Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

H χθεσινή συνάντηση στην Τοπική Κοινότητα Βραχασίου για τα θέματα κρηνοτροφίας


 
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τους κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής στην αίθουσα συμβουλίου της Τοπικής κοινότητας Βραχασίου, παρουσία του Διοικητή του τμήματος Νεάπολης Γιάννη Παπαλεωνίδα, του προϊσταμένου της Δ/νσης Δασών Μανόλη Μασσάρου, του προϊσταμένου της Δασοφυλακής Νεαπόλεως  Γιώργου Παραβολιάση  και δεκάδων συμπολιτών μας τους οποίους τους ευχαριστώ που  ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μου.

Αφορμή της συνάντησης αποτέλεσε η παράνομη υλοτομία σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις καθώς και η παράνομη βόσκηση αιγοπροβάτων σε Ιδιωτικές αγροτικές περιουσίες, φαινόμενα που έχουν καταγραφεί και στη περιοχή μας, προκαλώντας τη δικαιολογημένη αγανάκτηση συμπολιτών μας, οι οποίοι εξέφρασαν τις θέσεις τους, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα.


Κτηνοτρόφος που έλαβε το λόγο, παραδέχτηκε ότι άγνωστοι μέχρι στιγμής κτηνοτρόφοι στη προσπάθεια τους να επιβιώσουν καταφεύγουν στη παράνομη βόσκηση αιγοπροβάτων σε καλλιεργήσιμες αγροτικές εκτάσεις, λόγω της αλματώδους αύξησης των τιμών των ζωοτροφών, γεγονός που βεβαίως καταδίκασε και ο ίδιος.

Σε ότι αφορά στο φαινόμενο της παράνομης υλοτομίας από αγνώστους που αποψίλωσαν ελαιόδεντρα από λιόφυτα συμπολιτών μας αλλά και δασικές εκτάσεις, με σκοπό τη θέρμανση, οι αρμόδιες αρχές ( όπως η Δ/νση Δασών )δεσμεύτηκαν ότι θα αυξήσουν τα μέτρα προστασίας, με περιπολίες και όχι μόνο, ενώ οι παραβάτες θα τιμωρούνται αυστηρά, όπως προβλέπει η νομοθεσία.


Για τα παραπάνω ζητήματα θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, με στόχο τη προστασία των περιουσιών συμπολιτών μας αλλά και τη προστασία του περιβάλλοντος.

Η Τοπική Κοινότητα Βραχασίου θα παρακολουθεί το όλο ζήτημα και καλεί όλους και όλες που τυχόν διαπιστώσουν παρόμοια φαινόμενα, να προχωρούν σε καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Με διάλογο, ένα ακόμη ζήτημα που απασχολεί τους κατοίκους της περιοχής μας  είχε θετική εξέλιξη νομίζω  με όλους και όλες, μετά το πέρας της συνάντησης να αποχωρούν με ικανοποίηση, μετα και τις δεσμεύσεις των υπηρεσιών να βοηθήσουν με το καλύτερο δυνατο τροπο

Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι δόθηκε η ευκαιρία στους κατοίκους να συνομιλήσουν με υπηρεσιακούς παράγοντες για προβλήματα που τους απασχολούν.

Αυτή τη πολιτισμένη τακτική θα ακολουθήσουμε  και για άλλα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία προσπαθώντας πάντα για τη καλύτερη εφικτή λύση .

Τέλος, προς ενημέρωση των συμπολιτών μου, σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας Σταύρος Καλαφάτης υπέγραψε απόφαση για την υλοποίηση του ειδικού προγράμματος «Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών έτους 2013», σύμφωνα με την οποία καθορίζεται ο τρόπος λειτουργίας των δασαρχείων, των διευθύνσεων δασών, των διευθύνσεων συντονισμού και επιθεώρησης δασών, αλλά και του συντονιστικού κέντρου δασοπροστασίας, με στόχο την αντιμετώπιση των φαινομένων παράνομων υλοτομιών και παράνομης διακίνησης ξυλείας.

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται από την Ειδική Γραμματεία Δασών, έχει προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ και βαρύνει τις πιστώσεις του Πράσινου Ταμείου.

Προεδρος τοπικής κοινοτητας Βραχεσιου
Φθενακης Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.