Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Κομμένα ξύλα κατασχέθηκαν από το Δασαρχείο στο Βραχάσι


Δυο περίπου τόνοι με κομμένα ξύλα από δρυάδες, βελανιδιές δηλαδή, κατασχέθηκαν πρόσφατα από το Δασαρχείο στην περιοχή του Βραχασίου. Η ποσότητα αυτή που είναι προϊόν παράνομης και λαθραίας υλοτόμησης που συχνά συμβαίνει στην συγκεκριμένη περιοχή από την στιγμή που το είδος ξύλων είναι πολύ καλό για χρήση σαν καυσόξυλο.

Όπως ενημέρωσε την ΑΝΑΤΟΛΗ ο δασολόγος κ. Ματθαίος Φιλιππάκης, δυστυχώς υπάρχουν πολλοί, «εγκληματίες» τους χαρακτήρισε, που δεν προτιμούν να κόψουν ελιές ή αμυγδαλιές ή και χαρουπιές αλλά βάζουν στο στόχαστρο των κοπτικών τους τα υπεραιωνόβια αυτά δέντρα, καταστρέφοντάς τα ουσιαστικά.

«Η κρίση που περνάμε και η μεγάλη αύξηση τόσο στο πετρέλαιο όσο και στο ρεύμα έχει κάνει πολλούς να στραφούν στα ξύλα τα οποία προτιμούν να τα κόψουν παράνομα και να δημιουργήσουν «πληγές» στα δάση που δεν επουλώνονται καθόλου εύκολα. Σαν υπηρεσία θα είμαστε αμείλικτοι με όσους συνεχίσουν να υλοτομούν παράνομα και δεν θα τους αφήσουμε σε καμία περίπτωση να κάνουν φαλακρά τα δάση μας» συμπλήρωσε.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Αναδημοσίευση από τη σελίδα της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.