Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Η κοινωνία του Βραχασίου λέει ΟΧΙ


Την δεύτερη συνεδρίαση του πραγματοποίησε το Τοπικό συμβούλιο του Βραχασίου με θέματα της καθημερινότητας αλλά και το σοβαρό ζήτημα με την επένδυση δημιουργίας ΒΑΠΕ, δημιουργία υβριδικού σταθμού παραγωγής ενέργειας,  στο υπέροχο Αζιλακόδασος, θέμα το οποίο είχε απασχολήσει και το Δημοτικό συμβούλιο ενώ θα το απασχολήσει εκ νέου στην επόμενη συνεδρίαση του που θα γίνει ίσως την ερχόμενη Τετάρτη.

«Η τοπική κοινωνία μας, Βραχάσι, Σίσι, Μίλατος έχει εκφραστεί και μέσα από γενικές συνελεύσεις αλλά και από τις εκδηλώσεις που έχουν γίνει ότι δεν θέλει να γίνει αυτή η επένδυση.» είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Βραχασίου Γιώργος Φθενάκης τονίζοντας ότι το τοπικό συμβούλιο εκπροσωπεί όλες τις τοπικές κοινωνίες της περιοχής και ο ρόλος του θα είναι ενωτικός με γνώμονα να θέματα της περιοχής. Γεγονός είναι ότι στο τόσο σοβαρό αυτό θέμα οι τοπικοί φορείς δείχνουν να μην έχουν την ενημέρωση που θα έπρεπε ενώ όπως μαθαίνουμε στο επόμενο διάστημα θα προγραμματιστεί μια ενημερωτική εκδήλωση – δράση ώστε να παρουσιαστούν στις τοπικές και όχι μόνο κοινωνίες τα πραγματικά δεδομένα.

Στην συνεδρίαση ήταν παρόν τόσο ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός όσο και ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την ευρύτερη περιοχή του επάνω Μεραμπέλλου Κωστής Κοκκίνης γεγονός που φανερώνει το έντονο ενδιαφέρον της παρούσας δημοτικής αρχής για τα θέματα της περιοχής. Σε ότι αφορά τον ρόλο της δημοτικής αρχής ο κ. Κοκκίνης είπε ότι αν και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν έως τις 12 του μήνα όπου λήγει το χρονικό περιθώριο των ενστάσεων της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο συμβούλιο της επικρατείας, θα γίνει ότι είναι δυνατόν ώστε να υπάρξει εξέλιξη έως τότε.

Είπε ακόμα ο κ Κοκκίνης ότι η Δήμος θα συμμετάσχει στον διάλογο που πρέπει να ξεκινήσει μεταξύ της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας, όπως έχει χρέος άλλωστε να κάνει.  Την ενίσχυση της σήμανσης με πινακίδες του ΚΟΚ ζήτησαν μέλη του τοπικού συμβουλίου από την στιγμή που όπως είπαν η σήμανση για την περιοχή τους είναι ελλιπείς και σε πολλά σημεία αλωμένη τόσο από τον χρόνο όσο και από άλλους παράγοντες. Στόχος είναι έως το καλοκαίρι, περίοδος όπου η κίνηση είναι αυξημένη, να έχουν τοποθετηθεί νέες ταμπέλες σήμανσης των οδών προς όλες τις περιοχές.

Ακόμα στο τοπικό συμβούλιο σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο συζητήθηκε το θέμα του καθαρισμού και της διάνοιξης αγροτικών δρόμων που θα βοηθήσουν τους παραγωγούς ενόψει της ελαιοκομικής περιόδου που έχει ξεκινήσει. «Επιτέλους έχουμε χειριστή για το μηχάνημα και άμεσα θα ξεκινήσει ο προγραμματισμός και ένας αγώνας δρόμο με σύμμαχο τον καιρό ώστε οι αγροτικοί δρόμοι είναι πραγματικά σε ένα μεγάλο τους ποσοστό σε τραγική κατάσταση σε ολόκληρη σχεδόν την περιοχή του Επάνω Μεραμπέλλου. Ο σχεδιασμός είναι για τις δύο πρώτες εβδομάδες να γίνουν οι εργασίες καθαρισμού σε Βραχάσι Σίσι Μίλατο και τις άλλες δύο εβδομάδες στην περιοχή της Νεάπολης όπου επίσης οι αγροτικοί δρόμοι δεν είναι σε άσχημη κατάσταση.» είπε τέλος ο κ. Κοκκίνης.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Αναδημοσίευση απο τη σελίδα fonien.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.