Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Η επίσκεψη στο ιστορικό σπήλαιο Μιλάτου στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού


Στα πλαίσια των εορτασμών της Παγκόσμιας ημέρας τουρισμού πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 24/9/12 επίσκεψη τουριστών και επισκεπτών της περιοχής στο σπήλαιο Μιλάτου.

Στην είσοδο του μονοπατιού προς το σπήλαιο μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Μιλάτου έδιναν στους επισκέπτες ενημερωτικό υλικό με την ιστορία της θυσίας του σπηλαίου στα Αγγλικά, στα Γρμανικά. στα Ιταλικά, στα Γαλλικά, στα Ρώσικα, και στα Ελληνικά.

Έγινε ξενάγηση στους χώρους του σπηλαίου, στο εκκλησάκι του Αγίου Θωμά και στο μνημείο για τους πεσόντες, ενώ έξω από το σπήλαιο προσφέρθηκε κέρασμα στους επισκέπτες και ντόπια φαγητά και ποτά (σουμάδα) τα οποία ήταν προσφορά του πολιτιστικού συλλόγου Μιλάτου, της Επιχειρησιακής Βραχασίου και Μιλαθιανών επαγγελματιών (ταβέρνες). ΄Την επιμέλεια του μπουφέ είχαν επαγγελματίες του τουρισμού από ξενοδοχείο της περιοχής της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου (meli palace-grecotel-sissi).

Οι επισκέπτες αποχώρησαν ενθουσιασμένοι από το σπήλαιο και την ιστορία του, από το τοπίο, αλλά και από τη φιλοξενία που τους επιφυλάχθηκε.

Ντόπιοι και επισκέπτες μεταφέρθηκαν δωρεάν με λεωφορεία, προσφορά του ΚΤΕΛ Λασιθίου Ηρακλείου, ενώ στη μεταφορά στο Σίσι βοήθησε και το ιδιωτικό τρενάκι.

Την οργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβαν ο Δήμος Αγ. Νικολάου, το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου, η Επιχειρησιακή Βραχασίου ΑΕ ΟΤΑ και ο Πολιτιστικός σύλλογος Μιλάτου.
.




Οι φωτογραφίες προέρχονται από το δημοσιογράφο Θάνο Κορομπύλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.