Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

380 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΣΙΣΙ


 Σε καθοριστικό παράγοντα αναθέρμανσης της "παγωμένης" τουριστικής αγοράς της Γερμανίας και επανάκτησης του χαμένου μεριδίου της συγκεκριμένης αγοράς αναμένεται να εξελιχθεί το συνέδριο το οποίο ξεκίνησε χθες τις εργασίες του στο ξενοδοχείο "Καλημέρα Κρήτη", στο Σίσι Λασιθίου.

Με τη συνεργασία του Robinsons club και της Περιφέρειας Κρήτης, φιλοξενούνται εκπρόσωποι 380 κορυφαίων τουριστικών γραφείων της Γερμανίας, οι οποίοι μεταφέρουν άκρως αισιόδοξα μηνύματα για τη νέα τουριστική περίοδο.

Στόχος όλων είναι η διαφαινόμενη αύξηση της ζήτησης για ελληνικούς προορισμούς όπως η Κρήτη, με προϋπόθεση, όπως υπογραμμίζουν, την ηρεμία και τη σταθερότητα. «Ας αφήσουμε την πολιτική έξω από αυτή τη συζήτηση», επισήμαναν εκπρόσωποι τουριστικών παραγόντων όπως η TUI.


Πλεονεκτήματα
Στο χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Κρήτης αναγνώρισε ότι η γερμανική αγορά είναι ο βασικός τροφοδότης των ξενοδοχείων μας, αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης ως ποιοτικού και ασφαλούς προορισμού, στη στρατηγική της Περιφέρειας για την ενιαία τουριστική προβολή της Κρήτης και στις υποδομές, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του ότι τα επόμενα τουριστικά πακέτα «θα έχουν έντονο το άρωμα της Κρήτης».

Από την πλευρά τους οι τουριστικοί εκπρόσωποι της Γερμανίας σε δηλώσεις τους εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Κρήτη και στάθηκαν ιδιαίτερα στο ασφαλές περιβάλλον του νησιού, που είναι η βασική προϋπόθεση της μαζικής... επιστροφής.

Οι ίδιοι παράλληλα χαρακτήρισαν την Ελλάδα και την Κρήτη σοβαρό και ελκυστικό προορισμό, πάντα υπό την προϋπόθεση της ασφάλειας και της ηρεμίας, ο οποίος ενδιαφέρει τα ταξιδιωτικά γραφεία, τα οποία θα έχουν οικονομικό κέρδος, όπως φυσικά και οι Έλληνες που ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν.

Η Περιφέρεια Κρήτης είχε στους χώρους του συνεδρίου ειδικό περίπτερο με διαφημιστικό υλικό προβολής του νησιού και της κρητικής κουζίνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.