Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Σύλληψη στο Σίσι - Έρευνα για κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων


Μεγάλη επιχείρηση σε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και στην Κρήτη, βρίσκεται σε εξέλιξη, με σκοπό να εντοπιστούν τα μέλη κυκλώματος που "διακινεί" γυναίκες και τις εκμεταλλεύεται με τεράστα οικονομικά οφέλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δέκα άτομα έχουν συλληφθεί για συμμετοχή σε διεθνή σπείρα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων.
Μια σύλληψη στην Κρήτη
Όπως προκύπτει στην Κρήτη είχε βρεί καταφύγιο ένα από τα καταζητούμενα μέλη της έγκληματικής οργάνωσης που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής σε συνεργασία με τη Interpol.
Πρόκειται για έναν 52χρόνο υπήκοο Δομινικανής Δημοκρατίας ο οποίος συνελλήφθη το πρωί στο Σίσι Λασιθίου. Ο 52χρονος εργαζόταν σε ξενοδοχείο στο οποίο εισέβαλαν το πρωί αστυνομικοί της Διεύθυνσης του Λασιθίου.
Ο κρατούμενος θα μεταφερθεί στην Αθήνα όπου διεξάγεται η προανάκριση.
Η ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία με τις ισπανικές και αμερικανικές Αρχές και την Ιντερπόλ,πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση σε Αθήνα, Βόλο, Καβάλα, Κόρινθο και Κρήτη, προκειμένου να εντοπιστούν κι άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία έφερνε γυναίκες από τη Δομινικανή Δημοκρατία μέσω Τουρκίας και τις διοχέτευε στην Ελλάδα και στην Ισπανία, όπου τις ανάγκαζαν να εργάζονται σε μπαρ.

Της Έλλης Κοκάλη

 Αναδημοσίευση από τη σελίδα της εφημερίδας ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.