Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Βασιλική Σουλαδάκη: Ας τελειώνουμε με τη Life Style απολιτίκ σουπίτσα

Καταρχάς να σημειώσω ότι δεν βλέπω πολύ συχνά τηλεόραση εδώ και πολύ καιρό, πλην συγκεκριμένων εκπομπών, κυρίως ενημερωτικών, και δελτία ειδήσεων, αφού μου είναι και απαραίτητα για τη δουλειά μου, πέραν του ότι ως πολίτης είναι ευνόητο πως θα πρέπει να γνωρίζω τα τεκταινόμενα και πως αυτά παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, ώστε και εγώ με τη σειρά μου να καταθέτω τη δική μου.

Τις προάλλες, λοιπόν, αποφάσισα να παρακολουθήσω τη συνέντευξη του Νότη Σφακιανάκη.

ʼΉταν η δεύτερη συνέντευξη που έδωσε στον ίδιο δημοσιογράφο μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα με αφορμή τις δηλώσεις στήριξης του τραγουδιστή στη Χρυσή Αυγή.

Στις δηλώσεις του λοιπόν ο Νότης Σφακιανάκης εξέφρασε ανοιχτά τη στήριξή του στη Χρυσή Αυγή και τη νοσταλγία του για την εποχή της χούντας, ενώ χρησιμοποίησε πεζοδρομιακές φράσεις επιτιθέμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλο.

Μέσα σε όλα τα όχι και τόσο χαριτωμένα , υποστήριξε ότι ο Παπαδόπουλος και η δικτατορία δεν έβλαψαν τη χώρα, ενώ σε επόμενες δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό χαρακτήρισε «κοπρόσκυλα» όλους όσους μας κυβερνάνε και φυσικά έπλεξε το εγκώμιο της Χρυσής Αυγής λέγοντας ότι ΔΕΝ είναι φασίστες, καταλήγοντας με το αμίμητο «Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα, Ευάγγελε γουρούνι συνταγματολόγε;».

Το ζήτημα, βέβαια, δεν είναι οι δηλώσεις Σφακιανάκη και του κάθε Σφακιανάκη αλλά το ότι έγιναν αμέσως είδηση.

Ότι σχεδόν όλα τα ΜΜΕ θεωρήσαν ότι έπρεπε να το παίξουν ψηλά!

Γιατί; αναρωτιέμαι εγώ η πτωχή με τον μέτριο βαθμό ευφυΐας και αντιληπτικής ικανότητας.

Αποτελεί τόσο σημαντικό κεφάλαιο στην παραγωγή πολιτισμού της χωρας μας που οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να τρώνε στη μάπα όποια μπαρούφα τους σερβίρει, και μάλιστα όταν αυτή η μπαρούφα μπορεί να επηρεάσει Έλληνες που συνεχίζουν να στηρίζουν το φασιστικό αυτό μόρφωμα;

΄Ετσι, η συγκεκριμένη συνέντευξη , εξελίχθηκε σε μια απολαυστική ( sic ) βραδιά «ποίησης» , αφού ανέδειξε δίχως άλλο το απαύγασμα ποιητικού λόγου αυτού του σπάνιου ανδρός. Ενός μαικήνα του πνεύματος, της διανόησης και της αντιστασιακής φιλοσοφίας

Τυφλά να χει ο Ρίτσος, ο Καβάφης κι ο Ελύτης.

Ενώ μας υπενθύμισε οτι η δικτατορία ήταν η καλύτερη περίοδος της χώρας ο μεγάλος καθοδηγητής της λαϊκής οργής. Ο Κομαντάντε Νότης.

Κάποιοι θα υποστηρίξουν ότι ο δημοσιογράφος επέλεξε να τον βγάλει για δεύτερη φορά ούτως ώστε να τον «ξεβρακώσει».

Εγώ παλι πιστεύω πως με αυτό συνιστά διαφήμιση, τελεία και παύλα.

