Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Δε μπορεί να παραμείνει ως μέλος του συμβ. τοπ. Κοινότητας ο παραιτηθείς πρόεδρος Μ. Πετσαλάκης σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών

Το άρθρο 3 του Κεφάλαιου ΣΤ της εγκυκλίου 42/14-12-2010 του Υπουργείο Εσωτερικών

Ο πρ. πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου Μ. Πετσαλάκης παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας,αλλά στη συνέχεια διευκρίνισε προφορικά προς το Δήμο ότι θα συνεχίσει να είναι μέλος του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας. Έτσι ο Δήμαρχος Αγ. Νικολάου με απόφαση του αντικατέστησε το Μ. Πετσαλάκη από τη θέση του προέδρου και τοποθέτησε τον επόμενο σε σταυρούς σύμβουλο του συνδυασμού Γ. Φθενάκη.

Όμως αυτό που ζήτησε ο Μ. Πετσαλάκης (το να παραμείνει σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας) δεν μπορεί να συμβεί αφού στην εγκύκλιο 42/14-12-2010 του Υπουργείου Εσωτερικών στο κεφάλαιο ΣΤ, άρθρο 3, αναφέρεται ρητά:

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας, εάν παραιτηθεί, η θέση του μένει κενή και δεν παραμένει σύμβουλος του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας. Τη κενωθείσα θέση καταλαμβάνει ο επόμενος σε σταυρούς προτίμησης υποψήφιος του ίδιου επιτυχόντος συνδυασμού στην τοπική κοινότητα.

Τη συγκεκριμένη εγκύκλιο μπορείτε να κατεβάσετε πατώντας ΕΔΩ.

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω πρέπει να εκδοθεί από το Δήμο Αγ. Νικολάου πράξη αντικατάστασης του Μ. Πετσαλάκη στο συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας από την επόμενη σε σταυρούς προτίμησης του συνδυασμού του Κατερίνα Αστρουλάκη.

Θα αναμείνουμε για τις ενέργειες του Δήμου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.