Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Η Κρήτη δεν είναι μόνο ο δικός μας "παράδεισος"! - άρθρο του Γιώργου Φθενάκη


Οι ανεξάντλητες ομορφιές του νησιού μας έχουν μαγνητίσει εκατομμύρια τουρίστες σ' όλο τον κόσμο, με τα μηνύματα για τον Κρητικό Τουρισμό να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για φέτος καθώς καταγράφεται αύξηση 30% περίπου στις αφίξεις τουριστών, σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι Ρώσοι "κυριαρχούν" στο νησί μας καθώς καταγράφεται αύξηση της τάξεως του 58%, ενώ ακολουθούν οι Γερμανοί, οι οποίοι επίσης έχουν αυξηθεί κατά 20%. Ακόμη, τουρίστες από το Ισραήλ και την Ουκρανία "ψηφίζουν" Κρήτη και αυτό το καλοκαίρι, σε αντίθεση με τους Άγγλους τουρίστες, οι οποίοι έχουν μειωθεί κατά 2%.

Βεβαίως, ο Νόμος Λασιθίου προσελκύει υψηλής ποιότητας τουρίστες και σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, του αθλητισμού και της τέχνης, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες των ξενοδοχείων πολυτελείας, όπως είναι Lux ξενοδοχεία στη μαγευτική Ελούντα με θέα τον κόλπο του Μιραμπέλο.

Οι διακοπές στην Ελούντα, στον Άγιο Νικόλαο και στο γραφικό Σίσι έχουν μια ξεχωριστή λάμψη από τους VIP οι οποίοι δεν ...λογαριάζουν τίποτα μπροστά στη διασκέδαση και τη καλοπέραση. Για τους ιδιαίτερους πελάτες μας, αυτό που έχει σημασία είναι η πραγματοποίηση των επιθυμιών τους. Αν ικανοποιηθεί και η ...φαντασία τους τότε είναι ευτυχισμένοι και ..."ερωτεύονται" περισσότερο το τόπο μας, τον οποίο θα επισκέπτονται τα επόμενα χρόνια.

Κάποιοι ήθελαν τζάκι στον εξωτερικό χώρο γνωστού ξενοδοχείου στην Ελούντα για ένα ξεχωριστό δείπνο. Το τζάκι χτίστηκε με την ανάλογη διαμόρφωση χώρου ενώ φυτεύτηκαν και μπανανιές, όπως επιθυμούσαν για ...εξωτική ατμόσφαιρα.

Κάποιοι άλλοι VIP που ήθελαν να κάνουν δείπνο στα πεθερικά τους, ζήτησαν από τον σεφ ξενοδοχείου στην Ελούντα να τους ακολουθήσει στη Πατρίδα τους για λίγες μέρες προκειμένου να τους μαγειρέψει Κρητικά, παραδοσιακά φαγητά και γλυκίσματα.

Χλιδή, λάμψη και ρευστό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, χαρακτηρίζουν τις διακοπές για τους ..λίγους και εκλεκτούς VIP πελάτες οι οποίοι πραγματικά απολαμβάνουν τις διακοπές τους και όλες τις ανέσεις που τους παρέχονται στα ξενοδοχεία πέντε αστέρων!!!

Από Ρώσους πολιτικούς, Σαουδάραβες με τα ...χαρέμια τους, Πρίγκιπες μέχρι Ποδοσφαιριστές Παγκόσμιας κλάσης και όχι μόνο.

Προσωπικά, έχω γνωρίσει σημαντικές προσωπικότητες τα τελευταία χρόνια και αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι πρόκειται για άτομα που αν και ξοδεύουν μια μικρή περιουσία στις διακοπές τους, είναι τόσο απλοί στις προσωπικές τους επαφές.

Αντιλαμβάνεστε ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους Έλληνες οι οποίοι κάνουν διακοπές σε κοντινές παραλίες καθώς ο εσωτερικός τουρισμός και στη Κρήτη έχει μειωθεί κατά 50% σε σχέση με πέρυσι λόγω οικονομικής κρίσης.

Από την άλλη, μικρά και μεγάλα ξενοδοχεία είναι "γεμάτα" και στο Νομό Λασιθίου.

Πιστεύω ότι θα πρέπει να αναπτύξουμε περισσότερο τον τουρισμό για τους VIP καθώς η Κρήτη δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλους τουριστικούς προορισμούς του εξωτερικού.

