Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Eπιστολή των δημοτικών συμβούλων του Σύγχρονου Δήμου προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Νικολάου για το θέμα του κλεισίματος του παραλιακού δρόμου Μιλάτου Σισίου

Το θέμα του συγκεκριμένου δρόμου έχει απασχολήσει κατ επανάληψη τη Δημοτική Αρχή αλλά και την πρώην Κοινότητα Βραχασίου. Υπήρξε και υπάρχει η βούληση της τοπικής κοινωνίας για την ύπαρξη και διαμόρφωση του δρόμου και υπάρχει αντιδικία με ξενοδοχείο της περιοχής που επιθυμεί να καταργηθεί. Υπάρχουν επίσης πολλές πλευρές και επεισόδια στο χρόνο με κατάληξη το ΣΧΟΟΑΠ όπου εγκρίθηκε η χωροθέτηση του δρόμου και δόθηκε θεσμική απάντηση στο αίτημα. Χαρακτηριστικά ο μελετητής του ΣΧΟΟΑΠ ανέφερε στην αρμόδια επιτροπή του ΠΕΧΩ, ότι η τυχόν ακύρωση του δρόμου, θα οδηγήσει σε ασφυξία τη Μιλατο και θα κόψει τις όποιες ελπίδες περαιτέρω ανάπτυξη της. Σημειωτέον ότι τόσο ο Δήμος όσο και η Κοινωνία επιθυμούν και στηρίζουν την ξενοδοχειακή μονάδα και επιθυμούν τη σύνδεση της με την περιοχή, αρκεί να λειτουργεί στο πλαίσιο του νόμου.
 
Αντιθέτως από τη πλευρά του ξενοδόχου υπάρχει άρνηση αποδοχής, παρά το ότι υπάρχει συζήτηση για λειτουργία του δρόμου κατά τρόπο που να διευκολύνει το ξενοδοχείο και εν πάσει περιπτώσει να μην παρεμποδίζεται η λειτουργία του. Ο συγκεκριμένος ξενοδόχος κατ επανάληψη προχωρεί σε αυθαίρετες εργασίες και διαδικασίες παρά το ότι του έχει μεταφερθεί ότι είναι απαραίτητο να προμηθευθεί με τις απαραίτητες άδειες. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχει εκδοθεί πρωτόκολλο κατεδάφισης αυθαιρέτων.
 
Λίγο πριν αποχωρήσει ο προηγούμενος Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης κ Δεικτάκης, υπεγράφη απόφαση ενάντια στην χαρακτηρισμό του δρόμου. Κατά της απόφασης ο Δήμος, προστατεύοντας το δημόσιο χώρο, έχει προσφύγει στο ΣΤΕ.
 
Τώρα, ΜΙΑ ημέρα πριν τις εκλογές, ο Ξενοδόχος προχώρησε αυθαίρετα και παράνομα στον αποκλεισμό του δρόμου, θέλοντας κατά τη συνήθη του τακτική να δημιουργήσει τετελεσμένα. Η ενέργεια του αυτή πλην των άλλων δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τους διερχόμενους. Παρά τις καταγγελίες δεν έχει επιληφθεί ακόμα καμιά υπηρεσία και ο Δήμος δεν έχει προβεί σε καμιά ενέργεια, ενώ όπως ενημερωθήκαμε, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ματαίως αναζητείται για να ασχοληθεί.
 
Αυτή η ιστορία μας προσβάλει και μας εκθέτει και γι αυτό ερωτάται η διοίκηση του Δήμου, σε ποια μέτρα και ενέργειες θα προχωρήσει για τη προστασία του Δημόσιου Χώρου.
 
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΔΗΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.