Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Γιώργος Φθενάκης: "Κύριοι, αφήστε επιτέλους τη μιζέρια για το Βραχάσι"

Όσο και αν επιθυμούν ορισμένοι να υποβαθμίσουν τα έργα που υλοποιήθηκαν, εκτελούνται και δρομολογούνται στο Βραχάσι, δεν θα πετύχουν τον στόχο τους.
Η κουκίδα του ..."ασήμαντου" χωριού μας που βάζουν οι ...αγαπητοί συντοπίτες μας, αποτυπώνει τη ...σφραγίδα της διπρόσωπης συμπεριφοράς τους. Απέδειξαν πόσο ενδιαφέρονται για τη περιοχή μας, οι ...δήθεν σωτήρες μας, που "αυτοθαυμάζονται" με όσα "καθρεπτίζονται" πίσω από τα πικρόχολα σχόλια τους.

Αναφορικά με τον απερχόμενο αντιδήμαρχο Μ. Κερούλη, προσπάθησαν να υπονομεύσουν τη προσφορά του στο Βραχάσι και στην ευρύτερη περιοχή.
Η μνήμη τους σβήνει μάλλον επιλεκτικά!
Αφού δεν έχετε μνήμη να σας την φρεσκάρω λοιπόν.

Με προσπάθειες του Δημάρχου Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη και με τη συμβολή του κ. Κερούλη, το 2012 υλοποιήθηκαν βελτιώσεις δρόμων στο πλαίσιο μελέτης που συνέταξε η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου, ύψους 80.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, α) "έπεσαν" ασφαλτικά στο κεντρικό δρόμο του Σισίου, β) ασφαλτοστρώθηκε τμήμα του δρόμου που οδηγεί στο Σπήλαιο της Μιλάτου και γ) έγιναν παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο Μιλάτου - Βραχασίου καθώς και τσιμεντοστρωσεις!
Ακόμη, υλοποιήθηκαν έργα συντήρησης αγροτικών δρόμων σε Βραχάσι, Σίσι και Μίλατο.
Την ίδια ώρα, βρίσκεται στο τελικό στάδιο η μελέτη για τη βελτίωση του Επαρχιακού δρόμου, από τον Εθνικό δρόμο μέχρι τον οικισμό του Σισίου.

Ιδιαίτερης σπουδαιότητας ήταν η έγκριση των Σχεδίων Χωρικής και Οικιστικής Ανάπτυξης ( ΣΧΟΑΠ) Νεάπολης και Βραχασίου, εξέλιξη που σημαίνει ότι θα υπάρξει χωροταξική οργάνωση και κατ' επέκταση ανάπτυξη ενώ το σημαντικότερο είναι ότι ανοίγει ο δρόμος για την εκπόνηση τοπικού ρυμοτομικού για τις ανάγκες ανέγερσης σύγχρονου Δημοτικού σχολείου στο Σίσι, έργο για το οποίο υπάρχει μελέτη απο την προηγούμενη ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ! Με την υλοποίηση του παραπάνω στόχου, τα μικρά παιδιά δεν θα κάνουν μάθημα σε ακατάλληλες αίθουσες, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα αν και έχουμε κάνει αρκετές παρεμβάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών Εκπαιδευσης .

Μεγάλης κλίμακας Περιβαλλοντικό έργο είναι αυτό της αποχέτευσης Σισίου - Μιλάτου. Η μελέτη ολοκληρώνεται και με τις προσπάθειες να επικεντρώνονται στην εξασφάλιση χρηματοδότησης από Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Τους προσεχείς μήνες θα "τρέξουν" έργα ανάπλασης στο Βραχάσι, στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Αστικών Προγραμμάτων Υπαίθρου, τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Το συνολικό ποσό για τον Δήμο Αγίου Νικολάου ανέρχεται στα 2,4 εκατομμύρια ευρώ. Η πρόταση που αφορά το Βραχάσι θα κατατεθεί άμεσα στη Περιφέρεια και είναι ύψους 300.000 ευρώ . Αφορά τρεις μελέτες ( ανάπλαση πλατείας και αναπλάσεις δυο δρόμων πάνω και κάτω γειτονιάς ).

Επιπλέον, στις προτεραιότητες του Δημου είναι η ανάπλαση της παραλίας Σισίου και Μιλάτου, οι οποίες είναι σε κακή κατάσταση. Η επίμαχη μελέτη είναι σε εξέλιξη και ασκούνται πιέσεις για την εξασφάλιση κονδυλίων.
Σημαντική βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση προσέφεραν και""" εξωθεσμικοι παράγοντες "" και τους ευχαριστώ ιδιαιτέρως !
Ο Δήμαρχος έθεσε το ζήτημα σε πρόσφατη συνάντηση του με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, με τα "μηνύματα" να είναι θετικά.

Στον τομέα του αθλητισμού, ο Αθλητικός Όμιλος Βραχασίου θα αποκτήσει πολύ σύντομα το δικό του γήπεδο. Πρόκειται για ένα όνειρο χρόνων που παίρνει πλέον σάρκα και οστά.

