Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Η παραλία της Μιλάτου χρειάζεται συχνότερη και καλύτερη καθαριότητα


Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από την παραλία της Μιλάτου όπου αρκετός κόσμος κάνει μπάνιο και όσα αντικείμενα φαίνονται να γυαλίζουν είναι πλαστικά σκουπίδια διάσπαρτα στην ακτή.

Η παραλία της Μιλάτου χρειάζεται συχνότερη και καλύτερη καθαριότητα από την πλευρά όσων έχουν αναλάβει την πεζή καθαριότητα στην περιοχή. Οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι του χωριού διαμαρτύρονται ότι η καθαριότητα των εξωτερικών χώρων δεν είναι αυτή που θα πρεπε να είναι.

Βεβαίως υπάρχει μεγάλη ευθύνη στον Καλλικράτη και στο μνημόνιο για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δήμοι όλης της χώρας. Όμως μην ξεχνάμε ότι αρκετοί αυτοδιοικητικοί (όπως ο σημερινός "επαναστάτης" Γιάννης Κουράκης -πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης) λιβάνιζαν τον Καλλικράτη ως μεγάλη τομή που θα βοηθήσει την αυτοδιοίκηση να έχει ευρύτερο ρόλο, ενώ γνώριζαν πολύ καλά ότι σε καιρούς μνημονιακούς αυτό αποκλείεται!

1 σχόλιο:

  1. Διαφαίνεται πλέον ότι οι κοινότητες μάλλον θα αναγκαστούν να (ξανα)αναλάβουν πολλές αρμοδιότητες που εκβιαστικά εκχώρησαν οι κυβερνώντες στους Δήμους, δεδομένου ότι, με την δοσιλογική κυβερνητική πολιτική που ακολουθείται, ήδη και οι πλέον αναγκαίες υπηρεσίες των δήμων που κλείνουν, θα πάψουν ή τουλάχιστον θα συρρικνωθούν.

    Στο εξής, αν οι ντόπιοι κάτοικοι θέλουν καλιμέντο στον ντόπο τους, θα πρέπει ΟΛΟΙ να αρχίσουν να οργανώνονται σοβαρά και να παίρνουν περισσότερες πάσης φύσεως πρωτοβουλίες και όχι να περιμένουν από την φθίνουσα ή ανύπαρκτη πολιτεία.

    Αν και δεν είναι μεγάλη δουλειά οι ντόπιοι να κανονίζουν να καθαρίζεται περιοδικά από τα σκουπίδια η παραλία, ο αντίκτυπος έστω και μικρής έλλειψης καθαριότητας είναι απίστευτα μεγάλος για την τουριστική μας εικόνα.

    Σπύρος Βροντινός
    Δρ. Πολιτικός Μηχανικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.