Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Το πρώτο Δ.Σ της Ένωσης των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Αγίου Νικολάου


Το πρώτο Δ.Σ της Ένωσης των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Αγίου Νικολάου αναδείχθηκε μετά από την εκλογική διαδικασία στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους πολιτιστικούς συλλόγους που συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή.

Από τους 24 πολιτιστικούς συλλόγους που συμμετέχουν στην Ένωση έως τώρα, το παρόν έδωσαν οι 20 γεγονός που σχολιάζεται με ικανοποίηση από τον πρωτεργάτη της προσπάθειας αυτής κ. Άρη Πάγκαλο. «Είναι πολύ σημαντικό με τέτοια μεγάλη συμμετοχή να ξεκινάει την δράση της η Ένωση των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Αγίου Νικολάου, φαίνεται το ενδιαφέρον και η ανταπόκριση από όλους.» είπε μεταξύ άλλων στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο ίδιος.

Για το Δ.Σ εκλέχτηκαν εκτός από τον ίδιο (Άρη Πάγκαλο) οι Γιώργος Βάρδας από τον Π.Σ Αμμουδάρας, ο Νίκος Μασσάρος από τον Π.Σ Μαρδατίου Ρούσας Λίμνης, ο Αιμίλιος Μασσάρος από τον Π.Σ Κριτσάς, από τον Π.Σ Νέοι Νεάπολης ο Χάρης Σιαμπάνης, από τον Π.Σ της Φουρνής η Αθανασία Παυλάκη και η Μαρία Τσαγκαράκη από τον Π.Σ Λακωνίων, με την συμμετοχή και όσων είναι αναπληρωματικά μέλη πραγματικά υπάρχει μια γεωγραφική αντιπροσώπευση τέτοια στην ένωση που αγκαλιάζει όλο τον Δήμο του Αγίου Νικολάου.


Το Δ.Σ άμεσα θα γίνει σώμα ενώ από τις πρώτες προτεραιότητες, σύμφωνα με τους προβληματισμούς των μελών του θα είναι ένα κεντρικό πλάνο δράσεων πάντα στον χώρο του πολιτισμού για καλύτερο συντονισμό σε πρακτικά ζητήματα όπως για παράδειγμα η δημιουργία μια ιστοσελίδας που θα έχει τον ρόλο της ενημέρωσης και της πληροφόρησης.

«Θέλουμε να δώσουμε προτεραιότητες αφού πρώτα ιεραρχήσουμε όλοι μαζί τις ανάγκες που υπάρχουν, ήδη έχουμε δημιουργήσει κατάλογο θεμάτων, και ανάλογα να κινηθούμε συλλογικά σαν ένωση για την διευθέτηση τους.» είπε ακόμα ο κ. Πάγκαλος.

Είναι γεγονός το οποίο πρέπει να κατατεθεί ότι για πρώτη φορά δημιουργείται μια παρόμοια ένωση πολιτιστικών συλλόγων, ενώ τα παραδείγματα στο πανελλήνιο δεν είναι πολλά, σε εποχές μάλιστα που έχουν αποδείξει ότι το θέμα των συνεργασιών και του συντονισμού των δράσεων ακόμα και σε πολιτιστικό επίπεδο είναι από τα βασικά εργαλεία για να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο ΦΩΝΗ ΕΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.