Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Περί αυθεντικότητας των γραφόμενων



Σήμερα, στο ιστολόγιο της φουκαροπούλας, ο δημοτικός σύμβουλος Μ. Λεμπίδης δημοσιεύει ένα σχόλιο απάντηση στο Γ. Φθενάκη, σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε σήμερα στον "Ανάβλοχο" και αναδημοσιεύτηκε   από το ιστολόγιο της φουκαροπούλας χωρίς καμιά αναφορά στην πηγή.

Σε όσα αναφέρει ο Μ. Λεμπίδης για τα θέματα του Δήμου και  της εταιρίας μπορεί να απαντήσει αν το κρίνει σκόπιμο ο Γ. Φθενάκης. Όμως θα ήθελα να δώσω μια απάντηση σε όσα αναφέρονται στο υστερόγραφο.

Γράφει εκεί ο Μ. Λεμπίδης: "Υ.Γ.: Όσα και όποια γράφω κ. Φθενάκη να ξέρεις ότι τα γράφω μόνος μου. Όταν αρχίσεις να μιλάς κι εσύ και να γράφεις από μόνος σου,τότε τα ξαναλέμε..."

Δεν είμαι μπροστά όταν γράφει τα κείμενα του ο Γ. Φθενάκης, αλλά  πρέπει να πω ότι τα περισσότερα κείμενα και σχόλια τα στέλνει με mail  από το κινητό του (iphone) και αυτό φαίνεται στο μήνυμα. Μάλιστα πολλές λέξεις είναι ατόνιστες, λόγω ίσως της γνωστής ιδιομορφίας των ios στον τρόπο που μπαίνει ο τόνος και αυτό δείχνει ότι μάλλον τα γράφει ο ίδιος από το κινητό.

Πάντως ο Μ. Λεμπίδης θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός όταν αναφέρεται στο θέμα της αυθεντικότητας των κειμένων που δημοσιεύονται, αφού ανήκει σε μια παράταξη που τα μέλη της δεν διακρίνονται στον τομέα αυτό.

Φέτος το καλοκαίρι, στις 15/7/12, ο Χρ. Μαμαλούκος αντέγραψε ένα κείμενο από το ιστολόγιο ΑΕΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ , το άλλαξε ελάχιστα και το δημοσίευσε  ως δικό του ακόμα και στην ΑΝΑΤΟΛΗ,  κάνοντας δηλαδή αυτό που ονομάζεται λογοκλοπή. 

Δύο μήνες μετά, στις 10 Σεπτεμβρίου 2012, έκανε το ίδιο και ένα εξέχον μέλος της παράταξης τους, που πήρε ένα κείμενο από το διαδίκτυο και το δημοσίευσε αυτούσιο στην ΑΝΑΤΟΛΗ με τη δική του υπογραφή, σαν να το είχε γράψει αυτός.
Μιλάμε για μια πράξη που σε καμιά περίπτωση δεν αρμόζει στην ηθική που θα πρεπε να έχει κάποιος που φιλοδοξεί να έχει υψηλές θέσεις στη θεσμική ιεραρχία του Δήμου!

Ας κοιτάξει λοιπόν πρώτα στη δική του παράταξη ο Μ. Λεμπίδης, πριν κάνει υποδείξεις και σχόλια για την αυθεντικότητα των γραφόμενων προς  άλλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.