Και στον τομέα της υγείας, γίνονται σημαντικά βήματα καθώς δρομολογείται η ανέγερση Περιφερειακού Ιατρείου στο Σίσι. Για το σημαντικό αυτό έργο, η δημοτική αρχή βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη ΔΥΠΕ Κρήτης.

Όσο για την αποκατάσταση του μόλου στο Σίσι, ο κ. Κουνενάκης περιέγραψε την τραγική κατάσταση στον κ. Αρναουτάκη αφού ορατός είναι ο κίνδυνος ολοκληρωτικής καταστροφής του, στη περίπτωση εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων.
Για το πρόβλημα αναζητείται άμεση και εφικτή λύση. Μάλιστα, τις επόμενες μέρες θα συσταθεί ομάδα εργασίας από τους εμπλεκόμενους φορείς οι οποίοι θα αξιολογήσουν τη ....περίφημη μελέτη αποκατάστασης, συνολικού ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. Πριν τις τελικές τους αποφάσεις, θα πραγματοποιήσουν αυτοψία στο σημείο.
Για το παραπάνω ζήτημα, βρίσκομαι σε επικοινωνία με το γραφείο του κ. Αρναουτάκη για το κλείσιμο ραντεβου, ώστε ως τοπική κοινότητα να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας, ενόψει της τουριστικής σεζόν και να πιέσουμε καταστάσεις προκειμένου να επισπευστούν οι όποιες παρεμβάσεις στο μόλο. Στη συνάντηση θα μετέχουν τόσο ο νέος αντιδήμαρχος όσο και επαγγελματίες αλλα και σύλλογοι της περιοχής.

Κύριοι, αφήστε επιτέλους τη μιζέρια για το Βραχάσι, το οποίο συνεχίζεται να αναβαθμίζεται λειτουργικά, αισθητικά και περιβαλλοντικά. Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο του σημαντικού χωριού μας, όσο και αν ενοχλεί τους ..."δασκάλους" με... master στην ανούσια κριτική.
Προσωπικά, δεν είμαι αντίθετος στην όποια κριτική. Αντιθέτως, επιθυμώ την κριτική, αρκεί να μην κρύβει σκοπιμότητες και πολιτικούς χρωματισμούς. Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Ας το συνειδητοποιήσουν κάποιοι!
Βεβαίως, υπάρχουν και άλλα ζητήματα που πρέπει να λύσουμε.
Τα περί ...ρακής και ...κόκκινων χαλιών εκφράζουν μόνο όσους έχουν "μεθύσει" ...περιμένοντας να καθίσουν στην ηλεκτρική καρέκλα της εξουσίας!
Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα σημαντικά πράγματα, όμως δεν Είναι της παρούσας στιγμής
Οι εξελίξεις ... "τρέχουν". Οπότε, από τη πλευρά μου, η σωστή ενημέρωση των συμπολιτών μας θα έχει και ...συνέχεια!!!

Προεδρος τοπικής κοινοτητας Βραχασιου
Φθενακης Γιωργος

1 σχόλιο:

  1. Γράφει η "φουκαροπούλα" στο Κοινόν ότι το ιστολόγιο ΑΝΑΒΛΟΧΟΣ έχει αναλάβει την προβολή του έργου του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου.

    Αυτό, αν και δεν είναι αλήθεια, δεν με ενοχλεί καθόλου.

    Το Γ. Φθενάκη δεν τον ψήφισα στις δημοτικές εκλογές , ούτε το συνδυασμό του (δεν ψήφισα καθόλου).

    Μου στέλνει τις απόψεις του και κάποια νέα και φωτογραφίες από την περιοχή και τα δημοσιεύω. Αυτό δεν οφείλεται όμως σε κάποια εξάρτηση.

    Δεν είναι εμένα η σύζυγος μου αποσπασμένη σε γραφείο βουλευτή τους ΠΑΣΟΚ, ούτε διορισμένη στο ΔΣ του ΟΑΚΑ(!!!) όπως κάποιων άλλων... ιστολόγων που το παίζουν πολιτισμένοι και ηθικοί.

    Με αρκετές κινήσεις του συνδυασμού του Γ. Φθενάκη στην περιοχή μας έχω διαφωνήσει και έχω καταγράψει τη διαφωνία μου δημόσια και επώνυμα (πρόσφατα στο θέμα του λιμενοβραχίονα), σε αντίθεση με τους "πολιτισμένους" πρώην φίλους του που εξαπολύουν και δημοσιεύουν ειρωνίες και συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον του χωρίς να έχουν το θάρρος να βάλουν το όνομα τους από κάτω.

    Και είναι οι ίδιοι "ανώνυμοι" που όταν ήταν πρόεδρος της τοπικής κοινότητας ο προηγούμενος, τα έβλεπαν όλα στις κινήσεις του ρόδινα και καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.