Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Χρησιμοποιούν το όνομα του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου χωρίς να υπάρχει σχετική απόφαση του συμβουλίου


Ένα πολυσέλιδο κείμενο με τίτλο "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ" μοίρασαν πριν την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΟΙ Μιχ. Πετσαλάκης και Χρ. Μαμαλούκος, των οποίων τα ονόματα φέρει στο τέλος το συγκεκριμένο κείμενο.

Όμως ο τίτλος του συγκεκριμένου εγγράφου αποτελεί ξεκάθαρη περίπτωση αντιποίησης αρχής, αφού ουδεποτε το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας έλαβε σχετική απόφαση.

Το γεγονός ότι χρησιμοποιούν τον τίτλο του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου χωρίς να υπάρχει απόφαση που να εγκρίνει το συγκεκριμένο κείμενο δείχνει το σεβασμό που δείχνουν στους θεσμούς και στους νόμους, αυτοί που εμφανίζονται συνεχώς ως υπερασπιστές της νομιμότητας. Και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό...

Αποτελεί θεσμική και νομική υποχρέωση του Δημάρχου Αγ. Νικολάου να ασχοληθεί με το σοβαρό θέμα της ανεξέλεγκτης χρήσης του τίτλου και της σφραγίδας (σε διάφορα άλλα έγγραφα) της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου και να το παραπέμψει στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Η περιοχή μας έχει πολλά και σοβαρά προβλήματα, για τα οποία οι κάτοικοι μπορούμε και πρέπει να απαιτούμε λύσεις και παρεμβάσεις από το Δήμο και όλες τις αρμόδιες αρχές. Όμως αυτό δεν δίνει σε κανένα το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τους θεσμούς και τον τίτλο της Τοπικής Κοινότητας για να κάνει προσωπική πολιτική ανάλογα με τις σχέσεις που έχει με τα διάφορα θεσμικά και μη πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.