Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΤΕ την προσφυγή στο ΣτΕ για τα fastrack των Βιομηχανικών ΑΠΕ - Στον Άγ. Νικόλαο την Παρασκευή 22/9 από 10.00 έως 14.30 δίπλα στο ΡΕΞ


Το Παγκρήτιο Δίκτυο αγώνα κατά των βιομηχανικών ΑΠΕ, καλεί σε συστράτευση και πάνδημη συμμετοχή την Κρήτη από άκρη σε άκρη, για τις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), κατά των τριών γιγαντιαίων έργων β-ΑΠΕ, που εντάχθηκαν τον Ιούνιο 2012 στο φάστ τρακ.

Πρόκειται για τα έργα που, εάν υλοποιηθούν, θα καταστρέψουν ανεπιστρεπτί το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον του νησιού:

•«Αιολικό Σύστημα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας με 33 αιολικούς  σταθμούς, συνολικής ισχύος 1.077 MW, στους τέσσερις νομούς της Κρήτης και κοινή διασύνδεσή τους με το Εθνικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα Ενέργειας μέσω υποβρυχίου καλωδίου» κυριότητας της «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.»,

•«Κρήτη Πράσινο Νησί»: 36 αιολικοί σταθμοί συνολικής ισχύος 1.005,10 MW και διασύνδεσή τους με το Διασυνδεδεμένο Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας μέσω κοινού υποβρυχίου καλωδίου», κυριότητας του Ομίλου «ELICA GROUP» και

•«Κατασκευή ηλιοθερμικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 70 MW στη θέση Φουρνιά, του Δήμου Σητείας ενεργειακής παραγωγής 378.306 MWh ετησίως» , κυριότητας της «ΣΟΛΑΡ ΠΑΟΥΕΡ ΠΛΑΝΤ ΛΑΣΙΘΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Μ.Ε.Π.Ε.».

Την πρωτοβουλία των προσφυγών στο ΣτΕ (όπως και τα οικονομικά έξοδα), την έχει αναλάβει το Παγκρήτιο Δίκτυο αγώνα κατά των βιομηχανικών ΑΠΕ.

Όσοι θέλουν να συμμετέχουν σε αυτόν τον αγώνα, χρειάζεται να υπογράψουν πληρεξούσιο προς τους δικηγόρους του Παγκρήτιου Δικτύου, το αργότερο μέχρι και την Δευτέρα 24 Σεπτέμβρη.

Για τον Άγιο Νικόλαο έχει προγραμματιστεί συλλογική υπογραφή του πληρεξουσίου την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στο γραφείο της συμβολαιογράφου Πόθου-Φετφατσίδη Σοφίας, Λασθένους 10, 1ος όροφος (δίπλα στον κινηματογράφο ΡΕΞ). Όσοι και όσες επιθυμούν να υπογράψουν, μπορούν να προσέλθουν στο συμβολαιογραφείο τις ώρες 10.00-14:30, κρατώντας την αστυνομική ταυτότητα και το Α.Φ.Μ. τους.

Πληροφορίες στο τηλ. : 6947126008

Βαμβασάκης Γιάννης

μέλος του Παγκρήτιου Δίκτυου αγώνα κατά των β-ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.