Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου για τις επισκέψεις του βουλευτή Λασιθίου Κ. Δερμιτζάκη στον Άγ. Νικόλαο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Κωστής Δερμιτζάκης επισκέφθηκε την Τετάρτη 11/7/2012 τον Άγιο Νικόλαο στα πλαίσια περιοδείας στις πόλεις του νομού Λασιθίου.

Στο Δημαρχείο…

Στην επίσκεψή του στο δημαρχείο ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κουνενάκη για το αναπτυξιακό πρόγραμμα και τους στόχους που έχει θέσει ο δήμος, όσο και για τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί στη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου όσο και ολόκληρης της πόλης η μνημονιακή πολιτική της λιτότητας.

Ο κ. δήμαρχος ανέφερε με έμφαση την μείωση των εσόδων του δήμου κατά 51% , την αδυναμία προσλήψεων σε κρίσιμους τομείς (καθαριότητα), την υποβάθμιση υπηρεσιών όπως το νοσοκομείο της πόλης ή τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τις απάνθρωπες συνθήκες στις φυλακές Νεάπολης και την τεράστια καθυστέρηση στον κεντρικό σχεδιασμό του προβλήματος των απορριμμάτων που το χαρακτήρισε «βόμβα». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο απαράδεκτο προεκλογικό fast track για τις βιομηχανικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΒΑΠΕ) που με την άναρχη διασπορά τους, με βάση αυτό το διάτρητο νόμο, απειλούν να καταστρέψουν το φυσικό περιβάλλον και τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου. Γι’ αυτούς τους λόγους ο δήμος Αγίου Νικολάου αποφάσισε να υποστηρίξει την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας των κινήσεων πολιτών κατά των ΒΑΠΕ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Δερμιτζάκης τόνισε ότι ο αναπτυξιακός προγραμματισμός του δήμου έχει πληρότητα και θέτει πολύ σημαντικούς στόχους. Επισήμανε τις καταστροφικές δυσχέρειες που προκαλεί η μνημονιακή πολιτική της λιτότητας στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία και πως ανάλογα προβλήματα έχει ολόκληρος ο νομός Λασιθίου. Θα υπάρξει στενή συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης στα πλαίσια μιας πανλασιθιώτικης συντονισμένης προσπάθειας.

Με το Παγκρήτιο Δίκτυο κατά των ΒΑΠΕ…

Σε συνάντηση με εκπροσώπους από το Παγκρήτιο Δίκτυο κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ ο Κωστής Δερμιτζάκης ενημερώθηκε για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει για την Κρήτη και ιδιαίτερα για το Λασίθι η άναρχη δημιουργία αιολικών πάρκων και υβριδικών εγκαταστάσεων. Με τεκμηριωμένο τρόπο τα μέλη του Δικτύου έδειξαν πως το νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών οπουδήποτε έχει αρχίσει να κτίζεται από πολύ παλιά και χρειάζεται η αλλαγή του.

Κατήγγειλαν την αντισυνταγματικότητα του Fast Track και γι’ αυτό θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ένταξη των τριών έργων Βιομηχανικών ΑΠΕ της Κρήτης σ’ αυτό το νόμο. Χαιρέτησαν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Αγίου Νικολάου να στηρίξει την προσφυγή του Δικτύου και ευχήθηκαν και άλλοι δήμοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι νοιώθει άτυπα μέλος του δικτύου και θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο, μέσα και έξω από τη βουλή, τις προσπάθειες για την αποτροπή αυτού του περιβαλλοντικού εγκλήματος.

Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου…

Στη συνάντηση με το διοικητή του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου κ. Αλέξανδρο Μαυρικάκη συζητήθηκαν τα θέματα λειτουργίας και επέκτασης του νοσοκομείου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ο κ. Διοικητής ενημέρωσε για την εκταμίευση της προτελευταίας δόσης για την αποπεράτωση της νέας πτέρυγας αλλά και για τα προβλήματα καθημερινής λειτουργίας του νοσοκομείου που οφείλονται στην έλλειψη ρευστότητας, τις γραφειοκρατικές δυσχέρειες και τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Τόνισε ότι οι ελλείψεις προσωπικού επιδεινώνονται από τις μετακινήσεις γιατρών στο νοσοκομείο του Ηρακλείου που τις χαρακτήρισε παράνομες ως προεκλογικές. Για το θέμα αυτό έχει ενημερώσει και τον εισαγγελέα με επιστολή του.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα των οργανισμών των νοσοκομείων και στην ανάγκη αλλαγής τους. Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Αντώνης Γερμανάκης που παρίστατο, ανέφερε ότι οι αλλαγές των οργανισμών στερούνται λογικής και υπονομεύουν τη λειτουργία των μονάδων. Οι όποιες αλλαγές πρέπει να ιεραρχηθούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού.

Ο Κωστής Δερμιτζάκης επεσήμανε ότι το επίπεδο των παροχών υγείας έχει υποστεί μεγάλη υποβάθμιση και ότι πρέπει να διαφυλαχτεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της υγείας για όλους τους πολίτες καθώς βρισκόμαστε στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης. Τόνισε ότι πρέπει να διαμορφωθεί ένα συλλογικό πλαίσιο διεκδίκησης για όλο το νομό και ενημέρωσε ότι θα καταθέσει άμεσα ερώτηση για τους οργανισμούς των νοσοκομείων Ιεράπετρας και Σητείας.

Τέλος ο Κωστής Δερμιτζάκης συναντήθηκε και με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου οι οποίοι του παρουσίασαν τα προβλήματα του νοσοκομείου αλλά και τα προβλήματα των εργαζομένων που απορρέουν από τις περικοπές στις αμοιβές τους , την έλλειψη προσωπικού και αναλώσιμων , τις εφημερίες και πολλά άλλα . Ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε πως θα είναι δίπλα τους στους αγώνες τους και θα βοηθήσει με όλα τα μέσα που έχει για την επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ
Λασιθίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.