Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Tο Εικαστικό Θέατρο κούκλας «Πράσσειν Άλογα» την Παρασκευή 17 Αυγούστου στις 8.00 μ.μ.στο Πολιτιστικό Πάρκο ΜΙΛΗΤΟΣ στη Μίλατο

Tο Εικαστικό Θέατρο κούκλας «Πράσσειν Άλογα»
την Παρασκευή 17 Αυγούστου στις 8.00 μ.μ.στο Πολιτιστικό Πάρκο ΜΙΛΗΤΟΣ στη Μίλατο 

Tο Εικαστικό Θέατρο κούκλας «Πράσσειν Άλογα» παρουσιάζει την παράσταση «ΓΟΡΓΟΝΑ, ΓΟΡΓΟΝΙΤΣΑ» εμπνευσμένη από το γνωστό παραμύθι του Χ. Κ. Άντερσεν.

Η Εμμανουέλα Καποκάκη ξεκινώντας μια διερευνητική, προσωπική πορεία στον κόσμο της κούκλας και συνεχίζοντας το μοναχικό ταξίδι που άρχισε από την εποχή της Λιμνοθάλασσας, κατασκευάζει, σκηνοθετεί και παίζει μόνη με τις κούκλες.

Πρόκειται για μια one woman performance, μια ποιητική παράσταση. H βαθιά αγάπη που θα νιώσει η μικρή γοργόνα για τον πρίγκιπα θα την κάνει να λάμψει σαν φεγγάρι. Στο τέλος της παράστασης θα γίνει συζήτηση με τα παιδιά για τις κούκλες και το μήνυμα της αγάπης και της αυτοθυσίας που προβάλλεται.

Με ευφάνταστο σκηνικό που μεταβάλλεται συνεχώς, με κουστούμι-κούκλα και κούκλες άμεσης κίνησης διαφόρων μεγεθών που ξεχωρίζουν για την πλαστικότητα και τα έντονα χρώματά τους. Έντονη δράση γεμάτο μουσική που μεταφέρει το θεατή στον μαγικό κόσμο του παραμυθιού με χιούμορ και ευαισθησία.

Πιο συγκεκριμένα, κύριο αντικείμενο – συνδετικός κρίκος είναι ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα παπούτσια που ξεκινώντας ενωμένα σαν βάρκα του πρίγκιπα, στο ναυάγιο κομματιάζονται δίνοντας δύο παπούτσια που η γοργόνα τα κρατάει σαν ενθύμιο του αγαπημένου της όταν θα αποκτήσει πόδια θα τα φορέσει και θα γίνουν το όχημα στο ταξίδι της θηλυκότητας. Οι κύριοι τρεις χαρακτήρες υπάρχουν σε κούκλες άμεσης κίνησης που συνδιαλέγονται με την ηθοποιό που υποδύεται την γοργόνα. Έτσι η γοργόνα εκφράζεται δισυπόστατα σαν κούκλα που είναι η εξωτερική της εικόνα και σαν ηθοποιό που είναι η ψυχολογική, εσωτερική της κατάσταση. Η μάγισσα είναι ένα επιβλητικό, αστείο σύνθετο τέρας με τεχνική muppet. Οι τρεις φίλοι της είναι αντικείμενα που παίζουν με τις αισθήσεις. Οι γοργόνες αδελφές της είναι δαχτυλόκουκλες. Το φεγγάρι είναι μια πρωτόγονη μάσκα. Το σκηνικό δημιουργεί ένα χώρο που παίζει με την διαφάνεια.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία, σκηνογραφία, σενάριο, ηθοποιία: Εμμανουέλα Καποκάκη
Μουσική σύνθεση: Κώστας Mπεβεράτος
Κατασκευή κούκλας – κουστουμιού – σκηνικού: Μαρία Μυλωνά, Ελευθερία Δανιηλίδη
Διδασκαλία χορού: Άννα Γεωργάτσου
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 60 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.