Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ο σημερινός εορτασμός της επετείου της θυσίας στο Σπήλαιο της Μιλάτου


Με πολύ καλό καιρό, συμμετοχή αρκετού κόσμου και λίγους επίσημους έγινε σήμερα ο εορτασμός της επετείου της ηρωϊκής εξόδου του Σπηλαίου Μιλάτου το 1823.

Στη Θεία Λειτουργία και στη Δοξολογία που έγινε στο εκκλησάκι του Αγίου Θωμά που βρίσκεται εντός του Σπηλαίου χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Νεκτάριος και παρέστησαν ο Δήμαρχος Αγ. Νικολάου Δ. Κουνενάκης, ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ  Κ. Δερμιτζάκης, η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Π. Πετράκη, ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γ. Μηλιαράς, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου  Μ. Θραψανιώτης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, που κατέθεσαν στεφάνια στο ηρώο που βρίσκεται εντός του Σπηλαίου.

Κατά την αποχώρηση όσων συμμετείχαν στον εορτασμό, μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Μιλάτου πρόσφεραν ένα μικρό κέρασμα και διένειμαν φυλλάδιο του συλλόγου για την ιστορία της θυσίας στο Σπήλαιο και ανακοίνωση του συλλόγου σχετικά με το θέμα που απασχολεί αυτές τις ημέρες την κοινωνία του χωριού για τον παραλιακό δρόμο προς το Σίσι
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.