Στο τομέα μου, θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες για την αναβάθμιση του μεταφορικού έργου καθώς οι τουρίστες επιθυμούν λιμουζίνες μέχρι και Rolls Royce!!!

Πέρα απο τα πολυτελή αυτοκίνητα, είναι αναγκαιότητα σήμερα να ικανοποιούμε όλες τις ανάγκες και υπηρεσίες, όπως γίνεται σε άλλα τουριστικά θερετρα της χώρας.
Πάντως, οι παραμυθένιες διακοπές στη Κρήτη και ιδιαίτερα στο Νομό Λασιθίου διαδίδονται με ταχύτητες διαδικτύου!!!

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι χιλιάδες αναγνώστες κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού ψήφισαν Κρήτη και Σαντορίνη, ανάμεσα στα 20 καλύτερα νησιά του κόσμου, όπως επίσης και η παγκόσμια προβολή του νησιού μέσω του δορυφορικού δικτύου Travel Channel.

Καθοριστικό ρόλο στη προώθηση του Κρητικού Τουρισμού έχουν παίξει οι "στοχευμένες" προσπάθειες της Περιφέρειας Κρήτης, των Δημοτικών αρχών, των επιχειρηματιών και όλων των εμπλεκομένων φορέων, καθώς μέσα από τη στενή συνεργασία πετυχαίνουμε πολλά.
Ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Αγίου Νικολάου, πιστεύω ότι έχω βάλει το δικό μου λιθαράκι στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μου, ώστε η ευρύτερη περιοχή να αναπτυχθεί και τουριστικά.

Πέρα από την παρουσία της Κρήτης σε διεθνείς εκθέσεις, μεγάλη επιτυχία σημειώνει και η διαφημιστική καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης με τίτλο: "Απίστευτη Κρήτη", όπου μέσω video υψηλών προδιαγραφών προβάλλονται οι ομορφιές του νησιού, η Κρητική διατροφή, ο τρόπος ζωής των Κρητικών. Με την υπογραφή του σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη προβάλλεται ο Πολιτισμός σε συνδυασμό με τη φύση και τη διατροφή, εικόνες που ξεδιπλώνουν με τον καλύτερο όσα θελουμε να πούμε με χίλιες λέξεις για το νησί.

"Είναι ο κόσμος της Κρήτης" για τον οποίο καταγράφονται εκατομμύρια "χτυπήματα" στο διαδίκτυο ενώ ταυτόχρονα ανοίγεται ο δρόμος σε εταιρείες παραγωγής κινηματογραφικού υλικού να πραγματοποιήσουν παραγωγές χρησιμοποιώντας τη Κρήτη ως ένα φυσικό κινηματογραφικό studio!!!
Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι μόνο οι δαντελωτές παραλίες και οι παραλίες με τις γαλάζιες σημαίες που κάνουν τη διαφορά στο νησί μας άλλα ο Πολιτισμός μας, η κουλτούρα μας και φυσικά η Κρητική Φιλοξενία, για την οποία όλοι και όλες έχουν κάτι να διηγηθούν.

Επιπλέον, σε τουριστικά θέρετρα ιδιαίτερο χρώμα δίνουν διάφορες εκδηλώσεις, όπως μουσικές βραδιές, beach party και άλλα χάπενινγκ!!!

Στον Δήμο Αγιου Νικολάου διοργανώνουμε εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (στα μεσα Σεπτεμβρίου) οι οποίες σημειώνουν μεγάλη επιτυχία, κάθε χρόνο!

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι οι προσπάθειες όλων των ξενοδόχων και φορέων επικεντρώνονται στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ώστε τα ξενοδοχεία να "κλείνουν" τον Γενάρη και όχι στα τέλη Νοεμβρίου.
Για το ζήτημα ο Σύλλογος Ξενοδόχων Νομού Λασιθίου βρίσκεται σε συνεργασία τόσο με τη δημοτικη αρχή και τα τουριστικά πρακτορεία όσο και το αρμόδιο υπουργείο, ώστε ένα πάγιο αίτημα του κλάδου να πάρει επιτέλους "σάρκα και οστά".
Φθενακης Γιωργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ιστολόγιο "Ανάβλοχος" δημοσιεύονται μόνο επώνυμα σχόλια, δηλαδή σχόλια τα οποία, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φέρουν το ονοματεπώνυμο του συντάκτη.