Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των έργων στην ευρύτερη περιοχή του Βραχασίου είχε ο Βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης κατά την πίσκεψη του στα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου


Αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των έργων στην ευρύτερη περιοχή του Βραχασίου είχε ο Βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος αποδέχτηκε τη σχετική πρόσκληση και πραγματοποίησε το πρωί, επίσκεψη στα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου.

Τόσο εγώ, ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας όσο και η τοπική σύμβουλος Βραχασίου Κατερίνα Αστρουλάκη, ενημερώσαμε τον κ. Πλακιωτάκη για τα σημαντικότερα έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο τόπος μας, προκειμένου να υπάρξει η προώθηση τους και κυρίως η οικονομική ενίσχυση για την υλοποίηση τους.

Συγκεκριμένα: α) για τη μελέτη του παραλιακού μετώπου Σισίου - Μιλάτου, η οποία βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης και β) για τη μελέτη του κεντρικού δρόμου Σισίου (από τον εθνικό δρόμο μέχρι το λιμάνι), η οποία είναι έτοιμη προς δημοπράτηση, ύψους  περίπου 1,8εκατομμυρίου ευρώ.

Ο κ. Πλακιωτάκης δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει προσπάθειες για την εξεύρεση χρημάτων για την υλοποίηση των παραπάνω αναπτυξιακών έργων.

Παράλληλα, εξέφρασε τη στήριξη του για την εξασφάλιση επιπλέον χρημάτων για την αναγκαία και συνολική αποκατάσταση του προβλήματος στο μόλο, ο οποίος κινδυνεύει με πλήρη κατάρρευση στην εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.


Όπως είναι γνωστό, πέρα από τα χρήματα ύψους 500.000 ευρώ που δεσμεύτηκαν από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης, το λιμενικό ταμείο του Αγίου Νικολάου θα εκπονήσει μελέτη βυθομέτρησης για το λιμάνι Σισίου, προκειμένου να αποφασιστεί ο καταλληλότερος τρόπος παρέμβασης στην είσοδο του λιμανιού ώστε η προσέγγιση τουριστικών σκαφών να γίνεται με ασφάλεια, απομακρύνοντας τον κίνδυνο πρόσκρουσης στα βράχια.

Στη συνάντηση με τον κ. Πλακιωτάκη τονίσαμε επίσης την ανάγκη ανέγερσης δημοτικού σχολείου, έργο που έχει "μπλοκάρει" πιθανόν λόγω έλλειψης χρημάτων.
Πρόκειται μάλιστα για ώριμο έργο που έχει χωροθετηθεί  στο παλιό γήπεδο Σισίου και η υλοποίηση του, όπως είχε ανακοινωθεί, θα γινόταν με τη σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα ( ΣΔΙΤ ).

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τομέα του αθλητισμού, ο οποίος αποτελεί όχι μόνο ...ανάσα αλλά και διέξοδο στη νέα γενιά.  Χωρίς τις αναγκαίες αθλητικές υποδομές, δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε τις ανάγκες των νέων για άθληση.

Για το λόγο αυτό, ζητήσαμε από τον κ. Πλακιωτάκη να εξασφαλίσει οικονομικούς πόρους ώστε το όραμα των νέων -το γήπεδο Βραχασίου - να πάρει σάρκα και οστά.  Όπως είναι γνωστό, συστάθηκε ειδική επιτροπή για την εξαγορά επιπλέον χώρου, δίπλα στον επίμαχο χώρο ώστε να προχωρήσει η μελέτη για το γήπεδο Βραχασίου ετςι ώστε να μπορέσει να δωθει καταλληλότητα για χρήση .

Ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου θελω να ευχαριστήσω τον κ. Πλακιωτάκη ο οποίος θεωρώ οτι  στηρίζει τη περιοχή μας με τις προσπάθειες του.
Ευελπιστώ οι προσπαθειες του κ. Πλακιωτάκη να ενταθούν το προσεχές διάστημα για την υλοποίηση των παραπάνω στόχων, καθώς το ζητούμενο είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.

Γιώργος Φθενάκης
Πρ. Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.