Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ο Ross Daly με την Κέλλυ Θωμά και τον Ισραηλινό Zohar Fresco σήμερα Τετάρτη 24/7 στη Μίλατο


Στο γραφικό πετρόχτιστο θεατράκι της Μιλάτου θα παίξει ο Ross Daly και το μουσικό του τρίο το βράδυ της Τετάρτη 24/7/13, σε μια συναυλία που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μιλάτου στις 9.30 μμ και με τιμή εισητήριου 7 ευρώ.
Μαζί με τον Ross Daly θα παίξουν η Κέλλυ Θωμά, αλλά και ο παγκοσμίως γνωστός μουσικός Zohar Fresco. Γεννημένος στο Ισραήλ από Τούρκους γονείς, ο Zohar Fresco ξεκίνησε να παίζει κρουστά σε πολύ νεαρή ηλικία. Πολύ νωρίς γοητεύτηκε από τη μουσική της Ανατολής και ξεκίνησε να παίζει με μετανάστες μουσικούς από Αραβικές χώρες.
Οι ιδιαίτερες αναζητήσεις του σε διάφορα μουσικά είδη τον οδήγησαν σε ποικίλες συνεργασίες με μουσικούς τόσο στο Ισραήλ όσο και αλλού. Στα 21 του χρόνια έγινε μέλος των Bustam Abraham. Είναι επίσης μέλος των Ziryab Trio και των Arabandi.
Έχει συνεργαστεί με πολλούς αξιόλογους συνθέτες όπως Phillip Glass, Glen Velez, και Zakir Hussain. Ο Zohar είναι αναπόσπαστο κομμάτι των ηχογραφήσεων και των συναυλιών της διεθνούς φήμης τραγουδίστριας, Νoa. Eίναι επίσης καθηγητής και διευθυντής του τμήματος Ανατολικών Κρουστών της Μουσικής Ακαδημίας του Ισραήλ.
 Ο Zohar Fresco είναι δεξιοτέχνης πολλών κρουστών οργάνων και οι παραστάσεις του με νταραμπούκα, μπεντίρ και ρεκ ενθουσιάζουν το κοινό παγκοσμίως. Ο Zohar έχει διαμορφώσει και αναπτύξει δικές του τεχνικές επηρεασμένες από Αραβική, Ινδική, Περσική και Τουρκική μουσική, αλλά και από την Jazz.
Όσοι λοιπόν θέλουν να απολαύσουν μια δροσερή μουσική περιπλάνηση στις μουσικές της Κρήτης και της Μεσογείου ας σπεύσουν το βράδυ της Τετάρτης 24/7 στη Μίλατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.