Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΣΙΣΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΟ στις 24/9/2012


Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν την Δευτέρα 24/9/2012, σε Σίσι και Μίλατο, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού. Την ευθύνη για την διοργάνωση στην περιοχή είχε η δημοτική επιχείρηση, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ Α.Ε. Ο.Τ.Α.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με εκδρομή στο σπήλαιο της Μιλάτου, με πολύ μεγάλη συμμετοχή τουριστών από την περιοχή του Σισίου και της Μιλάτου. Οι επισκέπτες μεταφέρθηκαν στο σπήλαιο όπου έγινε ξενάγηση και μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την ιστορία του σπηλαίου. Στη συνέχεια προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα που παρασκεύασαν οι κυρίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου και επαγγελματίες της περιοχής.

Το βράδυ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο λιμάνι του Σισίου με τη συμμετοχή κρητικών και λαϊκών μουσικών καθώς και χορευτικού συγκροτήματος. Στο χώρο της εκδήλωσης προσφέρθηκαν παραδοσιακά φαγητά και ποτά από ξενοδοχεία της περιοχής αλλά και από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Βραχασίου και Σισίου και πραγματοποιήθηκε έκθεση παραδοσιακών προϊόντων από παραγωγούς της περιοχής.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου και Πρόεδρος της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ Α.Ε. Ο.Τ.Α., Φθενάκης Γιώργος, καλωσορίζοντας τους καλεσμένους και τους επισκέπτες και ευχαριστώντας όλους όσοι συντέλεσαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, τονίζοντας για άλλη μια φορά τη σημασία του τουρισμού για την περιοχή μας.

Ακολούθησε παραδοσιακή κρητική μουσική και χορός και η εκδήλωση έκλεισε με λαϊκό πρόγραμμα που κράτησε έως αργά τη νύχτα.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και οι επισκέπτες απόλαυσαν τα εδέσματα και την μουσική του τόπου μας, βιώνοντας για άλλη μια φορά την κρητική φιλοξενία.

Ευχαριστούμε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και ιδιαιτέρως τον δήμαρχο κ. Δημήτρη Κουνενάκη, τους αντιδημάρχους κ. Κερούλη Μιχαήλ και Σγουρό Μιχαήλ, τον πρόεδρο τηης ΔΑΕΑΝ κ. Βιδάλη Ευστάθιο, τους δημοτικούς συμβούλους κ. Καφετζάκη Μαρία, κ. Δατσέρη Γεώργιο, κ. Χριστουλάκη Κων/νο, κ. Πανίκο Καρατσή κα κ. Λεμπίδη Εμμανουήλ.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Πελεκανάκη Γιώργο, για την τιμή που μας έκανε να παρευρεθεί στην εκδήλωση.

Επίσης ευχαριστούμε τα ξενοδοχεία Grecotel meli palace και Robinson kalimera Kriti που ήταν οι κύριοι χορηγοί της εκδήλωσης και ιδιαιτέρως τον διευθυντή του Meli Palace κ. Γωνιανάκη Αντώνιο για την πολύτιμη βοήθεια του.

Τέλος ευχαριστούμε το ΚΤΕΛ Αγ. Νικολάου για την προσφορά των λεωφορείων για την μεταφορά των επισκεπτών στο σπήλαιο Μιλάτου, το τρενάκι «happy train» επίσης για την δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών, τις ταβέρνες της περιοχής για τη βοήθεια τους, τους παραγωγούς που συμμετείχαν στην έκθεση προϊόντων, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Βρραχασίου, Σισίου και Μιλάτου, τους μουσικούς Σουλαδάκη Κώστα (λύρα), Βασιλάκη Μανώλη (λαούτο), Σπύρο Ζερβουδή (μπουζούκι), Θοδωρή Σαμπιωτάκη (πλήκτρα), Γιάννη Ψυλλάκη (τραγούδι), το χορευτικό συγκρότημα του κ. Ταμιωλάκη, το Σ/Μ ΦΑΙΣΤΟΣ στο Σίσι για την προσφορά αναψυκτικών, την εταιρεία art fireworks για την προσφορά πυροτεχνημάτων και όσους άλλους βοήθησαν εθελοντικά στην διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Ελπίζουμε να τους έχουμε όλους κοντά μας και του χρόνου για να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να δείξουμε με τον καλύτερο τρόπο τη φιλοξενία μας στους επισκέπτες μας, ώστε να αποτελέσουν πρεσβευτές της περιοχής μας στη χώρα τους.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ Α.Ε. Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.