Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Βαριές καμπάνες φυλάκισης που αγγίζουν ακόμη και τα 18 χρόνια επιβλήθηκαν στην πλειοψηφία των κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι στην υπόθεση της μαφίας του χασίς


Βαριές  καμπάνες  φυλάκισης που αγγίζουν ακόμη και τα 18 χρόνια επιβλήθηκαν στην πλειοψηφία των κατηγορουμένων που κρίθηκαν  ένοχοι στην υπόθεση της μαφίας του χασίς. Στο σύνολο τους οι κατηγορούμενοι οδηγούνται στην φυλακή ενώ όπως αποφασίστηκε  η ποινή θα έχει αναστέλλουσα δύναμη για 5 από αυτούς .

Το  τριμελές εφετείο κακουργημάτων , και με τα μέτρα της αστυνομίας να είναι ισχυρά από νωρίς το πρωί οπότε και ξεκίνησε η δίκη, ανακοίνωσε αργά  το απόγευμα μετά από μία μαραθώνια  διαδικασία την τελική απόφαση για τους  32  εμπλεκομένους  σε υποθέσεις ναρκωτικών και όπλων σε Χανιά ,Ηράκλειο και Λασίθι .

Το Δικαστήριο αποφάσισε να μην διαχωριστούν  οι χασισοφυτείες, αλλά να επιβληθεί ενιαία  ποινή και για τις δύο .

Στα μαλακά  , όπως άλλωστε είχε διαφανεί εξαρχής , έπεσαν οι δύο κατηγορούμενοι αστυνομικοί στους οποίους και επιβλήθηκε ποινή 3 μηνών με τριετή αναστολή καθώς η εισαγγελέας στην πρόταση της  ζήτησε να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά κάνοντας  λόγο για πρότερο έντιμο βίο.

Αναλυτικότερα οι ποινές

  • Ποινή 15ετίας  και  χρηματική ποινή 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στον κτηνοτρόφο από το Σίσσι, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην ηγετική ομάδα .
  • Ποινή 18 ετών  και χρηματική ποινή 25.000 ευρώ επιβλήθηκε στον 42χρονο κτηνοτρόφο από το Ηράκλειο .
  • Ποινή 10 χρόνων και 2 μηνών για τη φυτεία και για παράνομη είσοδο στη χώρα, καθώς και χρηματική ποινή 10.500 ευρώ επιβλήθηκε στον   Αλβανό που κρίθηκε ένοχος για καλλιέργεια σε μια από τις χασισοφυτείες το δικαστήριο


  • Στο επιχειρηματία, επιβλήθηκε ποινή 5 ετών και 2 μηνών
  • Στον κτηνοτρόφο από το  Μυλοποτάμο  επιβλήθηκε ποινή 10 ετών και 2 μήνες και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ
  • Στον  κτηνοτρόφο επίσης από τα Απλαδιανά Μυλοποτάμου επιβλήθηκε ποινή 10 ετών και 10.000 ευρώ
  • Στο δεύτερο Αλβανό, επιβλήθηκε ποινή 10 ετών και 10.000 ευρώ.
  • Στο 46χρονο κτηνοτρόφο επιβλήθηκε ποινή 10 ετών και 10.000 ευρώ.
  • Ποινή 6 μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ επιβλήθηκε στο 45χρονο κτηνοτρόφο από το Ηράκλειο που συνελήφθη μόνο για παράνομη κατοχή φυσιγγίων
  • Στον 39χρονο κτηνοτρόφο από την Αρμάχα Μινώα Πεδιάδος επιβλήθηκε ποινή 5 ετών και 5.000 ευρώ
  • Σε 49χρονο ιδιωτικό υπάλληλο από τον Άγιο Νικόλαο  επιβλήθηκε ποινή 8 ετών και 10.000 ευρώ
  • Στον 35χρονο από το Βραχάσι, 8 έτη και 10.000 ευρώ
  • Σε 45χρονο γεωργοκτηνοτρόφο από το Καστέλλι, 10 έτη και 10.000 ευρώ
  • Σε 42χρονος γεωργοκτηνοτρόφο από το Γεράκι, 10 έτη και 10.000 ευρώ




Τέλος σε ένα ακόμη άτομο επιβλήθηκε ποινή 3 μηνών με τριετή αναστολή για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών.

Τι είχε προτείνει η εισαγγελέας

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας έδρας πρότεινε την απαλλαγή όλων όσοι βαρύνονται με τη διεύθυνση, σύσταση, ένταξη ή άμεση συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, θεωρώντας πως δεν προκύπτει εγκληματική οργάνωση με δομή και ιεραρχία, ενώ δε διέκρινε ούτε αρχηγικό ρόλο.

Γι' αυτούς για τους οποίους εμπλέκονται και θεωρείται ότι έχουν κεντρικό ρόλο στις περισσότερες περιπτώσεις πρότεινε για άλλους την ενοχή για καλλιέργεια στις δύο χασισοφυτείες σε Ποταμιές και Χωνιανά και για άλλους την ενοχή για καλλιέργεια ή άμεση συνέργεια στη μια από τις δύο φυτείες, ενώ θεώρησε πως ήταν περιστασιακή η συμμετοχή τους.

Aναδημοσίευση από τη σελίδα της εφημερίδας ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.