις του υπουργού Εργασίας, διότι στην αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει "κοινωνικός ...σεισμός", πολλών ... ΡΙΧΤΕΡ, με επίκεντρο τον Άγιο Νικόλαο και μετασεισμικές δονήσεις σε Βραχάσι, Σίσι και σε άλλες περιοχές του Δήμου!!!

Γιώργος Φθενάκης
Πρ. Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.