Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Γιώργος Κωστάκης: ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ

Υπάρχουν στιγμές στην Ελληνική ιστορία που απορεί κανείς που βρίσκει το κίνητρο και το κουράγιο ο λαός μας να παραμερίσει τη λογική που του σερβίρουν , να υπερβεί τα όρια και να μεγαλουργήσει.
Μια τέτοια μέρα ξημερώνει στις 17 του Ιούνη . Ο λαός είναι έτοιμος να βάλει στο περιθώριο τις δυνάμεις της συντήρησης , του ευτελισμού και της πολιτικής δειλίας και να εμπιστευτεί το άγνωστο μα συνάμα τόσο γοητευτικό φως της αριστεράς που ανατέλλει.
Οι τρομοκρατημένοι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν,ν α ψευδολογήσουν και να κατευθύνουν τη συνείδηση των πολιτών.
Στήνουν την προπαγάνδα τους πάνω στην απειρία (λένε) του αντιπάλου χωρίς να λογαριάζουν ότι αυτό που μας καίει είναι η «εμπειρία» τους που μας έφτασε ως εδώ.
Τα ντόπια και ξένα συμφέροντα με τα ενεργούμενα τους Μ.Μ.Ε. χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους βλέποντας πως όσα παράθυρα και να ανοίγουν κάθε βράδυ, ο λαός μας αρμενίζει στο πέλαγος της ελπίδας με τον πόθο της αλλαγής για οδηγό.
Όμως μην ξεγελιόμαστε.
Όσο μεγάλη και αν είναι η νίκη των προοδευτικών δυνάμεων, τα πλοκάμια της διαπλοκής , η διαφθορά, η ηθική κατάπτωση και η θεσμική απαξίωση δεν θα εξαφανιστούν εν μία νυκτί.
Γι’ αυτό χρειάζεται σύνεση, αγώνας, ομοιογένεια και καθαρές λύσεις από το νέο καπετάνιο και το πλήρωμα του σκάφους.
Η κατάσταση έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολη, η αντιμετώπιση της θα φέρει τριγμούς όμως εκεί πρέπει να φανεί η ωριμότητα και η προσήλωση στο στόχο.
Πιστεύω πως για το αληθινό πέρασμα στην πρόοδο ,την λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία πρέπει να ενισχυθούν την Κυριακή όλες οι εκφράσεις της αριστεράς, από την ιστορική μαμά που τόσα έχει προσφέρει στον τόπο, μέχρι τα μοντέρνα παιδιά που στέκονται σταθερά στα πόδια τους και ζητούν την αλλαγή.
Μετά τις εκλογές η Αλέκα , ο Αλέξης και Φώτης ας μην ξεχνάνε ότι ο χαρταετός για να πετάξει ψηλά και σταθερά θέλει, εκτός από καλό σκαρί, καλά ζύγια και κατάλληλη ουρά.
Ας πάμε την Κυριακή στις κάλπες να συναντήσουμε μέσα στο παραβάν τις γενιές που έρχονται και θα μας ζητήσουν μια μέρα λογαριασμό.

Γιώργος Μιχ. Κωστάκης

1 σχόλιο:

  1. Mπράβο Γιώργο πολύ σωστή η τοποθέτησή σου.

    Αραγε ποιοί ανοίγουν το μυαλό τους να σκεφτούν?

    Μακάρι να είναι πολλοί αυτοί.

    Μανώλης Ροβίθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.