Αρκετοί ανεγκέφαλοι θα τον είδαν και μπορεί να τους άρεσε κιόλας η τσάμπα μαγκιά. Και επαναλαμβάνω ότι αδυνατώ να αντιληφθώ γιατί θα πρέπει να τρώω στη μάπα τον Σφακιανάκη και τις φασιστικές του μπουρδολογίες.

Και που θέλω να καταλήξω;

Στο ότι βαρέθηκα, μπούχτισα και με έχει κουράσει αφάνταστα αυτή η Life Style απολιτίκ και σαχλαμαρίστικη σουπίτσα που κάποιοι συνεχίζουν να μας σερβίρουν.

Μου είναι εξόχως απεχθής.

Υπάρχουν εκατοντάδες αξιόλογοι άνθρωποι αλλά αυτούς δεν τους βλέπουμε σχεδόν ποτέ στο γυαλί.

Ας προβάλλουν επιτέλους ενα σοβαρό άνθρωπο των γραμμάτων, και δοξα τω Θεώ εχουμε αρκετούς, ένα παιδί που διαπρέπει στην επιστήμη του, μετανάστες που κατάφεραν να δημιουργήσουν και να σταθούν σε μια ξένη χώρα που τους φιλοξενεί, αγρότες που δίνουν μάχη να προωθήσουν προϊόντα και αποτελούν τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις. Επιχειρηματίες που ρίσκαραν και πέτυχαν στην περιφέρεια,

Ανθρώπους που να δίνουν το καλό παράδειγμα.

Η σαχλαμάρα μας τελείωσε.Σε αυτήν εξάλλου οφείλεται εν πολλοίς αυτο που βιώνουμε σήμερα.

Σε αυτήν την απίστευτη φούσκα.

H Βασιλική Σουλαδάκη ειναι Διεθνολόγος

3 σχόλια:

  1. http://www.makeleio.gr/?p=37490

    Aρκετοί θα πρέπει να βγάλουν τις παρωπίδες και να δούν με προσοχή όλο το πολιτικό σύστημα πρίν είναι αργά για δάκρυα.Αν έχουν μάτια . . . . . που βλέπουν ! !
    Οσο για την Χ.Α. κλπ, την ΑΠΌΛΥΤΗ ευθύνη έχουν ΠΑΣΟΚ καί ΝΔ.
    Το λέω εγώ που όσοι γνωρίζουν ιστορία στο Βραχάσι, ξέρουν ότι λόγω φασισμού μπορεί και να μην είχα γεννηθεί αν ο πατέρας μου δεν γύριζε από Mauthausen - Ebensee - Melk

    Μανώλης Ροβίθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μεγάλο ποσοστό θα έχει η χρυσή αυγή στο βραχάσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ήθελα να επανέλθω γιατί εκτός του ότι δεν είχα μία απάντηση στην τοποθέτησή μου στο άρθρο σας, θεωρώ ακόμα και τώρα ότι με άτομα έχοντα παρωπίδες , ή – και για να μην θεωρηθώ αιθεροβάμων – άλλα πιθανά κίνητρα δεν έχεις και πολλά να αντιπαραβάλεις. Αλλά δυστυχώς οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και δεν μπορώ αυτό το λιβανιστήρι προς το γενικό πολιτικό σύστημα και δη τον πραγματικά φαιδρό Βενιζέλο, οπότε . . . Θέλω να ρωτήσω γιατί σας φαίνονται φασιστικές οι δηλώσεις Σφακιανάκη ?????? Δεν είναι φασιστικά όλα αυτά που επί 4-5 χρόνια αποκαλύπτονται και γίνονται με απόλυτη ευθύνη του Ελληνικού πολιτικού συστήματος ενάντια στην χώρα και όλους εμάς???? Πρέπει εδώ να σας απαριθμήσω ένα-ένα τα μέγιστα ‘λάθη’ τους η σας αρκεί αυτό: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%BF-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%AD%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CF%87%

    Μανώλης Ροβίθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.