Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Φωτογραφίες από το διήμερο καθαρισμό του Βραχασίου από τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Βραχασίου "ο Αναύλοχος"







οι φωτογραφίες προέρχονται από το facebook

1 σχόλιο:

  1. ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

    Πάρα-πάρα πολύ θετικό βήμα όσο και απόλυτα αναγκαίο παράδειγμα προς μίμηση για μικρούς και μεγάλους να προσφέρονται στο εξής εθελοντές σε κάθε κοινότητα, όπως πρόσφατα στο Βραχάσι.

    Παρόμοιες κάθε είδους εθελοντικές προσπάθειες αναμένεται να καθιερωθούν ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ στο εγγύς μέλλον, σε όλες τις κοινότητες, καθώς τα ήδη ανεπαρκέστατα δημοτικά κονδύλια σταδιακά θα μηδενιστούν οριστικά μαζί με τις δημοτικές-κρατικές υπηρεσίες-πρόνοιες που θα συνεχίζουν να συρρικνώνονται διαρκώς μέχρι να σβήσουν, όπως γίνεται με νοσοκομεία, σχολεία, μισθούς, συντάξεις, κλπ.

    Θα καταστεί λοιπόν αναγκαίο πολύ σύντομα, να καλυφθούν με ίδια μέσα οι μεγάλες και καθημερινά διογκούμενες ανάγκες κάθε κοινότητας, σε πολλούς πρώην δημόσιους τομείς, αφού πλέον αυτοί υστερούν (υγεία, εκπαίδευση, πρόνοια, καθαριότητα, συντήρηση κοινόχρηστων δομών, κτιρίων-δρόμων, κλπ).

    Αυτό σημαίνει με την αναγκαία συλλογική εθελοντική εργασία όλων των ευαισθητοποιημένων συντοπιτών και την δημιουργία μόνιμων αυτοδιαχειριζόμενων κοινωνικών δομών από τις κατά τόπους τοπικές κοινωνίες.

    Αργά ή γρήγορα, ελλείψει πόρων, οι Καλλικρατικοί Δήμοι θα καταστούν 'ανεπίσημα αόρατοι' και οι κοινωνίες θα αναγκαστούν να λειτουργούν πάλι όπως παλαιότερα με το παλαιό γνωστό καθεστώς της κοινότητας.


    Σ. Βροντινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.