Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ο Γ. Φθενάκης για το θέμα της αποκατάστασης του μόλου του λιμένα Σισίου

Απαραίτητη προϋπόθεση για να δοθεί σωστή τεχνική λύση στο πρόβλημα του λιμανιού είναι να γίνει βυθομέτρηση σε όλο το εύρος του λιμενοβραχίονα, έτσι ώστε να αποτυπωθούν τα πραγματικά βάθη στο λιμάνι και να μπορέσει ο μελετητής να συντάξει μια σοβαρή μελέτη και να αρχίσουν με σωστές βάσεις. 

 Στη μελέτη της κ. Φράγκου τα βάθη που πήραν υπόψη είναι του 2003 τα οποία δεν είναι δυνατόν να ισχύουν μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα σύμφωνα και με τα λεγόμενα του κ Ρομπογιαννάκη, η μελέτη αυτή να μην μπορεί να υλοποιηθεί σωστά τεχνικά. Επί της ουσίας τώρα, υπάρχουν δυο προσφορές στο Λιμενικό ταμείο για την βυθομέτρηση και θα γίνει απευθείας ανάθεση για να μη χαθεί περισσότερος χρόνος. Έχοντας λοιπόν στα χέρια του ο κ Ρομπογιαννάκης τα στοιχεία αυτά με νέα μελέτη που θα συντάξει ο ίδιος θα απορροφηθούν τα 500.000 ευρώ που υποσχέθηκε ο κ Αρναουτάκης, δίνοντας λύση στο Πρόβλημα. 

 Πληροφοριακά σας λέω ότι στις υφιστάμενες διαστάσεις του μόλου προτείνεται να γίνει θωράκιση με φυσικούς ογκόλιθους στο μπροστινό τμήμα και δημιουργία εσωτερικού κρηπιδώματος έτσι ώστε να δέσει ο λιμενοβραχίονας. .Όλα αυτα κατα τα λεγόμενα του κ Ρομπογιαννακη Είναι εφικτά Στην συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Δημάρχου τέθηκε και αυτό το σοβαρό ζήτημα. 

Επί της ευκαιρίας, επειδή υπάρχει μια παραπληροφόρηση για το λόγο που το Λιμεναρχείο βεβαίωσε παραβάσεις στα καραβάκια τις προάλλες, ήταν γιατί έφυγαν από τη Χερσόνησο χωριά άδεια απόπλου και όχι γιατί έγινε καταγγελία από κάποιους λουόμενους όπως ήθελαν μερικοί να διαρρεύσει.

 Ο κ Ρομπογιαννακης Είναι λιμενολογος Μηχανικος "Συμβουλος" του κ Αρναουτακη σε θέματα που έχουν να κάνουν με λιμενικα έργα ( αξιοποίηση και λειτουργία λιμανιών σε όλη τη Κρητη ) 

Φθενακης Γιωργος
πρόεδτος Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.