Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Αλέκα Σουλαδάκη: «Ο κ. Στουρνάρας ακατάλληλος για Υπουργός Οικονομικών και διαπραγματευτής».


Στην πολιτική η επιλογή προσώπων, δεν στηρίζεται μόνο στις όποιες ιδιότητες η ικανότητες έχει ο επιλεγόμενος, αλλά και από την συγκυρία και τους στόχους που πρέπει να υπηρετήσει.

Ο κ. Στουρνάρας, είχε διατελέσει επιτελικό στέλεχος του Γιάννου Παπαντωνίου, ως Υπουργού Οικονομνικών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, άρα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως «Πασοκογενής», επομένως με κριτήρια ισορροπιών, κατάλληλος για την κρίσιμη θέση του Υπουργού Οικονομικών, στην συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Στουρνάρας όμως, είχε και έχει και άλλες ιδιότητες με πιο πρόσφατη του Προέδρου του ΙΟΒΕ, δηλαδή του Ιδρύματος Μελετών των Βιομηχάνων.

Με την ιδιότητα αυτή μέχρι πρόσφατα,  επεξεργαζόταν, επικροτούσε η και πίεζε, για τις πιο ακραίες επιλογές του ΣΕΒ, αλλά και άλλων «ανωνύμων»  στις  διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και τους δανειστές της χώρας, υπερακοντίζοντας μάλιστα.

Είναι σαφές λοιπόν, ότι έχοντας αυτό το πρόσφατο παρελθόν πριν γίνει Υπουργός, δεν μπορεί σήμερα να θέσει ζητήματα και να διαπραγματευτεί με πειστικότητα, αφού  μέχρι πρόσφατα ως Πρόεδρος του ΙΟΒΕ, αλλά έγραφε, έλεγε η έκανε.

Είναι λοιπόν ακατάλληλος για διαπραγματευτής και δεν αρκεί να οδηγείται ο ίδιος αλλά και η χώρα μέσω αυτού, στην  λογική του «καλού παιδιού» της Ευρώπης και των δανειστών.

Είναι σαφές, ότι την πολιτική διαπραγμάτευση αλλά και σημαντικά τμήματα της οικονομικής διαπραγμάτευσης, πρέπει να τα αναλάβουν οι τρείς πολιτικοί αρχηγοί, Α. Σαμαράς, Β. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης και τούτο, διότι η μέχρι τώρα στάση τους, τους επιτρέπει να είναι αξιόπιστοι και σοβαροί διαπραγματευτές, κάτι που επειγόντως χρειάζεται η χώρα.
Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.