Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Το Βραχάσι, το Σίσι και η Μίλατος έκλεισαν την αυλαία των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Αγίου Νικολάου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού


Το Βραχάσι, το Σίσι και η Μίλατος έκλεισαν την αυλαία των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Αγίου Νικολάου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013.
από  την επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο «Βραχασιώτικο σπίτι»

Στο σοκάκι έξω από το "Βραχασώτικο Σπίτι" ο πολιτιστικός σύλλογος Βραχασίου "ο Αναύλοχος" είχε ετοιμάσει για τους επισκέπτες μπουφέ με τοπικές γεύσεις

Στην Παραλία Μιλάτου έγινε επίσης επίσκεψη και ο πολιτιστικός σύλλογος και οι επιχειρηματίες είχαν ετοιμάσει μπουφέ με τοπικά φαγητά

Νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε εκδρομή στο Βραχάσι, όπου έγινε επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο «Βραχασιώτικο σπίτι» και στην Παραλία της Μιλάτου, ενώ το βράδυ έγινε η κεντρική εκδήλωση στο Σίσι, όπου εκατοντάδες επισκέπτες και πολίτες έγιναν μια μεγάλη παρέα και διασκέδασαν με Κρητικό παραδοσιακό γλέντι, λαϊκό πρόγραμμα και με κρητικά εδέσματα και πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό του Σισίου και ενθουσίασαν τους παραβρισκόμενους.


Εντύπωση προκάλεσε το τουριστικό ‘’Πειρατικό’’ σκάφος, το οποίο έδεσε στο λιμάνι του Σισίου αποβιβάζοντας πειρατές, οι οποίοι χορεύοντας παρέσυραν τον κόσμο στην γιορτή. 


Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου κ. Γιώργος Φθενάκης καλωσορίσατε τον κόσμο ‘’Στο δικό μας παράδεισο, το γραφικό Σίσι", ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πολιτισμό και την αγάπη χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονται το Σίσι, τη Μίλατο και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου. Ο κ. Φθενάκης ευχαρίστησε τους βασικούς χορηγούς των εκδηλώσεων, όλους όσους βοήθησαν στην διοργάνωση των εκδηλώσεων άλλα και όλους όσους βρέθηκαν στο Σίσι για να γιορτάσουν τον τουρισμό.


Την εκδήλωση επίσης χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης ο οποίος καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους και εξήρε την προσπάθεια των διοργανωτών, των ξενοδοχείων και των επαγγελματιών που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.

Τα παιδιά της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σισίου γιόρτασαν τον τουρισμό ζωγραφίζοντας με θέμα το μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού γι α το 2013 ‘’Τουρισμός και Νερό: Προστατεύουμε το κοινό μας μέλλον’’.

Το συντονισμό των εκδηλώσεων είχε η Επιχειρησιακή Βραχασίου Α.Ε. Ο.Τ.Α, ενώ συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βραχασίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μιλάτου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σισίου.

Η Επιχειρησιακής Βραχασίου Α.Ε. Ο.Τ.Α. για τις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους βασικούς χορηγούς των εκδηλώσεων, ξενοδοχεία Robinson kalimera Kriti και Grecotel meli palace και ιδιαιτέρως στους διευθυντές τους Παυλάκη Άρη και Γωνιανάκη Αντώνιο.

Ευχαριστούμε επίσης τα ξενοδοχεία Vassia Beach και Maritimo, τις ταβέρνες του Σισίου και της Μιλάτου, το αρτοποιείο «ΠΕΠΟ» και τους Πολιτιστικούς συλλόγους Βραχασίου, Σισίου και Μιλάτου για την προσφορά τους σε εδέσματα και ποτά και την βοήθεια που μας προσέφεραν.

Επίσης ευχαριστούμε το ΚΤΕΛ Αγ. Νικολάου και το τρενάκι «happy train» για τη δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών στο Βραχάσι και στη Μίλατο και το τουριστικό σκάφος «Black Rose» για την εντυπωσιακή παρουσία του.

Ένα μεγάλο μπράβο και ένα ευχαριστώ και στα παιδιά της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σισίου και στις δασκάλες τους για τις πολύ όμορφες ζωγραφιές που εξέθεσαν με θέμα το νερό.

Να ευχαριστήσουμε ακόμα τους καλλιτέχνες τις βραδιάς, Σουλαδάκη Κώστα (λύρα), Βασιλάκη Μανώλη (λαούτο), Σπύρο Ζερβούδη (μπουζούκι), Νίκο Φραγκιουδάκη (Αρμόνιο), Εμμανουέλα Μανιδάκη (τραγούδι), το συγκρότημα της Ανδριάνης Γαλανάκη και της Ειρήνης Κοφινάκη (παραδοσιακοί κρητικοί χοροί) και την ομάδα του Daniel Obleaga (μοντέρνος χορός).

Τέλος ευχαριστούμε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση τιμώντας τον τόπο μας με την παρουσία τους και δίνοντας ένα μήνυμα ότι η περιοχή μας έχει ένα μεγάλο τουριστικό δυναμικό που πρέπει όλοι να δουλέψουμε ώστε να το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Ελπίζουμε να σας έχουμε κοντά μας όλους και του χρόνου.

Ο Πρόεδρος της Επιχειρησιακής Βραχασίου Α.Ε. Ο.Τ.Α.
Φθενάκης Γεώργιος
Άγιος Νικόλαος, 1-10-2013
Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίου Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.