Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Ιδιαίτερα σημαντικό θέμα η αποκατάσταση του λιμενοβραχίονα του λιμένα Σισίου

Τα καραβάκια, που καθημερινά έρχονται στο Σίσι μεταφέροντας τουρίστες από τη Χερσόνησσο, είναι μια σημαντική ανάσα για τα καταστήματα στο Σίσι.  Γι΄αυτό το λόγο το λιμάνι του Σισίου είναι σημαντικό και για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου, όπως βεβαίως είναι σημαντικό και για την εξυπηρέτηση των ντόπιων ψαράδων.

Από το Δεκέμβριο του 2010, εδώ και δυόμισι χρόνια, ο λιμενοβραχίονας έχει υποστεί μεγάλη ζημιά που κάθε χρόνο γίνεται μεγαλύτερη. Αν και φέτος το χειμώνα δεν προχωρήσει η αποκατάσταση της ζημιάς, υπάρχει κίνδυνος πλήρους διάλυσης του μόλου και καταστροφής του λιμανιού, από μια ενδεχόμενη μεγάλη κακοκαιρία του χειμώνα, σε μια περιοχή που σημειώνονται το χειμώνα άνεμοι που ξεπερνούν τα 10 μποφώρ.

Η Περιφέρεια Κρήτης, εκ του νόμου υπεύθυνη για τη συντήρηση αποκατάσταση των λιμενικών έργων,  θα πρέπει να βρει τη χρυσή τομή ώστε να γίνει σωστή επισκευή με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, έστω και με τις 500.000 Ε που έχει δεσμευτεί ο περιφερειάρχης Στ. Αρναουτάκης ότι θα διαθέσει. όμως οι όποιες ενέργειες πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, πριν να είναι πλέον αργά...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.