Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Βραχασίου κατά των ΒΑΠΕ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΠΕ

Προς: Μέσα Ενημέρωσης
Βραχάσι 6/11/14

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντ. Ζερβός αφού απέρριψε την αίτηση μας να συζητηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγίου Νικολάου στις 29/10/14  η συμμετοχή του Δήμου στην προσφυγή στο ΣτΕ για το υβριδικό στο Αζιλακόδασος, την επομένη ημέρα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Βραχασίου ανέφερε ότι θα γίνει νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πιθανότατα την επόμενη Τετάρτη 5/11, ώστε να προλάβουμε την προθεσμία υποβολής προσφυγής στο ΣτΕ (10/11) Όμως συνεδρίαση την  Τετάρτη 5/11 δεν έγινε και είναι άγνωστο πότε θα γίνει.

Ο Δήμαρχος με την στάση του ουσιαστικά επιχειρεί να ανατρέψει την υπάρχουσα ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου που είχε ταχθεί κατά του συγκεκριμένου έργου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ο Αντ. Ζερβός την Τετάρτη 29/10 δήλωνε ανενημέρωτος για το συγκεκριμένο έργο,  την Πέμπτη 30/10 ανέλαβε ο ίδιος να ενημερώσει το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Βραχασίου και να το πείσει πόσο ακίνδυνο περιβαλλοντικά είναι το έργο, δηλώνοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι περιβαλλοντικό αλλά  πολιτικό. Άραγε το γεγονός ότι κατά του υβριδικού είχαν ταχθεί και οι τρεις δημοτικές παρατάξεις της προηγούμενης σύνθεσης του δημοτικού συμβουλίου, που προέρχονταν από όλους τους πολιτικούς χώρους δεν σημαίνει τίποτα για τον κ. Ζερβό; Ρώτησε άραγε το μέλος της παράταξης του και δημοτικό σύμβουλο Γ. Κοκκίνη που είχε ψηφίσει και αυτός κατά του συγκεκριμένου έργου;

Θα μας πει ο κ. Ζερβός από πού αντλεί την "ενημέρωση" του και πώς γίνεται τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί υπέρ του έργου να είναι ταυτόσημα με αυτά του εκπροσώπου της EDF στην Κρήτη; Θα δώσει απαντήσεις για τις ανακρίβειες που διαπιστώθηκαν σε όσα είπε σε σχέση με όσα προβλέπει η υπουργική απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του έργου (π.χ. για το κατά πόσο θα χρησιμοποιηθούν υπόγεια ύδατα);

Σε κάθε περίπτωση εμείς ζητούμε από το Δήμαρχο Α. Ζερβό και από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλογεράκη να συγκαλέσουν άμεσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Νικολάου ώστε το σοβαρό θέμα της προσφυγής στο ΣτΕ να συζητηθεί εγκαίρως και όχι ετεροχρονισμένα.

Καλούμε επίσης τους φορείς του Μεραμπέλλου να συνυπογράψουν την προσφυγή ερχόμενοι σε επαφή με την Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου που έχει αναλάβει το συντονισμό.

Τέλος  καλούμε όλους τους πολίτες της περιοχής  να παρακολουθήσουν  την  εκδήλωση για το υβριδικό στο Αζιλακόδασος που θα γίνει την Κυριακή 9/11 στις 6μμ στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.